Dughagyma Stuttgarti 300 g
A Stuttgarti hagyma bemutatása:
A Stuttgarti vegyszermentes dughagyma termése régóta ismert, elsősorban házikerti fajta. Jól tárolható, nagy hagymát nevelő fajta. Hagymája lapos, fehér húsú, héja sárga színű. Tenyészideje középhosszú. Kellemesen csípős íz, saláták és hidegtálak készítésénél harmonikus ízhatást biztosít.
A Stuttgarti hagyma hasznosítása:
Három féle módon hasznosíthatjuk:
Tavasszal:
Zöldhagymaként.
A későbbi fejlődése során:
Friss főzőhagymaként.
Beérés után:
Télire eltett hagymaként.
A Stuttgarti hagyma termesztése:
Más a termesztési technológiája a zöld- és a tárolási hagyma előállításának.
Zöldhagymának:
Porhanyós talajba, igen mélyen (akár 10 cm-re is) ültetjük, nagyon sűrűn. Nyugodtan mehet félárnyékos helyre és sok vizet adjunk neki egészen a szedésig.
Tárolási hagyma termesztése:
Sekélyen (2-3 cm) és ritkán (5-7 cm) ültessük, mindig teljesen napos helyre. Ne öntözzük túl és a páncélosodás kezdetétől már semmi vizet ne kapjon, sőt, ha nem kezd sárgulni, visszaszáradni a levélzet, akkor tapossuk is meg, hogy elkezdődjön a tápanyagok teljes visszaszívása a hagymába.
Ültetés:
Március végén, április elején
Térállás:
25-30 cm-es sortávolságra, 8-10 cm-es tőtávolságra és 3 cm mélyre "duggatjuk".
Szedés:
Zöldhagymának folyamatosan szedhetjük május elejétől, főzőhagymának fejlettebb állapotban június-július hónapban alkalmas. Zöld szára elszáradása után szedhetjük fel téli tárolásra. Hűvös, száraz helyen tároljuk.
Súly: | 0.4 kg |
---|---|
Elérhetőség: | 1-4 nap |
Kultúra: | Zöldség |
Értékesítési alapegység: | db |
Bejelentkezés
Bejelentkezés