Perui földicseresznye 30 szem Kiepenkerl

T09337
A Perui földicseresznye bemutatása: A perui földicseresznye vagy poha a burgonyafélék családjába tartozó,Dél-Amerikából származó, de sokfelé termesztett növény. Hívják ananászcseresznyének is. A Perui földicseresznye habitusa: A perui földicseresznye legfeljebb 2 méter magas, terebélyesen ágas, gyakran lilával árnya... Részletes leírás
899 Ft (nettó: 708 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Perui földicseresznye bemutatása:

A perui földicseresznye vagy poha a burgonyafélék családjába tartozó,Dél-Amerikából származó, de sokfelé termesztett növény. Hívják ananászcseresznyének is.

A Perui földicseresznye habitusa:

A perui földicseresznye legfeljebb 2 méter magas, terebélyesen ágas, gyakran lilával árnyalt, bordás szárú, egynyári növény. A levelet, kocsányt, csészét elálló, részben kuszált, fehér, lágy, sűrű szőrzet borítja.

Levelei:

Szórt állásúak. A levéllemez szív alakú, zöld, 10–17 cm hosszú és széles, gyengén csipkés szélű és hullámos, színén a főér barna bordájú. A felső oldalán gyengén bordás levélnyél legfeljebb 10 cm hosszú.

Virágai:

A bókoló virágok 2–4 centiméteres kocsányon egyesével fejlődnek az elágazásokban és a levélhónaljakban. Forrt, harang alakú csészéjük középig öt hegyes, háromszögletű, gyengén szétálló cimpára hasadt, zöld színű; töve és erei feketésbarnák. A pártacső karimája öt széles, szétterülő cimpára tagolt, kb. 1,5 centiméter hosszú, 2 centiméter széles, sárga; a torokban öt nagy, barna folt látható. A párta torkában gyapjas sárga szőrgyűrűben szőrlécek találhatók. Kívül rövid, tömött, a torok sötét foltjain hosszabb, lágy szőrök borítják. Virágzás után a csésze zárt köpennyé nagyobbodik, és magába zárja a növekedő bogyót.

Termése:

Sárga vagy világosbarna, gömbölyű, 1–2 centiméteres bogyó, amit a megmaradó, megérve szalmasárga, felfúvódott csésze vesz körül. A sima, vékony, szilárd, áttetsző héj alatt a bő levű, narancssárgás terméshúsban számos nagyon kicsi, lapos, sárga mag ül. Az érett termés édes vagy édeskésen savanyú, zamatos; leginkább az ananász és a szamóca ízei keverednek benne.

A Perui földicseresznye termesztése:

Vetésidő:

III. hó

Betakarítás:

VIII. hó

Ültetési és áaplási tanácsok:

2-3 évente ajánlott nagyobb cserépbe tültetni, átültetéskor soha ne rázzuk le a gyökerekről a földet. A növényt tartsuk napos, meleg helyen. Nem ajánlott a gyakori tápanyag utánpótlás, mert ez növeli  a növekedési erélyt, és csökkenti a terméshozamot. Tavasz közepétől ősz elejéig szabadban tartható, télre ajánlott 10-15 °Cos helységben teleltetni.

A Perui földicseresznye felhasználása:

A sok ásványi anyagot tartalmazó aromás termések nassolásra, lekvárok és zselék előállítására valamitételek díszítésére alkalmasak. A növények napos, szélárnyékos helyet, tápanyagban és humuszban gazdag talajt igényelnek. Az oldalhajtásokat le kell törni.

Súly: 0.005 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.