TerraVita talajkondícionáló 5 l

T15464
A fenntarthatóan jó talajállapotért és a növények jobb kondíciójáért. Milyen készítmény a TerraVita? TerraVita egy folyékony multifunkcionális természetes talaj és gyökérkondicionáló anyag, a siker... Részletes leírás
23 403 Ft (nettó: 18 428 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A fenntarthatóan jó talajállapotért és a növények jobb kondíciójáért.

Milyen készítmény a TerraVita?

TerraVita egy folyékony multifunkcionális természetes talaj és gyökérkondicionáló anyag, a sikeres és egyszerű talajerő visszapótlásért, valamint a talajok megfelelő egészségi állapotának visszaállításáért, fenntartásáért. Hatóanyag komponensei nitrogén megkötő és természetes növekedési faktorokat termelő új generációs Fungisztatikus mikroszervezetek, enzimek és kelátok, melyek egy lépésben felvehető tápanyagokat szabadítanak fel a szerves növényi maradványokból és a talajból. Olyan biostimulátorok melyek lendületes kezdeti fejtődést biztosítanak a növényeknek, az intenzív gyökérképződés által s melynek hatása hosszú időre kiterjedő.

Mit tud nyújtani a talajnak a TerraVita?

Azáltal, hogy folyamatos tápanyag ellátást nyújt (makro-mezo-mikroelem szinten is), függetlenül a negatív környezeti hatásoktól, (mint a magas UV sugárzás, a túl alacsony hőmérséklet, szárazság, extrém pH vagy EC), növeli a talaj és a gyökérzet általános egészségét, a növények stressztűrő képességét és lerövidíti egy esetleges stresszhatás utáni regenerálódási időt. Ezen tulajdonságot összessége által pozitívan hat a terméshozamára és minőségre.

A jövő évi terméshozamok is jelentősen függenek a talaj mostani gondos kezelésétől.

TerraVita komponensei nem érzékenyek a környezet N tartalmára, és magas szinten termelik a cellulitikus enzimeket alacsony, vagy nulla N szint mellett is. Normál esetben a természetes szármaradvány bontás hatékony működéséhez nagyon fontos a külső N formák jelenléte, alacsony külső nitrogén szint mellett a normál talajbaktériumok nem termelnek cellulolitikus enzimeket, vagy elveszik a nitrogént a kultúrnövénytől. Vagyis TeraVita használata esetében nem szükséges plusz mennyiségű AN, vagy UREA kijuttatása a hatékony mulcs kezeléséhez, szárbontáshoz, ezáltal maximális hatékonysággal hozzájárul a humuszképződési folyamatokhoz.

Milyen hatásspektrummal rendelkezik a TerraVita?

TerraVita széles hatásspektrumú, szelektíven ható fungisztatikus komponenseinek köszönhetően, nagymértékben megnő a növények természetes ellenálló képessége, ami távol tartja a gyökérzetet és a szártövet károsító gombabetegségeket (Fusarium, Phytium, Rhizoctonia,Verticillium, Peronospora, Monilia, Phodospharea, Venturia, Botrytis, Plasmopara, Puccinia, Alternaria, Slerotinia, Phoma, Fusicladium, Cercospora,). A talajkezelés időzítésénél figyelembe kell venni, hogy idő kell a mikrobák elszaporodásához és a hatékonysága nő az idő elteltével, nem pedig csökken. Így az időben való talajba juttatás félsiker.

A jobb hatás eléréséért, bokrosodási időszakban, lombkezelésre BroccaVita fungisztatikus hatású mikrobiális preparátum használata ajánlott.

Extra tulajdonságok:

  • vegyszermentes technológia, nem szennyezi a környezetet
  • élelmezési várakozási idő 0 nap
  • a vegetációs időszak végéig kiterjedő hatás
  • speciális formulájának köszönhetően, a baktériumok 98 %-a túléli a  környezet negatív pusztító hatásait, ezzel magasan kitűnik a versenytársai közül
  • más növényvédőszerekkel egy menetben kijuttatható ( kivételt képeznek az antibiotikumot tartalmazó szerek mint a kasugamycin vagy a streptomicin)

Hol alkalmazható a TerraVita?

Felhasználható szántóföldi, kertészeti és gyümölcs kultúrákban egyaránt.

TerraVita dozírozása:

10-20 l/ha a talajba dolgozva vagy öntöző vízzel kijuttatva. Akár több nappal a talajba dolgozás előtt kijuttatható, hatás vesztés nélkül. Réz jelenlétének, direkt napfénynek és egyéb negatív természeti hatásoknak ellenálló készítmény. Gyomirtással egy menetben is kijuttatható, utána bedolgozandó, vagy megfelelő vízmennyiséggel beöntözendő!

A hatás felgyorsítása érdekében, BioVita Activ használata ajánlott TerraVita-val egy menetben 20-50 l, mellyel gyorsabb mikroba felszaporodás érhető el.

Gyümölcs kultúrák

A TerraVita pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a gyökérzet jó állapotát, a gyökérzóna optimalizálását, a tápanyag felvételt és Fungisztatikus összetevőinek köszönhetően ellenállóvá teszi a gyökérzetet és a növényeket a gyökérről támadó betegségekkel szemben. Egy szezonban egy kezelés elég az őszi talajművelés, a nyesedék talajba dolgozása előtt.

Kiváló és gyors nyesedék lebontó hatással rendelkezik.

Kijuttatás:

10-20 l/ha cca 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva.

Zöldség kultúrák

A TerraVita javítja a talaj tápanyag szolgáltató képességét, segíti a gyökérzet tápanyag felvételét, növeli a stabilitást, a szárazságtűrést és a termény tárolhatóságát. Egy szezonban egy kezelés elég a vetőágy előkészítése előtt.

Nagymértékben csökkenti a palántadőlés és a késői tőelhalás esélyét. Lerövidíti a vetésforgót, biztonságosabbá teszi a monokultúrás termesztést.

Burgonya:

Több csíra tör felszínre, nagyobb gyökér és hajtásrendszer képződik.

Paradicsom:

elkerülhető a palántadőlés, a gyenge állományfejlődés. Javítható a táblán belüli homogenitás, jelentősen csökken gyökérparásodás kockázata.

Paprika

Elkerülhető a palántadőlés és a kései gyenge fejlődés, csökken a késői tőelhalás kockázata.

Kijuttatás:

10-20 l/ha cca 600 l vízzel, sekélyen a talajba dolgozva vagy öntözővízzel kijuttatva.

Már palánta nevelésben is használható 300-500 ml/1000 l öntözővízzel.

Szántóföldi kultúrák

A TerraVita a tápanyagellátás optimalizálásával és a talajban lekötött tápanyagok felvehetővé tételével, növeli a terméshozamot és a termés minőségét, pozitívan befolyásolja a talajélet folyamatait, a kifejezetten a gyökérzónákhoz asszociált baktériumai segítségével erősíti a gyökérzet fejlődését és a gyökérzóna ideális tápanyagellátását.

Kijuttatás:

10 l/ha, vetés előtt, magágy előkészítéskor, a talaj felső 5-10 cm rétegébe bedolgozva, 200-300 l vízzel, akár gyomírtással egy menetben.

Súly: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.