Roundup Bioactiv 20 l

T11943
Házi kerti felhasználás esetén a készítmény dózisa: 100–200 ml készítményt adjunk 10 liter vízhez (1–2%-os oldat). Az egyetlen glifozát hatóanyagú termék, amely élővizek környezetében is biztonsággal használható. Őszi búzában és árpában (őszi és tavaszi) a tervezett betakarítás előtt legalább 14 nappal, évelőkkel erősen fertőzött (nád, apró sz... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Házi kerti felhasználás esetén a készítmény dózisa: 100–200 ml készítményt adjunk 10 liter vízhez (1–2%-os oldat).

Az egyetlen glifozát hatóanyagú termék, amely élővizek környezetében is biztonsággal használható.

Őszi búzában és árpában (őszi és tavaszi) a tervezett betakarítás előtt legalább 14 nappal, évelőkkel erősen fertőzött (nád, apró szulák, tarackbúza, stb.) területeken 4–6 l/ha dózisban kell kijuttatni. Csak szántóföldi géppel permetezhető ki.
Szántóföldi kultúrák
Vetés előtt illetve után a csírázás megindulásáig használható 2–6 l/ha-os dózisban, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag, aprómorzsás talajréteg takarja. Keverési próba után, az adott kultúrában engedélyezett preemergens gyomirtó szerrel kombinálható.
Tarlókezelésnél az évelő gyomok intenzív növekedési vagy a tartaléktápanyagok elraktározásának szakaszában kell kijuttatni a készítményt.
3 évesnél idősebb szőlőben és gyümölcsösben 2–6 l/ha-os dózisban alkalmazható. A permetlé a kultúrnövény zöld részeire ne kerüljön! Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel vagy egyéb speciális permetezési technikával lehet biztosítani. A tartamhatás elérése érdekében szőlőben Chikara®-val, míg gyümölcsösben oxifluorfen hatóanyaggal kombináljuk. Sorkezelés esetén a javasolt dózis körülbelül harmadára csökkenthető.

Napraforgó állományszárítására a kaszatok 20–30%-os nedvességtartalmánál alkalmazható 2–5 l/ha dózisban.
A repce deszikkálását akkor kell elkezdeni, amikor a becőréteg középső harmadában legalább a magvak 60%-a barna és a becők még zöldek. Dózis: 3–4 l/ha. A pergés csökkentésére Iskay® becőragasztó hozzáadható.
A kukorica állományszárítását a fekete réteg kialakulása után a szemek 30–40%-os víztartalmánál célszerű elvégezni. Dózis: 2–5 l/ha.
Szóját a hüvelyek sárga-sárgásbarna elszíneződését követően lombtalaníthatjuk, mikor a babszemek nedvességtartalma 30% körül van. A kultúrában használható dózis: 3–5 l/ha.
Lucernában arankával fertőzött területen foltkezelés (0,2–0,3%-os töménységben) vagy teljes felületkezelés (0,5–0,7 l/ha dózis) formájában használható. Az arankairtást a lucerna kaszálását követő 5–7 nap múlva kell elvégezni.
Erdészetben totális gyom és cserjeirtásra 3–5 l/ha
dózisban használható. Sarjhajtások kezelésére 3,5%-os töménységben alkalmazható.
Két évnél idősebb luc-, erdei- és duglaszfenyő esetében a tűlevelek védettségét biztosító viaszréteg kialakulása után használható. Egyéb fenyőféléknél és a lombhullató fáknál ugyanúgy kell eljárni, mint a gyümölcsösöknél.
Legelők és gyepek: 4-6 l/ha dózisban.
Mezőgazdaságilag nem művelt területek: a helyi rendeletek fihgyelembe vétele mellett használható. Dózis: 5–7 l/ha.
A vasúti pályatestek gyomirtásakor kombinálható Chikara® 25 WG-vel.
Vízzel elárasztott csatornák, folyóvizek, halastavak vízből kiemelkedő gyomnövényei ellen csak foltkezelésre 5 l/ha dózisban.
Súly: 20 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: II. engedélyköteles
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.