Bordóilé NEO SC 1 l

T00361
Házikerti felhasználás: 40-50 ml/10 l víz. Ökológiai termesztésben engedélyezett. Hatóanyag: 350 g/l tribázikus rézszulfát Hatásmód és hatékonyság A francia szôlôtermesztôk már 1885-ben elôállították a Bordói levet, amikor a 100%-ban oldódó rézgálicot mésztejjel közömbösítették. A keverék egyfajta rézmész komplex, mely egy instabil olda... Részletes leírás
5 563 Ft (nettó: 4 380 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
Házikerti felhasználás: 40-50 ml/10 l víz.

Ökológiai termesztésben engedélyezett.
Hatóanyag: 350 g/l tribázikus rézszulfát

Hatásmód és hatékonyság
A francia szôlôtermesztôk már 1885-ben elôállították a Bordói levet, amikor a 100%-ban oldódó rézgálicot mésztejjel közömbösítették. A keverék egyfajta rézmész komplex, mely egy instabil oldatot képezett, az elkészítés után a lehetô legrövidebb idô alatt fel kellett használni.
A mai magyar Bordóilé-t nanotechnológiával állítják elô, a réz részecskék méretének nagy része 500 nm alatti mérettartományba esik, ez a kolloid tartomány. Ebben a tartományban a részecskék fajsúlyuktól függetlenül lebegnek az oldószerükben. Amikor a rézgálicot mésztejjel közömbösítik, a különbözô hozzáadott arányok miatt, különbözô bázikusságú, vízben rosszul oldódó réz-sók keletkeznek, valamint hasznos melléktermékként kristályvizes gipsz is, ami gyorsan megkeményedik a levegôn, és szinte lemoshatatlanná válik a növény felületérôl. A mész egyébként késôbb tápelemként is hasznosul. A gipsz erôsen feltapad a lepermetezett felületekre, majd egyfajta réz-depoként szolgáltatja folyamatosan oligodinámikus mennyiségben a Cu2+ ionokat, azaz csak annyit, amennyi elegendô a kórokozók elöléséhez, de ez a rézmennyiség nagyon is kevés ahhoz, hogy perzselô hatást okozzon (bôvebben lásd.: A Talaj- és növényorvoslás kiadványban). A réz fungicid hatása abban rejlik, hogy a spórában felhalmozódik a Cu 2+ ion. A Bordóilé széles hatásspektrummal rendelkezik: baktériumos betegségek, peronoszpóra, tűzelhalás, monília, varasodás, levélfodrosodás.

Felhasználási javaslatok
Almatermésűekben lemosó szerként és piros bimbós állapotig, varasodás és t?zelhalás ellen legalább két alkalommal kell a permetezést elvégezni. Virágzás után az alma viaszosodásától kezdôdôen lehet a készítményt felhasználni varasodás ellen. (A rézérzékeny „Golden” fajtáknál nem ajánlott piros bimbós állapot után, perzselést okozhat). A szüret után végzett Bordói leves permetezéssel csökkenteni lehet a varasodás késôbbi felszaporodásának a mértékét. A szer hatása növelhetô varasodás és tűzelhalás ellen Plantafosz Universal immun-erôsítô készítménnyel, amely egérfüles vagy zöldbimbós állapotban juttatható ki csepegtetô öntözéssel 10-15 l/ha dózisban, illetve sziromhullás után 1 l/ha adagban permetezésekkor.

Szőlőben peronoszpóra ellen megelôzô jelleggel a hajtás 20-25 cm-es nagyságától, idôjárástól és fertôzési nyomástól függôen 7-14 naponként kell permetezni. A peronoszpóra elleni hatását erôsíteni lehet a Plantafosz Réz komplex műtrágyaoldat és növényi immunerôsítô készítmény 2-3 l/ha-os dózisával. Virágzáskor Mycrobor DF adása javasolt a terméskötôdés javítására.

Burgonyában burgonyavész ellen hatásos. Kijuttatása megelôzô jelleggel javasolt, a sorok záródása elôtt a permetezéseket meg kell kezdeni és 7-10 naponként meg kell ismételni. A szer burgonyavész elleni hatását növelni lehet Plantafosz Réz m?trágyaoldat és növényi immunerôsítô készítménnyel. A zöldségfélékben (uborka, paprika, paradicsom, zöldbab, zöldborsó) baktériumos és gombás betegségek (kivéve a lisztharmat és szürkerothadás) ellen nagyon jó hatással rendelkezik. Fertôzési nyomástól függôen 7-14 naponként célszerű védekezni. A gombabetegségek elleni hatását növelni lehet Plantafosz Universal növényi immunerôsítô készítménnyel.
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 300 mm
Hossz: 100 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Bio, Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.