Borként 10g helyett 100 gramot adagoltam! Mit tehetek most?
Kékszőllő erjesztéséhez.Nagyon elkeseredtem. Lehet ,hogy ki kell öntenem az egézset? 120 liter.
Tisztelt Szaktanácsadó!
Én a borként a mustban adagoltam túl, 100L helyett 1000L-re. Vagyis 10x többet raktam bele mint kellett volna. Ettől fakó lett a vörös must és melegítve borélesztő hozzáadásával sem akar forrni, már 5 napja. Mit tehetek vele? Megmarad mustnak?
Köszönettel: József
Az elkészített savanyúságból a borként nem lehet másként kivenni, mint az egész anyag átmosásával. A zöldségek nem veszik be a ként, vagyis csak a romlás akadályozására szolgál. Mennyi borként használt? Lehet, hogy nem is sok.
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos az egyik recept sok ként írt a hordós savanyúsághoz .Kérem, hogy gyors válaszukat, hogy mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szabóné
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos a lányom két evőkanál ként adott 8 kg csalamádé savanyúsághoz. Egy másik blogon azt válaszolták, hogy mossam le, és csináljak új levet. Kérem, hogy mielőbb válaszoljanak, mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szűcs Józsefné
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos a lányom két evőkanál ként adott 8 kg csalamádé savanyúsághoz. Egy másik blogon azt válaszolták, hogy mossam le, és csináljak új levet. Kérem, hogy mielőbb válaszoljanak, mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szűcs Józsefné
Semmi problémát nem jelent, a kén természetes anyag, esetleg a gyomor- ill bél táján okozhat intenzív mozgást, aminek következményeit itt nem akarom leírni. A savanyúság fogyasztható, íze se változik.
Tisztelt Szaktanácsadó!
Azt szeretném megkérdezni, mi történik akkor, ha savanyúság tartósítása során 4* adag borként haszáltam. (5 kg alapanyag, 7 l-es üvegben, 16 g borkén, a savanyúság levét ecettel felforraltam) Mi a teendő ilyen esetben (ki kell e dobnom, fel lehet e hígítani valahogyan, lehet e semlegesíteni vhogyan) :-)
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Gabi
Témakörök
borkén túladagolása
Kedves Sz. István!
Sajnos, a borkén túladagolása veszélyes.
Borként 10g helyett 100 gramot adagoltam! Mit tehetek most?
Kékszőllő erjesztéséhez.Nagyon elkeseredtem. Lehet ,hogy ki kell öntenem az egézset? 120 liter.
Kedves Iskumisk József!
Tulajdonképpen a kén gátolja a forrást. De a vörösborba nem is szabad egyáltalán rakni. Elég a hordó fertőtlenítéseként használni.
Tisztelt Szaktanácsadó!
Én a borként a mustban adagoltam túl, 100L helyett 1000L-re. Vagyis 10x többet raktam bele mint kellett volna. Ettől fakó lett a vörös must és melegítve borélesztő hozzáadásával sem akar forrni, már 5 napja. Mit tehetek vele? Megmarad mustnak?
Köszönettel: József
Az elkészített savanyúságból a borként nem lehet másként kivenni, mint az egész anyag átmosásával. A zöldségek nem veszik be a ként, vagyis csak a romlás akadályozására szolgál. Mennyi borként használt? Lehet, hogy nem is sok.
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos az egyik recept sok ként írt a hordós savanyúsághoz .Kérem, hogy gyors válaszukat, hogy mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szabóné
3-4 hónapnál hamarabb nem szabad a savanyúságot elfogyasztani.
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos a lányom két evőkanál ként adott 8 kg csalamádé savanyúsághoz. Egy másik blogon azt válaszolták, hogy mossam le, és csináljak új levet. Kérem, hogy mielőbb válaszoljanak, mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szűcs Józsefné
Én is a túlzott borkén adagolásról kérném véleményüket. Sajnos a lányom két evőkanál ként adott 8 kg csalamádé savanyúsághoz. Egy másik blogon azt válaszolták, hogy mossam le, és csináljak új levet. Kérem, hogy mielőbb válaszoljanak, mit csináljak vele. Nem szeretném a sok zöldséget kidobni. Üdvözlettel: Szűcs Józsefné
Semmi problémát nem jelent, a kén természetes anyag, esetleg a gyomor- ill bél táján okozhat intenzív mozgást, aminek következményeit itt nem akarom leírni. A savanyúság fogyasztható, íze se változik.
Tisztelt Szaktanácsadó!
Azt szeretném megkérdezni, mi történik akkor, ha savanyúság tartósítása során 4* adag borként haszáltam. (5 kg alapanyag, 7 l-es üvegben, 16 g borkén, a savanyúság levét ecettel felforraltam) Mi a teendő ilyen esetben (ki kell e dobnom, fel lehet e hígítani valahogyan, lehet e semlegesíteni vhogyan) :-)
Válaszát előre is nagyon köszönöm!
Gabi