H2O Avagy mibe gyűjtsük az esővizet?

H2O Avagy mibe gyűjtsük az esővizet?

Gazdabolt 2013. ápr. 15.

Sajnos az időjárás mostanában nem az évszaknak megfelelően alakul, eddig a nagy mennyiségű hóval kellett megküzdenünk, most szinte " berobbant " a tavasz, majd hétvégén újra jön a lehűlés, ami esőt is hoz magával. Az esőnek persze előnyei is vannak, ha megfelelően előrelátóak vagyunk, és elraktározunk belőle a szárazabb időszakokra,mert mint tudjuk az esővíz kincs. Nem csak azért, mert nem kerül semmibe, hanem azért is mert nagyon sok növény van ami kimondottan az esővizet igényli. Csak néhány a teljesség igénye nélkül, hiszen mindet lehetetlenség felsorolni. Ilyenek a szobanövények közül az orchideák, amit mostanában nagyon sokan nevelnek, de a kinti növények közül is találunk bőven. Talán a legismertebb a hortenzia, azálea, és rododendron. Természetesen ezeken az igényesebb növényeken kívül, az összes többi növény is meghálálja az esővízzel való öntözést.

 

[caption id="attachment_1196" align="alignleft" width="225"] Hortenzia, egy igazán hálás növény, ha figyelembe vesszük az igényeit, és esővízzel öntözzük.[/caption]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez a mindenki számára elérhető megoldás nagyon praktikus, ráadásul rengeteg előnnyel rendelkezik, hasonló társaihoz képest. Elsősorban nagyon kedvező áron beszerezhető, ami nem  elhanyagolható tényező, könnyen szállítható, egyszerűen összeszerelhető és felállítható, majd a hideg idő beálltával ugyanilyen könnyen, gyorsan elcsomagolhatjuk, és kis helyen tárolhatjuk. Amit még mindenképpen érdemes tudni róla: Flexibilis PVC anyagból készül, ezáltal nagyon rugalmas, merevítéséről könnyű műanyag rudak gondoskodnak. Teteje könnyen leszerelhető fedővel van ellátva, hogy ne szennyeződjön. Túlfolyóval, az alján leeresztő csappal van ellátva. 200 és 500 literes változatban is beszerezhető, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb méretet. Ha az esővízről beszélünk akkor még egy terméket feltétlenül meg kell említenem, ami nem más mint a leszúrható csapadékmérő, ami szintén egy nagyon praktikus termék.

[caption id="attachment_1200" align="alignnone" width="180"] Pluviopic, leszúrható csapadékmérő.[/caption]

A szerző további elérhetőségei:

Kreatív Kert – Kreatív Otthon facebook oldal:

Kreatív Kert – Kreatív Otthon blog

Intermas E. E. Kft. facebook oldal:
https://www.facebook.com/intermaskft