Insegar 25 WG 0,6 kg

T01239
Az Insegar rovarátalakulást gátló rovarölő szer (inhibitor). Házikerti felhasználás: 10 ml/10 l víz Hatóanyag: 250 g/kg fenoxikarb Forgalmazási kategória: II Az integrált gyümölcsösök nélkülözhetetlen készítménye. Az Insegar rovarátalakulást gátló szer (inhibitor). A tojásból a hernyó-, illetve a hernyóból a bábformaváltást akadályozza m... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Az Insegar rovarátalakulást gátló rovarölő szer (inhibitor).

Házikerti felhasználás: 10 ml/10 l víz

Hatóanyag: 250 g/kg fenoxikarb

Forgalmazási kategória: II

Az integrált gyümölcsösök nélkülözhetetlen készítménye.

Az Insegar rovarátalakulást gátló szer (inhibitor). A tojásból a hernyó-, illetve a hernyóból a bábformaváltást akadályozza meg. Aknázómolyoknál a lárvák tojásból való kelését akadályozza. A szer alkalmazását mindig feromon-csapdás előrejelzésre alapozzuk.

Almatermésűekben az első permetezést a sodrómolyok áttelelő lárvái (L4–L5) ellen kell végezni, ami általában a közvetlen virágzás utáni időszakra tehető, és egybeeshet az aknázómolyok I. nemzedékének rajzásával, illetve az almamoly I. nemzedékének rajzáskezdetével. Az almamoly I. nemzedékének elhúzódó rajzása esetén, 14–21 nappal az első kezelést követően egy második permetezés válhat szükségessé. Ekkor általában a kisebb, 0,3–0,4 kg/ha dózis alkalmazása is elégséges. Egy vegetációs időszakban maximum két kezelés végezhető a készítménnyel.

Őszi- és kajszibarackban, valamint szilvában a gyümölcsmolyok ellen nemzedékenként egy kezelés többnyire elegendő, a kijuttatás optimális időpontja a kártevő fajok imágóinak megjelenése.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a szert a második nemzedék rajzáskezdetekor alkalmazzuk. Elhúzódó, intenzív rajzás esetén a kezelés 12–14 nap múlva megismételhető. A szükséges szermennyiséget a fertőzési veszélyhez igazítva kell megállapítani, de a második kezelésnél a kisebb dózis alkalmazása elegendő.
Dózisa:
sodrómolyok 0,6 kg/ha,
alma- és körtemoly 0,3 kg/ha,
keleti gyümölcsmoly és barackmoly 0,3-0,4 kg/ha,
szilvamoly 0,3 kg/ha,
szőlőmolyok, szőlőilonca 0,4- 0,6 kg/ha.

Méregjelzés, veszélyesség:
Gyakorlatilag nem mérgező. Veszélyjel - nem jelölésköteles. Vízi szervezetekre közepesen veszélyes. Méhekre nem veszélyes, de virágzáskor permetezése nem ajánlott, mert a fiasítást megzavarhatja.

Élelmezés-egészségügyi várakozási idő:
almatermésűek, csonthéjasok: 21 nap

Gyártó: Syngenta
Kategória: Rovarölő szer
Tömeg: 0,6 kg
Súly: 0.6 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.