Bövi 5 l

T15749
A Bövi mikrobiológiai készítmény jellemzői: Bövi mikrobiológiai készítmény kiválóan alkalmas a növények kondicionálására, a talajlakó kártevők – lárvák, pajorok, fonál- és dró... Részletes leírás
108 585 Ft (nettó: 85 500 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Bövi mikrobiológiai készítmény jellemzői:

Bövi mikrobiológiai készítmény kiválóan alkalmas a növények kondicionálására, a talajlakó kártevők – lárvák, pajorok, fonál- és drótférgek – életterének csökkentésére és azok elszaporodásának szabályozására. 
Bövi mikrobiológiai készítmény két rovarpatogén Beauveria bassiana hiperparazita gombatörzs spóráit és konidiumait
tartalmazza, amelyek a talajban felszaporodva a talajlakó kártevők életterét, szaporodását, így károkozásuk mértékét jelentősen csökkentik. Ennek hatására a gyökérzet és a növény zavartalanul tud növekedni. Ajánljuk szántóföldi kultúrák, zöldségfélék, szőlő- és gyümölcsültetvények, gyep, valamint kertészeti növények talajkezelésére telepítés előtt, valamint fenntartó talajkezelésére.

Biológiai védekezés az integrált növényvédelemben

Az integrált növényvédelem 4. alapelve alapján előnyben kell részesíteni a környezetbarát megoldásokat a kémiai védekezéssel szemben, tehát a környezetbarát biológiai, fizikai és más nem kémiai módszereket is be kell építeni a növényvédelembe. 

Az integrált növényvédelem eszköztára bőséges, azokat négy csoportba lehet sorolni:

1. genetikai védelem
2. agrotechnikai védelem
3. biológiai védekezés
4. kémiai védelem
 
A kártevők elleni biológiai védekezés – az integrált növényvédelembe jól beilleszthető – a rovarpatogén Bövi mikrobiológiai készítménnyel hatásosan elvégezhető. Mivel az utóbbi évek enyhébb és egyenletesebb időjárása a kártevők magasabb fertőzési nyomását hozta magával, ezért a nagy beruházási költségű álló kultúrák esetében a lárvák elleni védekezés preventív végrehajtása az integrált növényvédelmi alapelvek szerint minden növényállományban feltétlen ajánlott.
 
A Bövi rovarpatogén készítménnyel beoltott talaj egy védőréteget képez a vetés mélységében. Tavasszal a talajból kirajzó, valamint ősszel a talajba visszahúzódó kártevők a védőrétegen áthatolva megfertőződhetnek. Mindkettő esetben a beoltott talajréteg jelenti a megoldást a kártevők elszaporodása ellen. Szántóföldi- és zöldségkultúrák talaján végzett kísérleteink tapasztalatai alapján a Bövi drasztikusan csökkenti a lárvák, a pajorok és a drótférgek számát, valamint elszaporodásukat megfelelően szabályozza.

Hatásmechanizmus:

A Bövi készítmény mikroorganizmusai a talajlakó kártevők többségét érintkezéskor megfertőzik. 

A fertőzés végbemenetelét a két rovarpatogén Beauveria bassiana gombatörzs tökéletes kombinációja biztosítja:

- Az egyik törzs spórája a légzőnyíláson és/vagy a szájnyíláson keresztül fertőz, a pusztulást az emésztőrendszerben és a
keringésében felhalmozódó hífatömeg, valamint a testszöveteket szétroncsoló enzimek és toxinok együttesen
eredményezik.
- A másik törzs spórája pedig a kártevő kültakaróján csírázik, majd behatol a rovar testébe, ahol a végzetes fertőzés végbemegy.
 
Az elpusztult kártevő testét a Beauveria bassiana hiperparazita gomba micéliuma teljesen bevonja, majd azt lebontja. A spórák ebben a környezetben hosszú ideig életképesek maradnak, így lehetővé válik további kártevők fertőződése.

Kijuttatás és dózis

Mivel a kártevőnek érintkeznie kell a Bövi mikro organizmusaival, ezért a kijuttatás precíz elvégzése és helyes időzítése elengedhetetlen. A Bövi készítmény a felbontást követően azonnal felhasználható folyadék, amit nem kell előkezelni vagy előáztatni.
A szert 300-500 liter klórmentes vízben elkeverve, folyékony műtrágyafúvókával felszerelt szántóföldi permetezőgéppel max. 2 bar nyomás mellett a talajra kell permetezni, és rövid időn belül a vetés mélységébe kell beforgatni.

Gumósoknál, gyökérzöldségeknél, burgonyánál: 

Célszerű ültetés, bakháthúzás előtt, a leendő gumó, burgonya mélysége alá leforgatni. 

Gyümölcsösben és szőlőben:

A sorközbe – tőhöz minél közelebb – javasolt a kipermetezés. 

Zöldségkultúráknál:

Fóliában és dísznövény kertészetekben csepegtető rendszeren keresztül is ki lehet juttatni, szükség esetén akár 2-3 alkalommal is.
Bövi kijuttatását érdemes kora ősszel és/vagy kora tavasszal elvégezni. A permetezést a kora reggeli vagy késő esti órákra javasolt tervezni, hogy az erős napfény ne tegyen kárt a készítményben található mikroorganizmusokban.

Figyelem!

Tűző napfényben és erős szélben permetezni nem szabad! Növényvédő szerekkel és műtrágyákkal történő együttes kijuttatás lehetséges, de előtte keverhetőségi próbát kell végezni.
Minden olyan kés z ítménnyel jól keverhető és kijuttatható, amelynek nincs gombaölő hatása.
Trichoderma készítményekkel együttesen nem alkalmazható, a két kezelés között 6 hét várakozási idő szükséges.

Bövi a növény általános kondícióját javítja, továbbá:

- emberre és állatra ártalmatlan,
- nem fitotoxikus,
- azonnal felhasználható,
- környezetbarát biológia termék,
- bio engedéllyel rendelkezik.
- növeli a növény gyökértömegét,
- növeli a növény magasságát,
- nagyobb lombfelületet eredményez,
- növeli a virágok számát,
- nő a termésszám és a termés mennyisége,
 
 
Súly: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.