Tanos 50 DF 0,4 kg

T02521
Házikerti felhasználás: 4 g/10 l víz Hatóanyag: 25% cimoxanil + 25% famoxadon A Tanos® 50 DF nagy hatékonyságú, lokálszisztemikus (helyileg felszívódó) gombaölő szer, amely preventív (megelőző) és kuratív (gyógyító) hatással rendelkezik számos gombabetegség ellen. A cimoxanil a sejtmembránokat bénítja és a sporulációt akadályozza. A famoxadon... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Házikerti felhasználás: 4 g/10 l víz

Hatóanyag: 25% cimoxanil + 25% famoxadon

A Tanos® 50 DF nagy hatékonyságú, lokálszisztemikus (helyileg felszívódó) gombaölő szer, amely preventív (megelőző) és kuratív (gyógyító) hatással rendelkezik számos gombabetegség ellen. A cimoxanil a sejtmembránokat bénítja és a sporulációt akadályozza. A famoxadon a gomba sejtek energia rendszerét rombolja.

Dózis: 0,4 kg/ha

Burgonyában a készítménnyel végzett permetezéseket megelőző jelleggel vagy a fertőzés igen korai szakaszában (még a tünetek megjelenése előtt) kell elkezdeni, és a fertőzési veszélytől függően kell ismételten elvégezni. Kisebb fertőzési nyomás mellett 10-12 napos, míg járványra hajlamosító körülmények esetén ennél rövidebb permetezési intervallum javasolt.

Paradicsomban a készítményt a tenyészidőszak folyamán előrejelzés alapján, megelőző kezeléssel, több alkalommal kell kijuttatni, Az első permetezést közvetlenül a lombzáródás előtt szükséges elvégezni, majd a fertőzési nyomás ismeretében 3-5 alkalommal, 7-10 naponként célszerű folytatni. Járványos fertőzések kialakulásakor a kezeléseket célszerű rövidebb védekezési időszakokban folytatni.

Szőlőben a védekezéseket előrejelzés szerint, általában 20-25 cm-es hajtásállapot körül, megelőző módon célszerű elkezdeni és a fertőzési nyomás szerint 7-12 naponként, fürtzáródásig lehet folytatni. A szer helyileg (lokálszisztemikus) felszívódó hatású, önmagában is kedvező biológiai hatékonyságot mutat a kórokozó ellen. A permetezéseket blokkszerűen javasolt elvégezni. Egyéb felszívódó készítményekkel keresztrezisztencia kialakulása nem ismert.

Napraforgóban a diaportés szárkorhadásra hajlamosító csapadékos időjárás esetén az első védekezést a fertőzésveszély fennállásakor, preventív jelleggel, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor általánosan 6-8 pár leveles állapotban (BBCH 16-18), a másodikat csillagbimbós állapot és virágzás kezdetén (BBCH 51) szükséges elvégezni. Amennyiben július végén, augusztus elején csapadékos az időjárás és kedvez a tányérbetegségek kialakulásának, egy harmadik kezelés is szükségessé válik a citromérési (BBCH 85-87) állapotban. Az első kezelést szántóföldi géppel, a második hidas traktorral vagy légi úton, a harmadik légi kiszórással végezhető el. Vetőmag és intenzív napraforgó termesztésben mindenképpen ajánlott a citrom éréskori kezelések elvégzése. Alternáriás, fehérpenészes és szürkepenészes tányérbetegségek ellen a (fluzilazol) kombináció alkalmazásával a védekezések hatékonysága jelentősen fokozható.


Gyártó: DuPont
Kategória: Gombaölő szer
Tömeg: 0,40 kg
Forgalmazási kategória II
Súly: 0.4 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.