Mirage 45 EC 5 l

T01715
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA: Házikerti felhasználás: 3-10 ml/10 l víz Dózisa:0,3-1 l/ha Kalászosokban a készítményt a bokrosodás végén – szárbaindulás kezdetén, majd a kalászhányás végén – virágzás kezdetén javasolt kijuttatni. Gabonalisztharmat erős fertőzése esetén propikonazol vagy kén tartalmú gombaölő szerrel célszerű felhasználni. A napr... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
NÖVÉNYVÉDELMI TECHNOLÓGIA:

Házikerti felhasználás: 3-10 ml/10 l víz

Dózisa:0,3-1 l/ha

Kalászosokban a készítményt a bokrosodás végén – szárbaindulás kezdetén, majd a kalászhányás végén – virágzás kezdetén javasolt kijuttatni. Gabonalisztharmat erős fertőzése esetén propikonazol vagy kén tartalmú gombaölő szerrel célszerű felhasználni.

A napraforgó szár- és tányérbetegségei ellen folpet hatóanyagú gombaölő szerrel kombinációban javasolt felhasználni. Folpan 80 WDG-ből 1,25 kg-ot kell a Mirage 45 EC-hez adagolni.
A védekezés két alkalommal javasolt elvégezni: az első permetezést 6-8 (10) leveles állapotban (amíg a napraforgó állományba szántóföldi géppel be lehet menni), a második ún. csillagbimbós állapotban, ill. virágzás kezdetén, légi úton (esetleg erre alkalmas hidas traktorral) lehet végrehajtani. A permetléhez tapadást fokozó adalékanyag (pl. BioFilm) hozzáadása javasolt.

Meggyben moníliás hajtás- és virágszáradás ellen, erős fertőzési nyomás esetén a kezeléseket fehérbimbós állapot végén, virágzás elején, valamint a sziromhulláskor célszerű elvégezni. Kevésbé járványveszélyes körülmények mellett egy védekezés is elegendő a virágzás kezdeti szakaszában. A monília elleni megelőző védekezések legkésőbb a virágzás végéig végezhetők. A termés betakarítása után a levélbetegségek és a monília hajtásszáradás ellen a készítmény ismét felhasználható.

Csonthéjasokban (cseresznye, meggy, kajszibarack) blumerielleás levélfoltosság ellen a védekezést virágzást követően kell elkezdeni az élelmezés-egészségügyi várakozási idő figyelembe vételével, illetve a termésszedés után 1-2 alkalommal a fertőzés alakulása szerint. A védekezésnél alapvető szempont az előírt permetlémennyiség kijuttatása és nedvesítőszer (pl. BioFilm) használata. A virágzás előtti hűvösebb időszakban a készítménynek kedvező biológiai hatása van levéllyukacsosodás ellen is.
Kajszibarackban apiognomóniás levélfoltosság ellen a védekezéseket virágzást követően, előrejelzésre alapozva, megelőző jelleggel célszerű elkezdeni, és a fertőzés alakulása szerint 10-14 naponként 3-4 alkalommal, blokkszerűen megismételni.

Dísznövényekben a készítményt lisztharmat, levélfoltosságok és antraknózis ellen megelőző jelleggel, előrejelzésre alapozva, de legkésőbb az első tünetek megjelenésekor szükséges kijuttatni. A fertőzésre hajlamosító körülmények között a permetezés 10-14 naponként múlva megismételhető. Monilíniás virág és hajtáselhalás ellen a kezeléseket az arra fogékony növényeken a virágzás időszakában (virágnyílás kezdete, fővirágzás, illetve sziromhullás) szükséges elvégezni. A készítmény növényre gyakorolt hatása ismeretének hiányában a kezelés előtt próbapermetezés elvégzése javasolt. A dózist és a permetlé mennyiségét a védendő növényfelület nagyságától és az alkalmazott növényvédelmi berendezés típusától függően kell megválasztani. Minden esetben törekedni kell az egyenletes és teljes permetléfedésre, még a lombozat belsejében is.


KÜLÖNLEGES ELŐNYEI:

nem triazol típusú ergoszterol szintézist gátló, ezért csökkenti a triazolokkal szemben kialakuló rezisztencia veszélyét
hosszú ideig, 4-6 hétig védettséget biztosít
a szártörő betegségek elleni hatékonysága kimagasló

KIEGÉSZÍTŐ TECHNIKAI ADATOK:

Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: búzában, napraforgóban: 28 nap, csonthéjasok: 30 nap
Engedélyszám: 45585/1999, 48304/2000 FVM, 47118/2004 FVM, 02.5/1226/1/2009 MgSzHK

Kiszerelés: 1 literes flakon, 5 literes kanna
Forgalmi kategória: II.
Eltarthatóság: eredeti zárt csomagolásban, száraz, hűvös helyen, szabályos növényvédő szer raktárban 3 év
Súly: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs
Növényvédőszer forgalmazási kategória: II. engedélyköteles
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.