Szúnyog

Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves J. Róbert!
A szúnyogok ellen nem tudunk segíteni. A profilunk a növényorvoslás! Erre nincsenek megfelelő szereink! Kizárólag növényeket és füstölőt tudok javasolni.

#51210
Róbert Janó

Üdvözlöm.

Az lenne a kérdesem hogy a szúnyogok ellen mivel tudok permeteszni, mert rengeteg van az udvarunkban és az idei eus szanció miatt nincs légi szúnyog gyérítés. Az földi meg nem.igazán hatásos mert nem ér el a hátsó udvarunkba. Így saját magam oldanám.meg a permetezést a szúnyohok ellen. Csak nem.tidom mit használhazok. Kerem segitsen.
Köszönettel.
Róbert

#51084
Katalin Antics Szaktanácsadó

Kedves Szabó Sándor!
Ezek szerint nincs lezárva az esővíz gyűjtője! Ez nem a legjobb egy ilyen méretű tartálynál! Mert ebben már nem irtható a szúnyog! Valóban vannak olyan széles hatásspektrumú rovarölő szerek melyek a szúnyogokra is hatásosak, de nem szabad őket ilyen módon felhasználni.
Mindenképpen azt javaslom, hogy tegye zárhatóvá a tartályt.

#36595
Szabó Sándor

Tisztelt Hölgyem/Uram!
A kertemben van egy 1000 l-es esővízgyűjtő tartály, azonban tömegével kelnek ki belőle a szúnyogok. Leengedni nem szeretném a vizet, ezért az lenne a kérdésem, van-e olyan szer, amit beleöntenék és kiirtaná a szúnyogokat, viszont nem ártalmas a növények számára, ugyanis ezzel a vízzel öntözök.
Válaszukat előre is köszönöm.

#36564
Vétek Gábor

Tisztelt Veress Szabolcs!

Azt tudom mondani, hogy a Decis 2,5 EC valóban irtja a szúnyogokat, ez ugyanis egy széles hatásspektrumú rovarölő szer. Ettől függetlenül azonban kifejezetten e célra nem használható, hiszen ez egy növényvédő szer, amely bizonyos kultúrák adott kártevői ellen, a leírásában feltüntetett feltételek betartása mellett alkalmazható, és gondolom, mondanom sem kell, hogy kizárólag szabad térben.

#4359
Veress Szabolcs

A MOSQUITOX szúnyogirtószer hatóanyaga 0,12 % deltametrin, de ezt csak gázmesteri vizsgával lehet megvenni a Bábolna-bio szerint. A Decis 2,5-nek is ugyanez a hatóanyaga 25g/l. Ebből számomra az következik, hogy a Decis is pusztítja a szúnyogokat, hiszen ugyanaz a hatóanyag. Kérem erősítse meg, vagy cáfolja meg a következtetésemet!
Előre is köszönöm válaszát.

#4346
Pap Edina

Nem a vizidarára (Wolffia arhiza) gondol? Nem tudom, hogy szúnyogriasztó hatású-e, de a vízgyűjtőkbe ezeket a felszínt beterítő, úszó vízi növényeket azért telepítik, hogy a szúnyog ne szálljon le a vízre petét rakni, vagy a lárvák ne tudjanak kikelni.

#3639
Tóthné Judit

Üdvözlöm!
Én azt hallottam, hogy a vizirepce, ami hasonlít a békalencséhez, távol tartja a szunyogokat. Esővízgyűjtő edényekbe és állóvizekre telepítik. Rosszul tudom? Manapság a kerti tavakban hasznos .
Tisztelettel: Judit

#3636
N. Krisztián

Köszönöm válaszát, de sajnos erre a célra elég nagy mennyiségű petróleum kellene mivel a környék elég ingoványos az év többi szakában is. Mivel sajnos a szúnyogok már most igen nagy bosszúságot okoznak hatalmas számúkkal ezért irtani is szeretnénk őket nem csak a következő generációt pusztítani. A már élő egyedek irtására van-e lehetőség háztájiban?

Válaszukat előre is köszönöm

#2035
Pap Edina

Mivel a szúnyogirtó szerek nagyon veszélyesek, méhekre pedig egyenesen végzetesek, ráadásul kis kiszerelésben nem kaphatók, így azt az ősi "biológiai" védekezési módot tudnám javasolni, hogy a vizenyős területet öntsék le petróleummal, így a lárva és a kikeklő báb nem jut oxigénhez.

#2031
N. Krisztián

Az lenne a kérdésem, hogy a mi kertünk vége elég mélyen fekszik így magas talajvíz esetén elég ingoványos a talaj így az idén például milliónyi szúnyog lepte el a kertünket, ami rettenetesen megkeseríti a kerti munkát. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan permetszer ami kiskereskedelemben kapható és hatásosan lehet vele szúnyogot írtani a kertekben. Válaszát előre is köszönöm.

#2025