Antracol WG 0,1 kg

T10463
Propineb hatónyagú kontakt gombaölő szer. Hatását a gombaszervezet ellen több szinten fejti ki (multi-site hatás), és ezért az egész világon a rezisztencia kezelés egyik fontos készítménye. Szőlőben peronoszpóra ellen az Antracol-t megelőző jelleggel – preventíven – alkalmazzuk 7-10 naponként. Erős fertőzési nyomásnál a rövidebb, közepes, vagy g... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Propineb hatónyagú kontakt gombaölő szer. Hatását a gombaszervezet ellen több szinten fejti ki (multi-site hatás), és ezért az egész világon a rezisztencia kezelés egyik fontos készítménye.
Szőlőben peronoszpóra ellen az Antracol-t megelőző jelleggel – preventíven – alkalmazzuk 7-10 naponként. Erős fertőzési nyomásnál a rövidebb, közepes, vagy gyenge fertőzési veszélynél a hosszabb permetezési fordulót javasoljuk. A permetezéseket a szőlő 2-4 leveles állapotától a virágzást közvetlen megelőző időszakig 1-2 alkalommal végezhetjük. Fontos, hogy a már fertőződött ültetvényben az Antracol önállóan nem ad megfelelő védelmet, csak kombinációs partnernek javasolható olyan készítmény mellé, aminek blokkoló hatása is van. Az Antracol-t szőlővédelmi technológiákba illesztve is alkalmazhatjuk, elsôsorban a vegetációs időszak elején, kombinációban kén készítménnyel, illetve később, a virágzás előtt Falcon-nal.
Almában és körtében varasodás ellen az Antracol-t szintén megelőző jelleggel alkalmazzuk, 7-10 napos permetezési fordulóban. Erős fertőzési nyomásnál (esős, vagy hosszan megmaradó harmatos időszakokban, amikor a hőmérséklet eléri a 20 °C-t) a rövidebb permetezési fordulót javasoljuk, valamint felszívódó, vagy mélyhatású teljes dózisú kombinációs partner (pl: Folicur 25 WG) alkalmazása ajánlott.
Cseresznyében és meggyben virágfertőző monília ellen két alkalommal permetezhetünk egy vegetációban: fehérbimbós állapotban és teljes virágzásban. Gyümölcs monília ellen a kezelést az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartásának megfelelően végezzük – legkésôbb 28 nappal a tervezett betakarítás előtt!
Szabadföldi paradicsomban fitoftóra és alternária ellen preventíven, a paradicsom 3-4 leveles állapotától maximum négy alkalommal permetezzünk, 7-10 napos fordulókban.
Burgonyában szintén fitoftóra és alternária ellen, 10-15 cm-es növénymagasságtól a burgonya növény bogyótermésének éréskezdetéig maximum négy alkalommal használható preventíven, 14 napos fordulókban.

Dohányban a kezeléseket már palánta korban elkezdhetjük az alacsonyabb dózissal (1,0 kg/ha) és nagy permetlé mennyiséggel, úgy, hogy a palántaágyra is bőven jusson permetlé. Ezt a kezelést kétszer végezhetjük, csakúgy, mint a kiültetés utáni kezeléseket. Kiültetés után a dózist 2 kg/ha-ra kell emelni.
Dísznövényekben, az Antracol 70 WG rozsda és egyéb betegségek ellen engedélyezett (a lisztharmat típusú gombabetegségek kivételével). Egy vegetációs idôszakban maximum három alkalommal használható.

10 l vízhez szükséges szermennyiség:
szőlőben 15-20 g, almatermésűekben, cseresznyében, meggyben 15-25 g, paradicsomban 20-30 g, burgonyában 30-40 g, dohányban palántaágy kezelésére 10-15 g, kiültetés után 15-25 g, dísznövényekben 15-30 g

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
cseresznye, meggy: 28 nap
szabadföldi paradicsom: 10 nap
burgonya: 14 nap
almatermésűek, szőlő, dohány, dísznövények: előírás szerinti felhasználás esetén nincs korlátozás

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban, szabályos
növényvédő szer raktárban 3 év.
Súly: 0.5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.