Orchidea betegség

Zsófia Nagy

Kedves Szaktanácsadó!
A nemrég vásárolt orchideán világos foltok jelentek meg, mi okozhatja és hogyan tudnám kezelni? ( a többi növényre nem terjedt át)
Köszönettel, Nagy Zsófia

thumb
#44713
Anna Kiss

Egy másik kèp

thumb
#44652
Anna Kiss

Kedves Szaktanàcsadó!

Csatolom a növényeimről a képeket. Egyszerre lett mindegyiknek ilyen jellegű baja. A tünetek a képeken làtszódnak. Évek óta jó egészségben, virágzóan megvoltak.

Mi okozhatta?

Köszönettel, Kiss Anna

thumb
#44651
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves T. Kata!
Javaslom, hogy vásárláskor alaposan vizsgálja át a megvásárolni kívánt növényt. A helyszínen kérjen tartási szaktanácsot, amennyiben nem tudnak választ adni, akkor ott ne vásároljon növényt!

#44566
Kata Tüdő

Elolvastam azért a fürdőben tartottam, mert ott több pára van. Most a nyugati oldalon van az ablakban, akkor ez se jó neki?
A vírusos a pettyes? Pedig nagyon szép kék festett. Akkor ilyet miért raknak ki egy orchidea parkban, hogy megvehető? Csak a virágát neztük. Tényleg nem tudok érte semmit tenni? :(

#44521
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves T. Kata!
A legrosszabb, amit tehetett vele, hogy betette a fürdőszobába. Olvasson utána a tartását illetően. Mert így elfogja, pusztítani. Nem csak ideig- óráig igényli a párát, hanem folyamatosan. Valamint fénykedvelő, ugyan a tűző napot nem bírja.

#44517
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves T. Kata!
Az egyik kép biztosan vírus! Sajnos a vírusra nincs megoldás. Meg kell semmisítenie a növényt. De látok fizikai sérülést is.

#44516
Kata Tüdő

Egy másik orchidea meg szintén gyanús, hogy beteg. Eddig a fürdőben élt, gondoltam a pára jó lesz neki, de lehet amiatt ilyen a levele. Most átköltöztettem az ablakba szárazabb helyre mint a fürdő.

thumb
#44515
Kata Tüdő

5. kép

thumb
#44514
Kata Tüdő

4.kép

thumb
#44513
Kata Tüdő

3.kép

thumb
#44512
Kata Tüdő

1.kép

thumb
#44511
Kata Tüdő

2.kép

thumb
#44510
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves T. Kata!
Kérek nagy felbontású, jól nagyítható felvételt. Ezt nem lehet nagyítani, nagyon homályos.

#44503
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves G. Bianka!
Azok tőzeglegyek, a túlöntözés eredményeképpen jelentek meg. A másik problémáról, kérek nagy felbontású, jól nagyítható felvételt. Ezt nem lehet nagyítani, nagyon homályos.

#44501
Kata Tüdő

Üdvözletem!
Egy hete elhoztunk 4 orchideat a Dobrovan található Orchidea parkból. 3 egészséges is, de a kék otchidean itthon észrevettük, hogy pettyek vannak, vagyis inkább olyan mintha a levélben lenne valami. Betegség vagy nem kell aggódni ?
Kőszönöm a segítséget!
Kata

thumb
#44495
Bianka Gál

Kedves Katalin!

Kb. Fél éve jelentek meg ezek az apró fekete pöttyök az orchideám levelén, és észrevételem szerint egyre több van rajta, viszont nem terjedt át a mellette lévőkre. Most volt átültetve az összes növényem, mert apró szürke bogarak voltak a tőzegben, most viszont nem találtam, csak néha a növény felett kisebb legyek -sárga színűek- repkednek abban az ablakban. Ezenkívül a növény szárán mézharmat szerű cseppeket találtam. Mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm válaszát!

thumb
#44485
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Sz. Klaudia!
A fotó alapján ez lehet elnyílás is. Ennél azért, bővebb információra, van szükségem.

#44471
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Z. Attila!
Semmi szükség növényvédő szerre. A gyökereket mossa le, a cserepet is mossa ki és ültesse át a növényt. A jövőben ügyeljen az öntözésre.

#44470
Klaudia Szabó

Kedves Katalin

Érdekelne,hogy milyen betegsége lehet az orchideámnak?

Képeket csatolok

Előre is köszönöm

thumb
#44456