gyep gyomirtása

Pap Edina Szaktanácsadó

A talajban maradó glifozát torzulást okozhat a kultúrnövényen, ezért a javasolt mennyiséget ne lépje túl! A gyökérzöldségek számára nagyon alaposan elegyengetett, mély rétegben porhanyított talaj szükséges. A gyeptörés után a fű gyöktörzseinek talajban maradása miatt ez a feltétel nagyon nehezen biztosítható. A gyepmaradványokat kézzel teljes egészében le kell takarítani a területről.

#35867
Dávid Tari

Tisztelt Szaktanácsadó Hölgyem!
Igen most szeretném feltörni a földet és ezután szeretném belevetni a a sárgarépa és petrezselyem magot.
A magokra ez a szer károshatással van 2 hét után ?
Köszönöm elöre is válaszát
Tisztelettel:Tair Dávid

#35850
Pap Edina Szaktanácsadó

A Glialka lombon át felszívódó perzselő hatású szer. Akkor érdemes kijuttatni, amikor a gyomoknak megfelelően nagy a lombja. Ilyenkor nem érdemes ezzel gyomirtani. Esetleg még csak most töri fel a területet?

#35842
Dávid Tari

Tisztelt Szaktanácsadó Hölgyem!
Lenne önhöz pár kérdésem!
A Glialka Star mien hatással van a répa zöldség magra?
Gyomirtás után mennyi idö mulva vethetem el a magokat?
Elszáradt gyomok szántása után azonnal vethetö e a mag?
Elöcsiráztatott magra van e bármilyen negativ hatása?
Elöre is köszönöm válaszát:Tisztelettel:Tari Dávid

#35817
Pap Edina Szaktanácsadó

Ezek a gyomirtók és tápanyagok nem károsítják a fákat.

#34657
Dezső Harsányi

Kedves Edina!
Gyep felületek gyomirtásával kapcsolatban érdeklődnék, hogy olyan gyepeken, amelyeken fák és cserjék is találhatóak (gyümölcs és díszfák, diszcserjék egyaránt), a gyepek kétszikű gyomirtó szerei ugyanúgy alkalmazhatóak-e, ill. a kombinált gyomirtók és műtrágyák (pl.:Substral 2 in1) alkalmazása lehetséges-e az emített fásszárú növényzet károsítása nélkül?

#34617
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Andrikó János: lentebb válaszoltam.

#33737
Pap Edina Szaktanácsadó

A grillsütő környékén a murvát Glialkával le lehet permetezni, de máshova ne sodródjon el a szer, mert minden zöld növényrész leperzsel. A kutyák elől néhány napra a kezelt területet zárja el.

#33736
Miklós Borhidi

Tisztelt Szaktanácsadó! Kertünkben ki van alakítva egy murvával feltöltött grill sütő hely. Sajnos a murva között elég sűrűn kezd nőni a gyom, ezt szeretném kiirtani. A probléma az, hogy van két kutyánk is, akik előszeretettel eszik a füvet ,gyomot ,egyaránt. Olyan gyomirtót keresek , ami nem ártalmas az állatokra, ez ügyben kérném segítségüket. Tisztelettel : Borhidi Miklós

#33718
janos andriko

A mar meglevo fuvet ami 3 eves lehet glialka staral gyomirtozni. Tiszteletel

#33710
Pap Edina Szaktanácsadó

A Glialka mindent visz! A füvet is leperzseli! csak fás növények környezetében lehet használni, rájuk vonatkozik a 3 éves kor kitétel! Kétszikű gyomok ellen használgató a Bofix Garden, illetve a gyep megerősítése megfelelő tápanyag-ellátásaal, nem túl alacsony nyírással, hogy a fű maga szorítsa ki a gyomokat.

#33709
janos andriko

A mar 3 eves gyepre lehet glialka staral gyomirtozni. Tiszteletel

#33706
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Dankó Tiborné. Kiskerti felhasználásra csak ezek kaphatók.

#33671
tiborné dankó

Köszönöm válaszát. kérdésem továbbá, hogy csak a gyomok irtására az Önök által forgalmazott gyomirtók közül-bofix garden, dicopar, gyom stopp-.vagy estleg más hatásos gyomirtót javasol.
Köszönettel

#33644
tiborné dankó

Köszönöm válaszát. kérdésem továbbá, hogy csak a gyomok irtására az Önök által forgalmazott gyomirtók közül-bofix garden, dicopar, gyom stopp-.vagy estleg más hatásos gyomirtót javasol.
Köszönettel

#33643
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Dankó Tiborné. A gyepet most célszerű volna lenyírni, és átgereblyézni gyephasogató gereblyével., főleg a mohás részeket. A tujasor mellé nem javaslom, hogy a moha ellen meszezzen, mert az nem tesz jót a tujának. Inkább használjon tavasszal 2 alkalommal mohamentesítő gyeptrágyát. A moha elbarnulása után ismét gereblyézze át a területet. http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T05360-Substral-2in1-gyeptragya-mohairtoval-4kg Ez vasszulfátot a nitrogénműtrágyáét tartalmaz, a tujának is kifejezetten jót tesz. A csupasz foltokban föl kell lazítani a talajt, és újravetni a füvet. Tavasszal a gyepfenntartó műtrágyát javaslom a többi részre kijuttatni http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T02407-Substral-hosszu-hatasu-gyepmutragya-2-kg, ha nagyon gyomos a gyep, akkor tavasszal és nyár elején 2 alkalommal használhatja a gyomirtós gyeptrágyát is: http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T05349-Substral-2in1-gyeptragya-gyomirtoval-2kg. Nyári melegben és az őszi felkészítésre a őszi kondicionáló műtrágyát javaslom: http://www.gazdabolt.hu/mutragya/gyep-mutragya/T05640-Substral-Oszi-kondicionalo-gyeptragya-2kg
A tuják fenntartásánál a legfontosabb, hogy jó állapotban legyenek. Ezekből a gyepműtrágyákból (nyári melegben az ősziből) lehet a tujasor alá is bedolgozni. Permetezni gombabetegségek ellen az Amistar, rovarok ellen a Mospilan elég széles hatásspektrumú és szabadon megvásárolható.

#33621
tiborné dankó

a 300m2 gyepünkben már megjelent nagymennyiségű és külöféle gyomok gyomirtására az Önök által forgalmazott gyomirtók közül-bofix garden, dicopar, gyom stopp-.vagy estleg más hatásos és gazdaságosgyomirtót javasol?
a gyep téli felkészítése elmaradt, most tavasszal elég sok a száraz sárga folt.
a tuja sor mellet a fű nagyban mohás is,
milyen típusú műtrágyát javasol a feljavítására ami szintén gazaságos is .
a téli fekészítésre milyen típusú szert javasol:?
A tujáknak tavasztól őszig milyen ápanyagra és permetezésre van sükségük?
Köszönettel.dankóné
a tuj

#33603