Az őszibarack a szerelmesek gyümölcse

Az őszibarack a szerelmesek gyümölcse

Gazdabolt 2016. aug. 3.

Míg Magyarországon alig másfél tucatnyi növényfaj gyümölcsét fogyasztjuk rendszeresen, addig a különböző trópusokon ez a szám meghaladja az ezret is.  Jellemző az is, hogy egy átlagos magyar évente mintegy 60-80 kiló gyümölcsöt fogyaszt, s ennek negyede déligyümölcs, a természeti népek táplálékának háromnegyedét a gyümölcs adja. Néhány olyan trópusi gyümölcs, mint az ananász, avokádó, banán, durian, cukoralma, csillaggyümölcs, édes tamarindusz, kakiszilva, kaktuszfüge, karambola, jackfruit, langszat, licsi, mangosztán, maracuja, papaya, rambután, rózsaalma, sárkánygyümölcs, szandolfa, tamarillo, tüskés uborka, zapotilla még nyersen el-eljut hozzánk.

Az őszibarack a szerelmesek gyümölcse

A hihetetlenül gazdag trópusi gyümölcsválaszték többségéről viszont csak élménybeszámolókban hallunk, vagy úti beszámolókban olvashatunk, netán az interneten akadhatunk rájuk. E gyümölcsök többsége ugyanis vagy olyan gyorsan romlik, vagy lehetetlen mesterségesen termeszteni ezért sem a nagyobb mennyiség gyűjtése, sem pedig a gyors szállítása nem szervezhető meg.

Amerikai pszichológusok vizsgálataik során összegezték, hogy a különböző személyiségjegyekhez milyen gyümölcsök tartoznak. A gyümölcs és az ember viszonyát elemzők megfigyelése szerint nem mindegy, hogy kinek melyik a kedvenc gyümölcse. Maga a vizsgálat egyszerűen elvégezhető, elég megállni egy nagyobb kínálattal rendelkező gyümölcspult előtt, s egyetlen gyümölcsfélét választani. Legszívesebben ki, milyen gyümölcsöt választ?

A narancsot választókra türelem és akaraterő jellemző. Szeretik a dolgokat lassan, de nagyon alaposan elvégezni, s az sem baj, ha kemény munka árán érnek célt

Akinek az alma a kedvence akkor, biztos extravagáns, lobbanékony és szókimondó, gyakran egy kicsit indulatos. Bár lehet, hogy nem a legjobb szervező, de ettől még népszerű barátai, munkatársai között. Ha az almakedvelő döntés előtt áll, általában a jobbik megoldást választja.

A banánrajongókat szerető, gyengéd, meleg és megértő embereknek ismerik. Gyakran hiányzik belőlük az önbizalom és félénk természetűek, amit ismerőseik gyakran kihasználnak.

A kókusz a könnyen szerelmessé váló, szemlélődő ember kedvence. Ha olyan szerencsés, hogy partnere okos, szellemes, akkor élete végéig elmés, gyors észjárású és éber marad. ,

A gyorsan döntések embere, akinek fő gyümölcse az ananász. S mint ilyen, biztos, hogy rendkívüli szervezőképességgel bír.

Aki az első helyre a cseresznyét teszi, kedveli az édes életet. Azt azonban már biztos megtapasztalta, hogy az öröm és a bánat gyakran követi egymást, a kevesebb csalódás miatt, általában otthonukat menedékké alakítják és próbálnak szoros családi kötelékben maradva szerető partnert találni.

A csemegeszőlőt kedvelők rendszerint udvarias, előzékeny emberek. Jellemzően nagyon népszerűk. hiszen társasági lények.