muskátli betegség

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves P. Andrea!
Nagyon jól látja. A kártevő behatolt a bimbókba, szétfurkálta őket, ezért nem nyílnak ki a bimbók. A fekete pöttyök pedig az ürüléke!
Távolítsa el a bimbókat. Feltehetően az összesben él egy kártevő.

#51520
Pesti Andrea

Jó napot, vajon mik ezek a fekete valamik a muskátlijaimon? Olyan, mintha valami ürülék lenne, de nem látok semmi élőlényt. Az összes virág szárad le, nem tud kinyílni az sem, amin nincs fekete valami. A levelek épek.
Köszönöm!

#51500
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Gné. M. Mónika!
A fotóalapján, a fonákon olyan, mint ha hámozgatás lenne. Kérek egy sokkal jobb felvételt. Éles és jól nagyíthatót! Kérem, hogy keressen egy erősebb nagyítót, óvatosan bontson ki egy bimbót és alaposan figyelje meg. Írja le, hogy mit lát?

#50724
Mónika Gősyné Magyar

A virág képe sajnos az előbb lemaradt.

#50639
Mónika Gősyné Magyar

Szép napot!
Félfutó muskátlim virágai mielőtt kinyílnának, elszáradnak. Ha néhány mégis kinyílik, akkor pedig száradt, fonnyadt a szirom széle. Ugyanakkor a levelén pedig sárga foltok jelentek meg. Mi okozhatja ezeket a tüneteket? Válaszát előre is köszönöm.

#50638
ZSUZSA RÉVÉSZ

Köszönöm a segítséget!
R. Zsuzsa

#50422
Andrea Sándor

Kedves Edina!
Én is erre jutottam.köszönöm a segítségét! :)

#50420
Pap Edina Szaktanácsadó

A hideg és a túlöntözés együttes hatása miatti ödéma (vízkórság). http://www.floretum.hu/blog/futomuskatli_odema_oka_rossz_klima.php

#50372
ZSUZSA RÉVÉSZ

Üdvözlöm!
Futómuskátli levelei fonákján apró sárgás pöttyök jelentek meg. Mi lehet, illetve mivel lehetne kezelni őket? Csatolok fotót.
Köszönettel,
R. Zsuzsa

#50284
Pap Edina Szaktanácsadó

Tripsz károsította a növényeit. Az alábbi szerek közül választhat: Acrata, Decis, Laser, Careo táprúd. Segítséget nyújt az alábbi app: http://www.novenyvedoszer.info/

#50260
Andrea Sándor

Sajnos csak egyesével engedi valamiért a képet. Köszönöm :)

#50222
Andrea Sándor

Üdvözlöm.nem muskátli,de nem találtam olyat ahova illene.megtudná mondani ,h mi lehet a szegfű virágján az a fehér valami?olyan mintha pigmenthiányos lenne.nem tudom ,h van e ilyen szegfű esetében.előre is köszönöm a segítségét. Üdv :Andrea

#50221
Pap Edina Szaktanácsadó

Kedves Alexandra! A kiültetés/ átültetés mindig visszaveti egy kicsit a növényt. Most a megfelelő begyökeresedés a cél, ezért bármennyire is fájó, célszerű a virágokat eltávolítani a növényről. Most még ne tápoldatozzanak, majd csak akkor, ha az új virágbimbók megjelentek. Az öntözés fontos, de ne vigyék azt sem túlzásba.

#49772
Kálmán Alexandra

Jó napot.szombaton ültettünk a párommal muskátlikat mindent leírás alapján csináltunk,de mára ilyen lett a levele.mit csináltam rosszul?köszönöm

#49659
Vivien Bolyki

Sajnos az elozo kep talan nem adja vissza rendesen.

#48781
Vivien Bolyki

Kedves Szakértôk!
Pár hónapja vásárolt muskátlim levelei elkezdtek kifehéredni, amiket késôbb el is távolítottam, de sajnos a friss levelek is már így hajtanak ki. Teljesen tanácstalan vagyok eddig még hasonló problémával nem találkoztam.
Válaszukat elôre is köszönöm.

#48780
Ákos Varga Szaktanácsadó

Kedves Boros Anikó!

A képeken poloska lárvák láthatók. Az elsőn az ázsiai márványos poloska lárvája, míg a másodikon a tojások mellett a zöld vándor poloska lárvái. Elég ha eltávolítja és megsemmisíti a poloskákat. Kontakt hatóanyagú rovarölőszerekkel jól lehet őket írtani.

#43884
Anikó Boros

Pete állapotban.... :(

#43862
Anikó Boros

Tisztelt Varga Ákos!

Mellékelem a fotókat. Hogyan tudok védekezni?

#43861
Ákos Varga Szaktanácsadó

Tisztelt Farkas Tamás!

Kérem olvassa el Dr. Varga Mária tanácsát lentebb (2015.08.10.).

#43857