Földieper Rügen 0,2 g

T09225
A Rügen szamóca jellemzése: A Rügen szamóca AZ erdei szamóca, a földi eper vadon élő őse az északi féltekén, így hazánkban is honos erdei szamóca. A Rügen szamóca betartalmi értékei: A földieper és az erdei szamóca hosszú indákkal terjedő rózsafélék családjába tartozó évelő növény. A tövek tőlevélrózsát alkotó, fogazott szélű, hármasan összetett... Részletes leírás
341 Ft (nettó: 269 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Rügen szamóca jellemzése:

A Rügen szamóca AZ erdei szamóca, a földi eper vadon élő őse az északi féltekén, így hazánkban is honos erdei szamóca.

A Rügen szamóca betartalmi értékei:

A földieper és az erdei szamóca hosszú indákkal terjedő rózsafélék családjába tartozó évelő növény. A tövek tőlevélrózsát alkotó, fogazott szélű, hármasan összetett leveleket fejlesztenek, amelyek igen gazdagon tartalmaznak cserzőanyagot, illóolajakat és flavonokat. Az erdei szamócát június-júliusban gyűjthetjük. Apró kis gyümölcse igen ízletes húsú. Jelentős mennyiségben tartalmaz C-vitamint és ásványi anyagokat.

Milyen időszakokban terem a Rügen szamóca?

A Rügen olyan inda nélküli eperfajta, amely egész nyáron terem.

A Rügen szamóca termesztésének körzenyezeti igényei:

Napfény igény:

A nyílt, napos vagy félárnyékos helyet igénylik.

Talajigény:

Az enyhén nedves, humuszban gazdag talajt kedveli.

Mikor vethetjük a Rügen szamóca magját?

Magját március közepétől vethetjük.

Mivel nagyon aprók a magvak, ne fedjük be földdel, csak nyomkodjuk bele. A kikelt magoncokat egyenként ültessük ki cserepekbe, és májusi fagyok után ültessük végleges helyükre.

A Rügen szamóca felhasználási lehetőségei:

Levelek felhasználása:

Leveleit folyamatosan gyűjthetjük. De egyszerre ne szedjünk túl sokat a tőről, nehogy megzavarjuk a növekedést. Használat előtt szárítsuk meg árnyékos helyen. A szárított levelei enyhítik az emésztési panaszokat és erősítik az immunrendszert. Gargalizáló oldatként csökkenti a nyálkahártyák gyulladását, ehhez forrázunk le 2-3 evőkanálnyi levelet 2-3 dl vízzel.

A gyümölcs felhasználása:

A gyümölcs legízletesebb éretten, mert akkor leggazdagabb aromaanyagokban. Bár aprók, és begyűjtésük fáradságos munka, de megéri, mert ízük felülmúlhatatlan. A frissen préselt eperlevélből készült arcvíz nyugtatja a fáradt, erősen igénybevett bőrt. Napégette bőrre, vékonyra felszeletelt eperdarabokat helyezzünk. Eperből készített, tejszínnel és mézzel összekevert krémes massza simává teszi a száraz, hámló bőrt. Epres bőrápolót csak akkor használjunk, nem vagyunk az eperre allergiások.

Szélesség: 140 mm
Magasság: 80 mm
Hossz: 1 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.