Karbamid 46%-os 50 kg

T05383
EC-műtrágya-előírások szerint : 46 % nitrogén (N) Felületkezelt műtrágya. A felületkezelés célja a tárolás során a szemcsék összetapodásának megakadályozása. A felületkezelő anyag növeli a termék szilárdságát is. A felületkezelt karbamid műtrágyázásra és egyes ipari célokra alkalmazható. Felhasználás A karbamid amid-nitrogénje viszonylag hoss... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
EC-műtrágya-előírások szerint : 46 % nitrogén (N)

Felületkezelt műtrágya. A felületkezelés célja a tárolás során a szemcsék összetapodásának megakadályozása. A felületkezelő anyag növeli a termék szilárdságát is. A felületkezelt karbamid műtrágyázásra és egyes ipari célokra alkalmazható.

Felhasználás

A karbamid amid-nitrogénje viszonylag hosszabb hatástartamú. Biokémiai folyamatok során alakul át nitráttá és a közbenső termékek a talajból nem mosódnak ki, ezért e termék kiválóan alkalmas alaptrágyázásra. 0,5-1%-os oldat formájában lombtrágyázásra is használható, mivel vizes oldata nem perzseli a növényzetet. Takarmány-karbamidként a kérődző állatok fehérjeszükségletének 25-30 %-a fedezhető karbamiddal. Az iparban formaldehiddel gyantaszerű aminoplasztok és faipari ragasztóanyagok előállítására is alkalmas.

Kiszerelés

10-50 kg-os polietilén zsákokban, palettás egységrakatban vagy anélkül
ömlesztve vagy big-bag zsákban
Tárolás

A felületkezelt karbamid nem higroszkópos, nem hajlamos összetapadásra, ezért ömlesztve is szállítható, fedett helyen tárolható. Ammóniumnitrát-tartalmú műtrágyákkal nem keveredhet.

Műtrágyázásra főként kalciummal jól ellátott, levegős, élénk mikrobiológiai életű talajok esetében javasolt. A bomlása során keletkező szalmiák a növényi maradványok viaszos rétegét fellazítja, így azok humifikálódását segíti gyorsítja.

Kijuttatás

A karbamidot ajánlatos a vetés előtt legalább két-három héttel a talajba juttatni, így a bomlása során keletkező szalmiák (ammónia) nem gátolja a magok csírázását.

Kedvező szemcsemérete és fizikai tulajdonságai révén egyaránt alkalmas földi és repülőgépes kijuttatásra, hagyományos röpítőtárcsás és pneumatikus rendszerű műtrágyaszóró gépek egyaránt alkalmazhatók.

Oldata a növényvédő-szerekkel általában jól keverhető, így a lombtrágyázás különböző kémiai növényvédelmi eljárásokkal együtt végezhető.

Dózisa: 150-300 kg/ha kiskertben 15-30 dkg/10m2 tájékoztató adat!
Súly: 50 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.