Falcon 460 EC 1 l

T00700
Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére Hatóanyaga: 250 g/l spiroxamin 167 g/l tebukonazol 43 g/l triadimenol Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen, de a kombináció hatásuk gyorsaságán és hatékonyságuk mértékén tovább javít. Javasolt tec... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Felszívódó gombaölő permetezőszer szőlő védelmére

Hatóanyaga:
250 g/l spiroxamin
167 g/l tebukonazol
43 g/l triadimenol


Három felszívódó hatóanyagot tartalmazó szőlőlisztharmat elleni készítmény. A hatóanyagok külön-külön is hatékonyak a betegség ellen, de a kombináció hatásuk gyorsaságán és hatékonyságuk mértékén tovább javít.


Javasolt technológia:

A szőlőlisztharmat olyan kórokozó, amely a termés mennyiségén és minőségén kívül a szőlőből készülô bor minőségére is hatással van. Talán nem annyira közismert, de már néhány százalékos (1-5%-os) fertőzöttség jelenléte a fürtökön befolyásolhatja a bor ízét. (Ausztrál kutatók 2004-ben számoltak be arról, hogy Chardonnay fajtán végzett kísérleteikben igazolták a must és a bor kedvezôtlen illat- és ízváltozását.) Ennek a gombabetegségnek az élete teljesen a szőlőhöz kötött, tehát más növényt nem fertőz és azon nem is szaporodik fel. Ezt azért fontos tudni, mert tavasszal és nyáron az ültetvényben termelődik meg a következő év fertőző anyaga. Amennyiben egész évben alacsony szinten tudjuk tartani a fertőzés mértékét, akkor kevesebb lesz az áttelelő fertőző képlet is a területen, ami kedvezően befolyásolja a következő év növényvédelmét.
A Falcon-t szőlőlisztharmat ellen 7-14 naponként, megelőző jelleggel alkalmazzuk. Nagyon erős fertőzési nyomásnál (25 °C és erős harmatképződés) a rövidebb, közepes és gyenge fertőzési veszélynél pedig a hoszszabb (10-14 nap) permetezési fordulót javasoljuk. A védekezést az előző évi fertőzöttség és az előrejelzés figyelembevételével már virágzás előtt elkezdhetjük. Lisztharmat-érzékeny fajták (pl: Rajnai rizling, Rizlingszilváni, Hárslevelű, Blauburger, Kékoportó, Kékfrankos stb.) védelmére kifejezetten ajánljuk. Ha a betegség már megjelent a növényen, a Falcon-t a rövidebb permetezési fordulóval alkalmazzuk.
Szőlővédelmi technológiába illesztve a szőlőperonoszpóra ellen engedélyezett Melody Compact-tal, vagy Profiler-el kombinálva is használhatjuk. Ezeket a kombinációkat a vegetáció folyamán, más hatásmechanizmusú kombinációkkal váltogatva (rotációban), vagy önálló blokkban alkalmazzuk (egymás után maximum kétszer).


Munkaegészségügyi várakozási idő: 0 nap
Élelmezés-egészségügyi várakozási idő: 35 nap

Eltarthatóság: eredeti, zárt csomagolásban, szabályos növényvédô szer raktárban 3 év.
A felhasználás során tartsa be a címkén és a termék engedélyokiratában szereplő előírásokat!
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Szőlő
Növényvédőszer forgalmazási kategória: I. engedélyköteles
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.