Trenolin Rot DF színkioldó enzim 50g
Folyékony színkioldó pektináz, vörös cefréhez.
Depszidáz mentes, folyékony, pektolitikus enzimkészítmény vörös- és rozébor készítéséhez.
A termék rövid leírása
A Trenolin Rot DF kíméletes, pektolitikus enzim vöröscefre kezelésére.
A jelenleg hat...
Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Folyékony színkioldó pektináz, vörös cefréhez.
Depszidáz mentes, folyékony, pektolitikus enzimkészítmény vörös- és rozébor készítéséhez.
A termék rövid leírása
A Trenolin Rot DF kíméletes, pektolitikus enzim vöröscefre kezelésére.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél
A Trenolin Rot DF-fel történő cefrekezelés a következő előnyökkel jár:
· hatékonyabb színkinyerés,
· a préselhetőség javulása.
A termék és hatása
A Trenolin Rot DF könnyen adagolható, pektolitikus enzim. A Trenolin Rot DF-kezelés a színanyagok korai
kinyerését teszi lehetővé, ezáltal jentősen megrövidíti a színanyagok felszabadításához szükséges cefreállásidőt.
Így elejét vehetjük a nemkívánatos és hátrányos oxidációnak.
A Trenolin Rot DF speciális eljárásnak köszönhetően tisztított enzimkészítmény. Zavaró depszidáz és oxidáz
mellékaktivitásoktól mentes, így a fajtajelleges frissesség megőrízhető.
Adagolása és alkalmazása
A kezelés hatásossága függ az adagolási mennyiségtől, a hőmérséklettől és a hatásidőtől. Adagoláskor a cefre
hőmérséklete min. 10 °C legyen, de jobb, ha 15 °C fölött van. Minél magasabb a hőmérséklet, az enzim annál
hatékonyabban működik (max. 55 °C). Abban az esetben, ha az alkalmazott hőmérséklet magasabb a cefrét
vissza kell hűteni.
Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban.
Az adagolás után jól keverjük át a cefrét.
Kezelési eset Adagolás időpontja Adagolás (ml / 100 kg)
Héjonerjesztés Zúzás-bogyózás után 12
Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 20 °C-on) 15
Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 50 °C-on) 10
Rozé készítés Zúzás után 20
Az enzim hatásideje függ az adagolástól, de legalább 1 órán át hatni kell hagyni. Hosszabb hatásidő előnyös
lehet.
15 oC alatti hőmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidőt jelentősen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on
meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget, és dupla hatásidővel kell számolni.
A bor megszokott alkoholtartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a
Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidő letelte után
adagolható a musthoz.
Tárolása
Hűvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielőbb használjuk fel.
Depszidáz mentes, folyékony, pektolitikus enzimkészítmény vörös- és rozébor készítéséhez.
A termék rövid leírása
A Trenolin Rot DF kíméletes, pektolitikus enzim vöröscefre kezelésére.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.
Kezelési cél
A Trenolin Rot DF-fel történő cefrekezelés a következő előnyökkel jár:
· hatékonyabb színkinyerés,
· a préselhetőség javulása.
A termék és hatása
A Trenolin Rot DF könnyen adagolható, pektolitikus enzim. A Trenolin Rot DF-kezelés a színanyagok korai
kinyerését teszi lehetővé, ezáltal jentősen megrövidíti a színanyagok felszabadításához szükséges cefreállásidőt.
Így elejét vehetjük a nemkívánatos és hátrányos oxidációnak.
A Trenolin Rot DF speciális eljárásnak köszönhetően tisztított enzimkészítmény. Zavaró depszidáz és oxidáz
mellékaktivitásoktól mentes, így a fajtajelleges frissesség megőrízhető.
Adagolása és alkalmazása
A kezelés hatásossága függ az adagolási mennyiségtől, a hőmérséklettől és a hatásidőtől. Adagoláskor a cefre
hőmérséklete min. 10 °C legyen, de jobb, ha 15 °C fölött van. Minél magasabb a hőmérséklet, az enzim annál
hatékonyabban működik (max. 55 °C). Abban az esetben, ha az alkalmazott hőmérséklet magasabb a cefrét
vissza kell hűteni.
Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban.
Az adagolás után jól keverjük át a cefrét.
Kezelési eset Adagolás időpontja Adagolás (ml / 100 kg)
Héjonerjesztés Zúzás-bogyózás után 12
Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 20 °C-on) 15
Cefrehevítés Visszahűtés után (kb. 50 °C-on) 10
Rozé készítés Zúzás után 20
Az enzim hatásideje függ az adagolástól, de legalább 1 órán át hatni kell hagyni. Hosszabb hatásidő előnyös
lehet.
15 oC alatti hőmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidőt jelentősen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on
meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget, és dupla hatásidővel kell számolni.
A bor megszokott alkoholtartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a
Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidő letelte után
adagolható a musthoz.
Tárolása
Hűvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielőbb használjuk fel.
Súly: | 0.05 kg |
---|---|
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Kultúra: | Szőlő |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal
Bejelentkezés
Bejelentkezés vagy regisztráció közösségi fiókkal