Dimilin 25 WP 10 g

T00608
Kitinszintézis gátló rovarölő szer Hatóanyaga: 25,0 % diflubenzuron. A 2017-es engedélyváltozások miatt a szert csak díszfák, díszcserjék esetében lehet felhasználni. A forgalmazási kategóriája a készítménynek II. kategóriás lett, így megvásárlásához érvényes engedély szükséges! A Dimilin® 25WP hatásmechanizmusa eltér a hagyományos rovarölő s... Részletes leírás
Szállítás
block
Megszűnt termék, többé már nem lesz kapható
Kitinszintézis gátló rovarölő szer Hatóanyaga: 25,0 % diflubenzuron. A 2017-es engedélyváltozások miatt a szert csak díszfák, díszcserjék esetében lehet felhasználni. A forgalmazási kategóriája a készítménynek II. kategóriás lett, így megvásárlásához érvényes engedély szükséges!

A Dimilin® 25WP hatásmechanizmusa eltér a hagyományos rovarölő szerekétől. A diflubenzuron hatóanyag a rovarok kutikulájának kitinszintézisét gátolja. Megzavarja a vedlési folyamatukat, ezért a fejlődő lárva új bőrszövetébe nem tud beépülni a fehérje. Az így kialakuló hártyaszerű külső bőrszövet vedlés közben nem képes ellenállni a belső nyomásnak és a kártevő belepusztul a vedlésbe. Ebből következik, hogy a Dimilin elsősorban lárvicid, ami azt jelenti, hogy a lárvából kialakuló új fejlődési alak életképtelenné válik. A diflubenzuron hatóanyag igen kedvező toxikológiai tulajdonságai miatt az integrált növényvédelem egyik alap készítménye. A rovarölő szer kevésbé mérgező, mint a konyhasó. Felhasználható: Almatermésűeknél lombrágó hernyók, gyümölcs aknázó- és sodrómolyok, csonthéjasoknál gyümölcsmolyok és lombrágó hernyók ellen. A védekezéseket az előrejelzésre alapozva, a kártevők rajzásának észlelésekor kell megkezdeni és szükség szerint kell megismételni. Körtelevélbolha ellen tojásrakáskor, illetve L1 - L3 lárvastádiumban kell védekezni olajadalék vagy Silwet® L-77 alkalmazásával. Olajadalék vagy Silwet L-77 nélkül, kétszeres mennyiségben használjuk a Dimilin-t. A körtelevélbolha, a lombrágó- és aknázómolyok természetes ellenségeinek védelme érdekében más rovarölő készítménnyel - kivéve erős rajzás esetén - ne kombináljuk a Dimilin-t. Erdészetekben, díszfáknál, cserjéknél a tömeges lárvakeléskor a fiatal hernyók ellen védekezzünk. Vadgesztenye levélaknázómoly ellen akkor védekezhetünk a legeredményesebben, ha az áttelelő nemzedék lepkéinek csúcsrajzásában nedvesítőszerrel/vagy Silwet L-77-tel kombinálva juttatjuk ki a Dimilin-t. A bábokkal fertőzött leveleket lehetőleg semmisítsük meg ősszel.
Súly: 0.01 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.