Pyranica 20 WP 0.1kg

T10222
Házikerti felhasználás: 2-7,5g/10 l víz. Az atkák minden fejlődési alakja ellen. Felszívódó hatóanyag. Gyors taglózás, hosszú hatás. Környezetbarát Hatásmód és hatékonyság A Pyranica 20 WP hatóanyaga a tebufenpirad gátolja a mitokondriális légzést és az elektrontranszportot, ami megakadályozza a keresztrezisztenciát az atkáknál, melyek az ált... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 2-7,5g/10 l víz.

Az atkák minden fejlődési alakja ellen. Felszívódó hatóanyag. Gyors taglózás, hosszú hatás. Környezetbarát

Hatásmód és hatékonyság

A Pyranica 20 WP hatóanyaga a tebufenpirad gátolja a mitokondriális légzést és az elektrontranszportot, ami megakadályozza a keresztrezisztenciát az atkáknál, melyek az általánosan elterjedt akaricidekkel szemben már rezisztenssé váltak. Hatásmódja teljesen egyedülállóvá teszi az atkaölő szerek között, mert a gyors taglózó hatás, valamint a hosszú hatástartam (50-60 nap) mellett felszívódó hatással (mély hatás) rendelkezik.

Ez a transzlamináris tulajdonság azt jelenti, hogy a Pyranica 20 WP-t a levél színére permetezve a levél fonákán rejtőzködő atkákat is elpusztítja.

A készítmény az atkák minden fejlődési alakja (tojás-lárva-krisalok-nimfa-kifejlett alak) ellen hatásos, a különböző fejlődési alakok elleni hatékonyságban csak jelentéktelen különbségek mutatkoznak.

Hatásspektruma rendkívül széles, több, mint 436 gyümölcs, zöldség- és dísznövényfajta károsítói ellen kiváló hatással rendelkezik: különféle takácsatkák (piros gyümölcs-, kétfoltos-, barna-, galagonyatakácsatka stb.), levélatkák (pl. szőlő-, almalevélatka), gubacsatkák (pl. szőlőgubacsatka, körtelevél-gubacsatka), tetűatkák (pl. szamócaatka), laposatka-félék, levélbolhák (pl. körte-levélbolha), liszteskék, tripszek, valódi levéltetvek.

A hasznos, ragadozó szervezeteket kíméli, a kultúrnövényekre nem fitotoxikus, méhekre nem veszélyes.
Felhasználási javaslatok

Almatermésűekben a szert előrejelzésre alapozva kell kijuttatni tavasszal, a piros gyümölcsfa-takácsatka 60-70%-os lárvakelésekor, illetve vegetációban, ha a levelenkénti atkaszám eléri az átlagos 2-3 mozgó alakot. A készítmény hosszú hatástartamú. Levéltetvek ellen a védekezéseket rajzásmegfigyelés alapján a tavaszi nemzedékek ellen, illetve a nyár végén visszarepülő ivaros pár megjelenésekor kell elkezdeni. A készítmény hatása Superspray adalékanyaggal történő együttes kijuttatással fokozható. Bórhiány megelőzésére Kén-S Bór-t használhatunk. Terméskötődés elősegítésére, valamint a minőség és tárolhatóság javítására Amalgerol növény- és talajkondicionáló alkalmazása ajánlott. A készítmény dózisa 1000 l lémennyiség felett 0,025 %.

Körtében kora tavasszal az áttelelő kifejlett egyedek, illetve a fiatal L1-L2 lárváik ellen célszerű a védekezéseket irányítani. A kezelések idejét előrejelzés alapján és nem programszerűen javasolt elvégezni. A készítmény hatása Superspray adalékanyag hozzáadásával fokozható.

Szőlőben levélatka, takácsatka, gubacsatka ellen a kora tavaszi áttelelő nemzedék megjelenésekor, előrejelzésre alapozva, a rügygyapotos állapotot követően, az első lomblevelek megjelenésekor közvetlenül javasolt védekezni. A nyári nemzedék ellen célszerű júliusban védekezni, így megakadályozva a telelőre vonulást. Ez a kezelés a következő évi populációt is gyéríti. A nyári védekezéseknél a magasabb dózis alkalmazása indokolt. A készítmény hatása Superspray adalékanyag hozzáadásával fokozható. A bórhiány megelőzésére a Kén-S Bór lombtrágya alkalmazása ajánlott.

Szabadföldi és fűszerpaprikában közönséges takácsatka ellen a védekezéseket tömeges lárvakeléskor kell elkezdeni, és szükség szerint 1-2 alkalommal javasolt megismételni.

Vetőmag előállító kukoricában károsító takácsatkák ellen a növényeken történő felszaporodásuk kezdetén kell a készítményt kipermetezni. A kártevők egyedszámát növényvizsgálattal kell előzetesen felmérni. A védekezést akkor kell elkezdeni, ha levelenként 2-3 mozgó alak található. Szükség szerint egy alkalommal javasolt megismételni a permetezést legkésőbb viaszérésig (BBCH 85).

A készítmény hatása Superspray adalékanyaggal együttesen kijuttatva fokozható.Felhasználás előtt mindig olvassa el és tartsa be a termék címkéjén leírt utasításokat!
Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.