Oenoferm Freddo F3 rose borélesztő 50g

T09624
Szárított fajélesztő, hidegerjesztésre, gümölcsös karakterű rose és fehérborokhoz! A termék rövid leírása Az Oenoferm® Freddo szelektált szárított fajélesztő Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) hideg mustok beoltására (akár 10 oC-on is), valamint irányított, aromakiemelő hidegerjesztésre (kb. 13 - 17 oC) is használható. Az LW 317-30 éleszt... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Szárított fajélesztő, hidegerjesztésre, gümölcsös karakterű rose és fehérborokhoz!

A termék rövid leírása
Az Oenoferm® Freddo szelektált szárított fajélesztő Saccharomyces cereavisiae (var. Bayanus) hideg mustok beoltására (akár 10 oC-on is), valamint irányított, aromakiemelő hidegerjesztésre (kb. 13 - 17 oC) is használható. Az LW 317-30 élesztőtörzsénél különösen fontos szempont volt a magas végerjedésfok biztosítása alacsonyabb hőmérsékleten is. Az érzékszervi bírálatok megerősítik az Oenoferm® Freddo-val erjesztett borok kifejezett gyümölcsösségét. A jelenleg hatályos EU-s rendeletek és irányelvek szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Erbslöh-F3 élesztőszaporítás - Fit for Fermentation
A kiváló és közismert Erbslöh Oenoferm élesztőfajok már az előállítás során az Erbslöh-F3 élesztőszaporításnak köszönhetően sokkal erősebbek lesznek. Az élesztők elszaporításához egy ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag táptalajt használnak. Az így létrejött élesztők biztonságos erjedésvezetést tesznek lehetővé stresszhelyzetekben is, garantálva a teljes kierjedést.

A termék és hatása
Az Oenoferm Freddo mustok aromakiemelő hidegerjesztésére illetve hideg mustok beoltására használható. Hideg mustból történő folyamatos szelekciók során izolálták az Oenoferm Freddo szárított fajélesztőt. Ez az élesztő képes hideg mustok erjedésének beindítására is. Az Oenoferm® Freddo kiemeli a szőlő és a must citrus-gyümölcsökre, grapefruitra, almára, őszibarackra és rózsa illatra emlékeztető jegyeit. Az erjedést követően a borok frissek, aromaképük kiegyensúlyozott. Az Oenoferm® Freddo-t természetesen magasabb erjedési hőmérsékleten is alkalmazhatjuk. Az erjedés gyors és biztos. Az Oenoferm® Freddo legkevésbé hajlamos a kénhidrogén/bakszag képzésére és az erjedés minimális habképződéssel jár. Az almasavbontásra az Oenoferm® Freddo gátlólag hat.
Az erjedés lefolyása és a megfelelő érzékszervi tulajdonságok elérése érdekében az erjesztést 13-17 °C között ajánljuk. Alkohol tűrőképesség: 15 v/v %.

Adagolása
20-30g Oenoferm® Freddo 100l musthoz/cefréhez adagolva garantálja az erjedéshez szükséges életképes élesztősejtek mennyiségét. Az így beadagolt nagymennyiségű élesztősejt biztosítja az erjedés azonnali beindulását és a vad élesztőfajok háttérbe szorítását.

Alkalmazása
Az Oenoferm® Freddo élesztőt alkalmazás előtt kb. 10-szeres mennyiségű 1:1 arányú kézmeleg (max. 37 - 42 ˚C) must / víz keverékben lassan elkeverjük, majd 20 percen keresztül duzzadni hagyjuk. Az élesztő szuszpenziót ezt követően keverés közben a beoltandó musthoz adjuk. Ügyeljünk arra, hogy az élesztőszuszpenzió és a beoltandó mennyiség hőmérséklete közti különbség ne legyen nagyobb, mint 8 ˚C. Ellenkező esetben ún. élesztősokk léphet fel és az élesztősejtek jelentős része elpusztulhat. Ezt megakadályozhatjuk, ha az élesztőszuszpenzió és a beoltandó tétel hőmérsékletét fokozatosan közelítjük.
Az élesztő vitalitását már korai stádiumban tovább fokozhatjuk, amennyiben a rehidratálás során az élesztőhöz kb. 10 perc elteltével az élesztővel azonos mennyiségű VitaDrive® F3 élesztőmobilizátort adagolunk. Amint az erjedés beindul ajánlott a hőmérséklet ellenőrzése, hogy az erjedést megfelelő szinten tudjuk tartani.

Tárolása
Vákuumcsomagolt termék. Kérjük hűvös és száraz helyen tárolni. A felbontott csomagokat gondosan zárjuk vissza, és 2-3 napon belül használjuk fel.
Súly: 0.05 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.