Vitamon combi 0,02 kg

T10531
Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására A termék rövid leírása A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítan... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Élesztő tápanyagok az élesztők optimális tápanyagellátására

A termék rövid leírása

A Vitamon-termékek speciális élesztőtápanyag preparátumok. Elősegítik az élesztő szaporodását és ezzel gyors erjedésindítást és teljes kierjedést biztosítanak.


· Vitamon A - különleges tisztított diammónium-foszfát,

· Vitamon B – a B1 -vitamin (tiamin) tárolható só formában,

· Vitamon Combi - a Vitamon A és Vitamon B keveréke.

A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél

Az élesztő szaporodásának elősegítése és ezzel egy jobb erjedés biztosítása.

A magasabb adagolási mennyiségek ajánlatosak különösen a nem tipikus öregedési jegyek illetve a bakszag (kénhidrogén) megakadályozására.

A Vitamon termékeket vízben vagy mustban feloldva adagoljuk a teljes mennyiséghez. A tápanyag adagolást a jobb felhasználódás érdekében több részletben végezzük. A mennyiség felét az erjedés elején, majd a második részét az erjedés első harmadában. Minden esetben ajánlott a must tápanyag ellátottságának mérése az Erbslöh-EasyLab élesztők által hasznosítható nitrogéntartalom teszttel.Termék és hatása

§ Vitamon A - Alkalmazása különösen foszfát- vagy nitrogénhiány esetén ajánlható. Adagoláskor a Vitamon A ammónium- és foszfát tartalma az élesztő számára pótlólagos természetes tápanyagforrást biztosít. Ez lehetővé teszi a megfelelő szaporodást, és biztosítja az egyenletes erjedést.
§ Vitamon B - A B1-vitamin az élesztők szaporodását segíti elő. Mivel a szőlő saját B1 -vitaminját a botritisz cinerea felhasználja, a Vitamon B alapvetően botritiszes szőlőből készült mustoknál használandó. Alkalmazásával elősegítjük az élesztő szaporodását és ezzel SO2 - megtakarítás is jár.
§ Vitamon Combi – A Vitamon Combi minden fajta mustnál, áterjesztésnél illetve pezsgősítésnél felhasználható kombinált termék. A Vitamon Combit minden esetben alkalmazzuk, ha az erjesztendő tétel tápanyagellátását nem ismerjük. Ezzel a preparátummal a szükséges vitamin mennyiséget, és a tápanyagokat is a mustba ill. az erjedő borba visszük segítve ezzel az élesztők szaporodását és a jobb erjedést.
A Vitamon-tápanyagok szitálási eljáráson estek át ezért a tárolás során a termékek nem csomósodnak.
Súly: 0.04 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.