Főnix 1 l

T15918
Világon az első színtestek mennyiségét növelő biostimuláns! A Főnixben lévő MTU hatóanyag 3 helyen is képes segíteni a növényeit: gyomirtó szer sokk pl. napraforgó esetében a növény nagyon kisárgul, és visszamarad a fej... Részletes leírás
44 748 Ft (nettó: 35 235 Ft)
49 721 Ft
4 973 Ft (10%)
Az akció már csak eddig érvényes

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Világon az első színtestek mennyiségét növelő biostimuláns!

A Főnixben lévő MTU hatóanyag 3 helyen is képes segíteni a növényeit:

  1. gyomirtó szer sokk pl. napraforgó esetében a növény nagyon kisárgul, és visszamarad a fejlődésben. Ezt követően 3-7 nappal a Főnix képes ezt a stressz hatást kikompenzálni, és újra egészségessé varázsolni a növényt!
  2. ha egészséges és stressz mentes a növény, akkor a Főnix hatására 20%-al megnőtt színtestek 20%-al több cukrot állítanak elő a fotoszintézis során. Ezt pedig a növény a termése, szára, levele és gyökere növelésére fordítja. Vagyis 5-20% terméstöbbletre számíthat!
  3. aszály előtt kijuttatva maximalizáljuk a növényben a színtesteket, így ha beüt a hőstressz, és szárazság, a növény 3 héttel tovább marad egészséges, mint a kezeletlen növények!

A Főnixben lévő PA biostimuláns tovább erősíti a növény ellenálló képességét a stressz (pl. aszály, gyomirtó szer sokk, vihar ...) hatásokkal szemben. Így a növény nem fog elsárgulni, és nem marad vissza a növekedésben!

Összetétel:

MTU2 g/l
PA320 g/l

SPECIÁLIS HATÓANYAGOK, BIOSTIMULÁNSOK

PA stressz csökkentő biostimuláns

A növényben a nitrogénből ammónia, majd abból glutamin keletkezik. A glutaminból állítja elő a növény az aminósavak jelentős részét! Stressz esetén ez a folyamat leáll, és a mérgező ammónia felhalmozódik! Ezt képes a PA biostimuláns megakadályozni, így az ammóniából továbbra is glutamin keletkezik! Amennyiben nincs stressz hatás, úgy fokozza a növényi nitrogén anyagcsere folyamatot, ezáltal több aminósavat állít elő a növény.

MTU színtest fokozó biostimuláns

Minden földi élet a fotoszintézis során előállított cukormolekulából keletkezik! Ehhez pedig színtestek kellenek, hogy az a napsugárból érkező energiát befogja. Az MTU hatóanyag ezen színtestek mennyiségét növeli meg ~20%-al!

Felhasználható:

Szántóföldi, valamint szőlő és gyümölcsös kultúrákban
 

Dózis:

0,2 - 0,25 liter/ha

Hektárköltség:

6.000 Ft/ha +ÁFA-tól

Szavatosság:

36 hónap megfelelő tárolás esetén

Raktározás:

Eredeti és felbontatlan csomagolásban, száraz hűvös, közvetlen napfénytől védett helyen, 5-30 °C közötti hőmérsékleten tárolva

Kiszerelés:

1 literes kanna

pH: 

3

Sűrűség:

1,124 kg/ liter

Felhasználási javaslat

A Főnixet javasolt Nutrino Azo Up-al együtt kijuttatni, így a növénye megkapja a szükséges tápanyagokat, és stressz csökkentő biostimulánsokat.

A Főnixben lévő két erős bistimuláns egymást segítő - szinergista - hatásúak. Mindkettő képes csökkenteni a növényekre folyamatosan leselkedő stressz hatásokat!

Gyomirtószer sokk hatás pl. napraforgó esetén fontos, hogy azt követően pár nappal kerüljön a Főnix kijuttatásra. A termék akár drónnal, légi úton is kijuttatható. Ebben is tud Önnek segíteni a Danuba!

A minden évben fellépő aszály előtt kijuttatva, a sokk hatás előtt felerősítjük a növényt, megnöveljük a zöld színtestek számát, így az felkészülve várja a hő és víz stresszt!

Ha a növényt nem éri stressz, akkor az alkalmazása 20%-al fokozza a fotoszintézist, vagyis ennyivel több cukrot állít elő a növénye. Ebből pedig tovább építi a magot vagy egyéb növényi részeket

Mivel a Főnix fokozza a gyökértömeget, így a növény képes a talajból több vizet és tápanyagot felvenni.

Javasolt általános szabályok a Danuba biostimulánsokra:

  • kerüljük a 25 fok feletti hőmérsékleten való permetezést, mert akkor már a tiszta víz is perzselhet!
  • ideális a kijuttatásra a kora reggeli, vagy késő délutáni, esetleg esti kipermetezés, mikor magasabb a levegő páratartalma
  • ne adjuk poszt gyomirtókhoz, mert azok hatását is fokozza, és ez fitotoxikus lehet a kultúrnövényre

Kombináció:

A Főnix ideális kombinációs partnere a Nutrino Azo Up, mivel így a biostimuláns hatás mellett a felépítő folyamatokat is tudjuk támogatni tápanyagokkal.

 

Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.