Trenolin 4000 DF préseléskönnyitő enzim 100g

T09610
Folyékony préseléskönnyítő pektináz, fehér cefréhez. Bevált, pektolitikus enzimkészítmény cefre, must és újbor kezelésére. A termék rövid leírása A Trenolin 4000 DF megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre-, must-, újborkezelésre és mustkonc... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Folyékony préseléskönnyítő pektináz, fehér cefréhez.
Bevált, pektolitikus enzimkészítmény cefre, must és újbor kezelésére.

A termék rövid leírása
A Trenolin 4000 DF megbízható pektolitikus enzimkészítmény cefre-, must-, újborkezelésre és mustkoncentrátum
készítésére.
A jelenleg hatályos törvények és rendelkezések szerint engedélyezett, tisztaság és minőség tekintetében
szaklaboratóriumban bevizsgált termék.

Kezelési cél
A Trenolin 4000 DF pektinbontó hatása lehetővé teszi a cefre, must és újbor gazdaságosabb feldolgozását. A
cefrekezelésnél jelentkező előnyök mindenekelőtt a nagyobb lényeredék és a préskapacitás jobb kihasználása.
Továbbá használatával a borok jobban tisztulnak és jobban szűrhetőek. A Trenolin 4000 DF elsőként teszi
lehetővé különleges pektinbontó tulajdonságainak köszönhetően a mustkoncentrátum előállítását.

A termék és hatása
A Trenolin 4000 DF-fel történő kezelés a cefre elfolyósítását, tehát jó léelválasztást tesz lehetővé. Az ebből
következő préselési idő csökkenés és préskapacitás növekedés jelentős cefreállásidő csökkenést eredményez. A
tapasztalat szerint egyidejűleg 6-10 %-kal nő a mustkihozatal. Mustnál alkalmazva a Trenolin 4000 DF-nek
destabilizáló hatása van és segíti a szediment részek kompakt ülepedését. A feldolgozási idő lecsökken és,
ezáltal a mikrobiológiai fertőzésveszély csökken.
Mustkoncentrátum előállításakor a Trenolin 4000 DF gyorsabb feldolgozást tesz lehetővé. Ilyen esetben a
Trenolin DF-et min. 1 órát kell hatni hagyni, mielőtt a kombinált derítést NaCalit PORE-TEC-kel, Erbigel Liquid és
Blanaksittal elvégezzük. Ezután hatásosan elvégezhető az mustkoncentrátum finomszűrése.
A Trenolin 4000 DF különleges eljárással tisztított enzimkészítmény depszidáz- és oxidáz mellékaktivitás mentes,
így a fajtajelleg megőrizhető.

Adagolása és alkalmazása
A kezelés hatékonysága függ az adagolási mennyiségtől, a hőmérséklettől és a hatásidőtől. Az adagoláskor a
must / cefre / újbor hőmérséklete min. 10 °C kell legyen, de jobb, ha 15 °C fölött van. Minél magasabb a
hőmérséklet, az enzim annál hatékonyabban működik (max. 55 °C).
Az adagolandó enzim mennyiséget kevés folyadékkal fel kell hígítani, hogy jobban eloszlathassuk a tartályban.
Az adagolás után jól keverjük át a mustot.
Az adagolás irányértékei 15 oC -on a következők:
Kezelési eset Adagolás (ml / 100 kg ill. 100l)
Cefre kb. 12
Must kb. 8
Újbor kb. 8
Mustkoncentrátum kb. 12
Az enzim hatásideje függ az alkalmazástól, de legalább 1 órát hagyjuk hatni. Hosszabb hatásidő előnyös lehet,
amit korai adagolással érhetünk el a szőlőre, a bogyózóba ill. a présbe adagolva. Mustba adagolva segíti a
szediment ülepedését.
15 oC alatti hőmérsékleten az adagolási mennyiséget ill. a hatásidőt jelentősen meg kell emelni. Pl.: 12 oC-on
meg kell kétszerezni az adagolandó mennyiséget és dupla hatásidővel kell számolni.
A bor megszokott alkolhotartalmán (16 v/v %-ig) és a törvényileg engedélyezett SO2 adagolási mennyiségnél a
Trenolin enzimek hatása nem csökken. A bentonit inaktiválja az enzimet ezért csak a hatásidő után adagolható a
musthoz.

Tárolása
Hűvös helyen tároljuk. A kibontott csomagokat újra zárjuk vissza és mielőbb használjuk fel.
Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.