Oenoferm Bouquet F3 fehérbor élesztő 100g
Fehérbor élesztő a friss, fiatalos gyümölcsaromák felszabadítására!
A termék rövid leírása
Az Oenoferm Bouquet szelektált, szárított fajélesztő, amely kiváló aromaképző tulajdonságairól ismert. Speciális
enzimtevékenységével felszabadítja a szőlőben levő aromakomponenseket.
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezet...
Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Fehérbor élesztő a friss, fiatalos gyümölcsaromák felszabadítására!
A termék rövid leírása
Az Oenoferm Bouquet szelektált, szárított fajélesztő, amely kiváló aromaképző tulajdonságairól ismert. Speciális
enzimtevékenységével felszabadítja a szőlőben levő aromakomponenseket.
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az
előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően
sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy
ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így
létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé
stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.
A termék és hatása
Az Oenoferm Bouquet nagy mennyiségben termel „gyümölcsanyagokat” és
észtereket, és ezzel hozzájárul a sokrétű íz- és illatanyag összetételhez.
Előnyös ennél az élesztőnél a gyors erjesztés. Az Oenoferm Bouquet-tal
erjesztett borok testesek, vastagok és az egzotikus gyümölcsökre, a fekete
ribizlire és az édes virágillatra jellemző jegyeket viselik magukon. Az
Oenoferm Bouquet képes az idegen aromákat eltakarni.
Az Oenoferm Bouquet-tal erjesztett fehérbor kiválóan használható küvék
készítéséhez. Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok
elérése érdekében az erjesztést 16-20 °C között ajá nljuk. Alkohol
tűrőképesség: 15 v/v %.
Adagolása
25-35g Oenoferm Bouquet 100l musthoz adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek
mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad
élesztőfajok háttérbe szorítását.
Alkalmazása
Az Oenoferm Bouquet élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42
°C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót
ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a
beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 °C. Ellenkező esetben ún.
élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az
élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz
kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az
erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.
Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk
vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.
A termék rövid leírása
Az Oenoferm Bouquet szelektált, szárított fajélesztő, amely kiváló aromaképző tulajdonságairól ismert. Speciális
enzimtevékenységével felszabadítja a szőlőben levő aromakomponenseket.
A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az
előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően
sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy
ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így
létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé
stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.
A termék és hatása
Az Oenoferm Bouquet nagy mennyiségben termel „gyümölcsanyagokat” és
észtereket, és ezzel hozzájárul a sokrétű íz- és illatanyag összetételhez.
Előnyös ennél az élesztőnél a gyors erjesztés. Az Oenoferm Bouquet-tal
erjesztett borok testesek, vastagok és az egzotikus gyümölcsökre, a fekete
ribizlire és az édes virágillatra jellemző jegyeket viselik magukon. Az
Oenoferm Bouquet képes az idegen aromákat eltakarni.
Az Oenoferm Bouquet-tal erjesztett fehérbor kiválóan használható küvék
készítéséhez. Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok
elérése érdekében az erjesztést 16-20 °C között ajá nljuk. Alkohol
tűrőképesség: 15 v/v %.
Adagolása
25-35g Oenoferm Bouquet 100l musthoz adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek
mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad
élesztőfajok háttérbe szorítását.
Alkalmazása
Az Oenoferm Bouquet élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42
°C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót
ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a
beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 °C. Ellenkező esetben ún.
élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az
élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz
kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az
erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.
Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk
vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.
Súly: | 0.1 kg |
---|---|
Elérhetőség: | raktáron |
Kultúra: | Szőlő |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal