Gyepápolási tippek

Nagy Nóra 2020. máj. 27.

lsp_headers3.jpg

Nyaralás otthon? Idén valószínűleg a megszokottnál is több időt töltenek majd  az emberek a saját kertünkben, készítsük hát jól fel a pázsitot a nyári meleg és szárazság okozta stresszre!

 

Odafigyeléssel előre biztosítható a gyep egészsége egész nyáron át. 

Ha virágágyást szeretnénk kialakítani, esetleg a sövényt, dísznövényeket telepíteni, válasszuk a kis helyi kertészeteket! Vásárlásunkkal támogathatjuk őket a tavaszi zárva tartás után, ráadásul valószínűleg részletesebb tájékoztatást, személyre szabottabb kiszolgálást is kaphatunk tőlük.

Virágágyások ápolása

Flora burkolt, komplex műtrágya kijuttatásával teljes szezonon keresztül biztosíthatjuk a tápanyagokat, garantálva ezzel akár hat hónapnyi virágzást és növekedést.

stresscontrolc52f.png

Könnyedén a gyomok ellen 

A Weed Control hatásos minden kétszikű gyomfajta ellen. Kettős hatása révén nem csak irtja a gyomokat, de táplálja, erősíti a gyepet is, így hibátlan minőségű pázsitban gyönyörködhetünk.

flora1ff1.png

Dús, zöld pázsit 

A megfelelő nyári műtrágya kiegyensúlyozott összetételű, káliumban túlsúlyos, és egyenletes feltáródást biztosít a teljes szezonon keresztül. A Stress Control műtrágyával ellenállóbb, gyorsan regenerálódó, egész nyáron üde zöld felület alakítható ki.

weedcontrol7610.png

Öntözés

A gyep vízigénye az alkotó fajtáktól, nyírási magasságtól, hőmérséklettől, talajtípustól és a széltől is függ. Kora nyári időszakban, amikor a napi csúcshőmérséklet maximum 25 fok, elegendő csupán heti 1-2 alkalommal öntözni, nagyobb adagokkal. Sokan túl sokszor öntözik a füvet kis vízadagokkal. A mindennapos öntözést lehetőleg kerüljük, mivel a rendszereresen nedves leveleken könnyebben megtelepednek a különböző gombás betegségek. Öntözéshez a kora reggeli, hajnali órák a legalkalmasabbak, amikor a levelek gyorsan megszáradnak, de a víz még nem párolog el olyan gyorsan.

Fűnyírás

Nyáron hagyjuk magasabbra nőni a gyepet, válasszuk a fajtához ajánlott legnagyobb vágási magasságot. Továbbra is tartsuk be az 1/3 szabályt, azaz egy alkalommal maximum a fű hosszának 1/3-át vágjuk vissza. Ellenkező esetben „megskalpoljuk” a gyepet, amely további stresszt jelent, legyengül, akár kopasz foltok is megjelenhetnek.

Forrás: icl-group.com 

lspbody.png