Tricho Immun 0,1 kg

T15815
Miben segít a magyar fejlesztésű Tricho Immun? Felgyorsítja a növény fejlődését, ami termésnövekedést eredményez Fokozza a növény immunitását gomba kórokozókkal szemben Kiszorítja és lezárja a növény... Részletes leírás
6 172 Ft (nettó: 4 860 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Miben segít a magyar fejlesztésű Tricho Immun?

 1. Felgyorsítja a növény fejlődését, ami termésnövekedést eredményez
 2. Fokozza a növény immunitását gomba kórokozókkal szemben
 3. Kiszorítja és lezárja a növény sebeit, megvédve azt a kórokozóktól
 4. Véd a stressz faktorokkal szemben pl. szárazság, jégeső
 5. Fontos, hogy csak azon gombáktól védi meg a növényt, melyek behatolnak a növénybe pl. alma esetében a lisztharmat ellen nem eléggé hatékony, de a varrasodás ellen jó, ugyan így szőlőban a lisztharmat ellen nem, de a peronoszpóra és botritisz ellen kiváló.

Használati ajánlás:

A Tricho Immun termékünk kiszerelése 100 gramm, amit felbontás után gondosan visszacsomagolva és hűtőben 3 hónapig lehet még tárolni. A 100 grammos termék két háti permetezőbe elég.

Tudta?

Tudta, hogy ezen Trichoderma törzseket a Debreceni Egyetem kutatói, Prof. Dr. Karaffa Erzsébet és Dr. Kovács Csilla fejlesztette ki? A kutatást 2015-ben kezdték a tokaji borrégióban.

Fontos, hogy kétféle Trichoderma törzs van benne, melyek le lettek védve és szabadalmaztatva Magyarországon. Ezek a fajok a Trichoderma afroharzianum (TR04) és a Trichoderma simmonsii (TR05).

Dózis: 

1-3 kg/hektár, a 100 gramm két háti permetezőbe elég.

Tricho Immun készítményben található Trichoderma törzseinkről elmondható, hogy:

 1. Valamennyi vizsgált nekrotikus elváltozást okozó belső kórokozóval szemben jelentős mikoparazita képességgelrendelkeznek.
 2. Levélfelületen lévő lisztharmattal szemben egyszeri kénes kezelést követően hatékonynak bizonyult (Kecskemét, 2020 vizsgálati eredmények)
 3. Stimulálják a gazdanövény fejlődését, és növelik a termés mennyiségét.
 4. Térparazitaként lezárhatja a sebeket a kórokozókkal szemben – hatékony védelem
 5. Fokozza a növény immunitását, ellenálló-képességét
 6. Jól alkalmazkodnak a hazai környezeti viszonyokhoz, és jól adaptálódtak a gazdanövényhez, ami biztosítja megfelelő növekedésüket az ültetvények növényi szövetekben. A kezelést követően több évvel is sikeresen visszaizolálhatóak voltak a növényből.
 7. Jól alkalmazkodtak a mezőgazdasági termesztési körülményekhez. A vizsgált fungicidek jelentős része nem gátolta a növekedésüket - fungicid használat mellett is jó kolonizáció és hosszú távú hatás érhető el.

Tárolás megbontás után 

Ami fontos, hogy 20 foknál ne legyen magasabb a hőmérséklet, és ne legyen nedves/vizes, mert akkor a spórák elkezdenek csírázni. (vagyis a hűtő nem a legjobb, mert magas a páratartalom). Jól záródó befőttes üveget javaslunk, amibe belefér a bontott zacskó. Vagy iratcsipesszel, zacskó csipesszel le zárni.

A szőlő és a Trichoderma

Metszést követően lehető leghamarabb és/vagy lombos állapotban kezdjük a szőlő kezelését a gombás megbetegedések megelőzésére a következő recepttel: 50 g Tricho Immun + 2 dl Asco Alga/ 10-15 literes háti permetezőbe. A Tricho Imunnak sebfelület vagy zöld lombfelület kell a szövetekbe jutáshoz, az Asco Alga szervesanyag tartalma pedig segít a lombon maradást és a sztómákon való bejutást. Mivel a Tricho Immun 100 g-os kiszerelésben kapható, javasoljuk a  kezelést megismételni még egyszer, virágzás előtt.

Az első alkalommal fel nem használt mennyiséget szorosan lezárva hűtőben érdemes tárolni, és 3 hónapon belül felhasználni. A maximális védelem érdekében bogyósodástól kezdve kezdeném a Soft Guard kezelést 2 dl/ 10-15 liter víz mennyiségben 7-12 naponta ismételve.

Praktikus tanács, Tricho Immun a gyepre:

Fontos, hogy a Tricho Immun ne folyjon le a zöld levélről a talajra, mert a termék a növényen keresztül jut be.

Vagyis, ha nagyon vizes a gyep akkor a Tricho Immun lefolyhat, ha csak éppen, hogy nedves, az nem jelent gondot.

Az az ideális, ha a víz lemossa a gyeplevelekről a port és más szennyeződéseket, és utána kerül rá a “tiszta” levélre a Tricho Immun.

Javasolt a Tricho Immun mellé tenni még Asco Algát is, a permetléhez 2dl / 10 liter permetlé dózisban, hogy tápláljuk és erősítsük a gyepet organikusan.

Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szobanövény, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.