Vöröshere 500g

T09359
A Vöröshere vetőmeg jellemzői: A Vöröshere vetőmag  nagy fehérjetartalmú, pillangós virágú takarmánynövény. Őshazája a közel-keleti géncentrumban van, innen terjedt el Európában. Hazánkban a XVIII. század vég&eacut... Részletes leírás
2 000 Ft (nettó: 1 575 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Vöröshere vetőmeg jellemzői:

A Vöröshere vetőmag  nagy fehérjetartalmú, pillangós virágú takarmánynövény.

Őshazája a közel-keleti géncentrumban van, innen terjedt el Európában. Hazánkban a XVIII. század végén honosította meg a Tessedik Sámuel.

Hová ültessük?

Nedves fekvésű területre telepítsük. Az egyik legkiválóbb pillangós virágú, szálas takarmányt adó növényünk. Puffasztó hatású, ezért a vörösherét nem szabad legeltetni, takarmányozásra csak szárítva használjuk.

Telepításánek előnyei:

Jelentős mennyiségű nitrogént hagy vissza a talajban, gazdag gyökérzetével növeli a talaj szervesanyag-tartalmát ezzel természetes úton javítja a talajt. Kiváló előveteménye a sok nitrogént igénylő zöldségnövényeknek, mint a káposzta és a póréhagyma.

Az ökológiai gyepek, egyik legértékesebb összetevője.

A vöröhere mint gyógynövény:

A vöröshere hatékony gyógynövény is egyben, mely komoly szimbolikus értéket is hordoz. A legenda szerint a Szentháromság tanát Szent Patrik ennek a növénynek a segítségével magyarázta el, rámutatva, hogy három különálló dolog is lehet egy, ugyanis vörösherének hármasan összeálló levélzete van (amit ún. Trifolium-levélnek hívunk).A hármasan összetett levelén jellegzetes fehér, V betűt formázó rajzolat látható, élénk rózsaszín, sokvirágú, gömb alakban összeálló virágát – ún. „összetett gombvirágzat” – minden gyerek ismeri, hiszen jól lehet belőle koszorút fonni, és minden réten, erdőszélen megtalálható.

A vöröshere májustól akár novemberig is virágzik. A vörösherét leginkább a hosszú szívókájú vadméhek képesek megtermékenyíteni, magvai különleges, háromszög alakúak.

Rendkívül jó méhlegelő és virágpora alternatív táplálékként segíti hasznos rovarainkat.

A VÖRÖSHERE JÓTÉKONY HATÁSAI:

1578-ban Melius Péter a Herbárium c. könyvében is szerepelteti De Trifolio néven, mint jelentős gyógynövényt. A népi gyógyászatban már évszázadok óta komoly szerepe volt, pl. légúti fertőzések, köhögés, szamárköhögés, gombás fertőzés, gyomornyálkahártya gyulladás, depresszió ellen használták, külsőleg pedig pikkelysömör és ekcéma kezelésére ajánlották.

A vöröshere nyomelemekben, ásványi anyagokban, kálciumban, L-borostyánkősavban, fitoösztrogénben, flavonoidokban, proteinekben gazdag.

Vöröshere, a női és férfi bajok igazi orvossága
A vörös here jellemző hatóanyagai az izoflavonoidok, melyek gyenge ösztrogénszerű hatással rendelkeznek. A vörös heréből készült, ellenőrzött minőségű, gyógyhatású termékek legfontosabb hatása, hogy számtalan különféle női és férfi problémára jelentenek megoldást. A vöröshere fitoösztrogén-tartalma miatt számos női és férfi betegségre megoldásul szolgál (klimax, menstruációs problémák, termékenység-fokozás).

A vöröshere a gyermekáldásra váró nőknél fokozza a termékenységet (magas ásványianyag-tartalmánál fogva).
A vöröshere enyhíti a menstruációs problémákat, mint pl. a PMS (premenstruációs probléma).
A vöröshere hozzájárul a változó korban lévő hölgyek egészségének és jó közérzetének fenntartásához (pl. hőhullámok csökkentése).
A vörös here segít a változó korban lévő nők ösztrogénszintjét helyreállítani, enyhíti a menopauza kellemetlen tüneteit. Egyes, hormonhiány miatt kialakuló, időskori betegségek (pl. csontritkulás) megelőzésére is ajánlott.
A férfiklimax tüneteit szintén enyhíti, a potenciaváltozás korában fellépő problémákban kiváló segítség (pl. prosztata megnagyobbodásra).

Termesztése:

Vetés szabadföldbe: 

Március és szeptember.

Virágzási idő:

Június első fele-szeptember végéig.

Súly: 0.5 kg
Elérhetőség: raktáron
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.