Kapazin 1 l

T01287
mvi: 0 nap; szántóföldi kultúrák magról kel? egy- és kétszik? gyomok 3 l/ha, ével? egy- és kétszik? gyomok 4-6 l/ha; gyümölcsös, sz?l? magról kel? egy- és kétszik? gyomok 3 l/ha, ével? egy- és kétszik? gyomok 4-6 l/ha, - nap; gyep, legel? totális cserje- és gyomirtás 3,5-5 l/ha; erdészet (luc-, erdei-, fekete-, duglasz feny?)>2 totális cserje- é... Részletes leírás
4 165 Ft (nettó: 3 280 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
mvi: 0 nap; szántóföldi kultúrák magról kel? egy- és kétszik? gyomok 3 l/ha, ével? egy- és kétszik? gyomok 4-6 l/ha; gyümölcsös, sz?l? magról kel? egy- és kétszik? gyomok 3 l/ha, ével? egy- és kétszik? gyomok 4-6 l/ha, - nap; gyep, legel? totális cserje- és gyomirtás 3,5-5 l/ha; erdészet (luc-, erdei-, fekete-, duglasz feny?)>2 totális cserje- és gyomirtás 3,5-5 l/ha, - nap; fakitermelés sarjhajtások 3,5%, - nap; mez?gazdaságilag nem m?velt területek, csatorna part, árokpartok, vasúti pályatestek totális cserje- és gyomirtás 5-6,7 l/ha"

avasolt növényvédelmi technológia:

Szántóföldi kultúrák esetében 3%-nál magasabb szer-vesanyag-tartalmú talajokon, vetés előtt, illetve után, a csírázás megindulásáig alkalmazható a készítmény 3,0–6,0 l/ha dózisban akkor, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag, aprómorzsás talajréteg takarja. A kis csíranövény nem érintkezhet a készítménnyel. A kezelést napraforgóban a kaszatok 20–30%-os, kukoricában a szemek 30–40%-os nedvességtartalmánál kel elvégezni.
Állományszárításra gyommentes napraforgóban, kukoricában 2,0 l/ha dózisban, évelő gyomnövényekkel erősen fertőzött területeken 5,0 l/ha mennyiségben kell alkalmazni. A kultúrnövény betakarítását követően a tarlón 3,0–6,0 l/ha mennyiségben juttatható ki.
A készítmény három évesnél idősebb gyümölcsös, szőlő telepítésekben alkalmazható 3,0–6,0 l/ha dózisban. A kezelés során ügyelni kell, hogy a permetlé a zöld részekre ne kerüljön, mert azokat károsíthatja. Ezt védőlemezzel felszerelt szórófejjel vagy egyéb speciális permetezés-technikával lehet biztosítani.
Legelő, gyep felújításakor a feltörést vagy az újravetést megelőzően 3,5–5,0 l/ha mennyiségben használható.
Két évesnél idősebb luc-, erdei-, fekete- és duglaszfenyő ültetvényekben nyugalmi állapotban lehet a készítményt kijuttatni 3,5–5,0 l/ha dózisban, teljes felületkezeléssel, irányított permetezéssel, ami megvédi a fiatal hajtásokat a szertől. Fakitermelésnél a tuskók sarjhajtásai ellen 3,5%-os koncentrációban kell alkalmazni.
Mezőgazdaságilag nem művelt területek: utak, útpadkák, vízlevezető árkok, elektromos-, gáz-, és kőolajvezetékek, repülőterek, ipari létesítmények, üzemanyagtöltő állomások, vasúti pályatestek, lakott területek, valamint – ahol ezt a helyi rendelet nem tiltja – temetők totális gyomirtására 5,0–6,7 l/ha dózisban kell alkalmazni.
Vízzel nem borított csatornák, halastavak, mocsaras területek gyomirtására, nád, gyékény ellen 5,0–6,7 l/ha dózisban alkalmazható.

Magról kelő gyomnövények esetében az engedélyokiratban meghatározott alacsonyabb dózisban kell alkalmazni. Magról kelő kétszikűek esetében azok 4–8 valódi leveles fenológiájában, magról kelő egyszikű gyomnövényeknél 3–5 leveles állapotban kell a kezelést elvégezni.
Évelő kétszikű, valamint évelő egyszikű gyomnövények esetében azok intenzív növekedési szakaszában kell a készítményt kijuttatni, hogy a hatóanyag a gyomnövény föld alatti szaporító képleteibe is lejusson.
Tarackbúza, fenyércirok, nád ellen kedvezőbb hatás érhető el ősszel, amikor a tápanyag áramlása a rizómák felé a legintenzívebb. Szulákfélék ellen a virágzás idején, mezei acat ellen annak tőlevélrózsás állapotában van a kezelés optimális időpontja.
A meteorológiai körülményeket figyelembe véve a glifozát hatóanyag 15–25 °C között és magas páratartalom mellett a legha-tékonyabb. A hatás kifejtéséhez fontos, hogy a kezelést követően 6 órán belül ne hulljon csapadék, és a hatóanyag mara-déktalanul felszívódhasson a gyomnövénybe.
Szántóföldi kultúrákban, azok vetése előtt, illetve után a csírázás megindulásáig, akkor, ha az elvetett magvakat legalább 3 cm vastag aprómorzsás talajréteg takarja. 3%-nál kevesebb szervesanyagtartalmú talajokon ez a technológia nem alkalmazható.
Tarlókezelésre évelő gyomnövények ellen tarlóhántás után azok 15–30 cm-es nagyságakor. A tarlóművelést sekélyen kell végezni, oly módon, hogy a tarackok feldarabolódjanak, és ezáltal az alvó rügyek is kihajtsanak. Mezőgazdaságilag nem művelt területek: utak, útpadkák, vízmentes állapotú vízelvezető árkok, ipari létesítmények, üzemanyagtöltő állomások, repülőterek, vasúti pályatestek, totális gyomirtására, ahol azt helyi rendelet nem tiltja. Lakott területek, kiskertek, temetők totális gyomirtására, ahol azt helyi rendelet nem tiltja.
Vízzel nem borított csatornák, árokpartok gyomirtására nád, gyékény és egyéb nehezen irtható évelő gyomfajok ellen.
Legelő és gyepterületek gyommentesítésére azok felújításakor a feltörést, vagy az újravetést megelőzően. Lucernában arankával erősen fertőzött területeken foltkezelés, vagy teljes felületkezelés formájában. Foltkezelés esetén 0,2–0,3%-os koncentrációban kell felhasználni. Teljes felületke-zelés esetén 0,5–0,7 l/ha a készítmény dózisa. A kezelés kis mértékben visszavetheti a lucerna fejlődését a következő kaszálásig, ezért teljes felületkezelés csak erősen fertőzött területeken javasolható. A kezelést a lucerna kaszálását követő 5–7 nap múlva kell elvégezni. Magtermő lucernában, vagy a magfogás szakaszában alkalmazása nem javasolt.
Erdészeti kultúrákban erdőtelepítés előtt bármely fafaj esetén használható gyom- és cserjeirtásra. Fakitermelés után a tuskók sarjhajtásai ellen 3,5% koncentrációban alkalmazható. Erdészeti gyomirtásra csak két évesnél idősebb luc-, erdei- és duglászfenyõ telepítésekben használható. A fenyőtelepítések védelme érdekében a készítményt akkor lehet kijuttatni, amikor a tűleveleken kialakult a védettséget biztosító viaszréteg.
Szőlő- és gyümölcsültetvényekben: csemegeszőlő, borszőlő, almatermésű (alma, körte, birs, naspolya), csonthéjas (cseresznye, meggy, őszibarack, nektarin, kajszibarack, ringló, szilva) és héjas gyümölcsű (dió, mandula, mogyoró, gesztenye) kultúrákban.
Csak 3 évesnél idősebb telepítésekben, védőlemezzel felszerelt szórófejekkel, vagy egyéb speciális permetezéstechnikával juttatható ki. A kezelést célszerű a hajtásnövekedés kezdetéig tavasszal, illetve a gyümölcsszüret után ősszel elvégezni. Amennyiben a gyomborítottság indokolja, a két időpont között is lehet kezelni, fokozott elővigyázatossággal. Az alkalmazás során ügyelni kell arra, hogy a permetlé a kultúrnövény zöld növényi részeire (hajtások, levelek) ne kerüljön, mert azokat maradandóan károsítja. A 3 évesnél fiatalabb, még nem elfásodott törzsű csemetéket szintén károsítja a hatóanyag.
Állományszárítás napraforgó, repce, kukorica, szója kultúrákban:
Gyommentes állományban a kultúrára meg-adott alacsonyabb dózisban, elgyomosodott területen a magasabb dózisban kell alkalmazni.
A kezelést napraforgóban a kaszatok 20–30%-os, kukoricában a szemek 30–40%-os nedvességtartalmánál kell elvégezni.
Repcében a kezelést akkor kell elvégezni, amikor a becő szint középső harmadában a magvak legalább 60%-a barna színű, a becők ekkor még zöldek.
Szójában a hüvely sárga-sárgásbarna elszíneződését követően alkalmazható, amikor a szója babszemek nedvességtartalma 30% körül van.
Repcében, szójában a kijuttatás kizárólag földi géppel (hidas traktorral) történhet.
Alkalmazása vetőmagtermesztésben nem javasolt.
Őszi búzában és őszi, valamint tavaszi árpában aratás előtti gyomirtásra, a betakarítás megkönnyítésére, kizárólag szán tóföldi géppel, elsősorban évelő gyomokkal (tarackbúza, nád, folyondár szulák, stb.) erősen fertőzött területen, a tervezett betakarítás előtt legalább 14 nappal kell kijuttatni a készítményt.


A készítmény nem szelektív, a permetlé elsodródása esetén a környező kultúrákat károsíthatja!

Légi kijuttatás:
Kizárólag napraforgóban és kukoricában, legalább 10 ha összefüggő területen, cseppnehezítő adalék felhasználásával. Permetlémennyiség: 50-60 liter/ha. A kezelések végrehajtása során a légi növényvédelemre vonatkozó jogszabályban meghatározott biztonsági előírásokat maradéktalanul be kell tartani.

Hidastraktorral történő kijuttatása:
Nagy hasmagasságú (150 cm) földi géppel csak a permetlé elsodródását gátló cseppnehezítő adalékanyag hozzáadásával juttatható ki a készítmény.

A nem cél növények védelme érdekében a permetezés során fellépő elsodródásra figyelemmel kell lenni!A készítmény tapadásfokozó adalékanyaggal (pl. Nonit), és/vagy nitrogén tartalmú műtrágyával kombinálható, mely elősegíti a jobb és tökéletesebb felszívódást, esetenként a gyorsabb hatást. Más készítménnyel kombinálni nem szükséges, illetve nem érdemes.
Az elsodródás veszélye miatt szeles időben kezelni nem szabad.
25ºC feletti hőmérséklet esetén az elpárolgás veszélye miatt a légi úton történő kijuttatás hatástalan lehet.
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.