Bioclean Aqua Fish bioremediációs mikrobakészítmény 250 g

T15432
Egy darab 250 g-os tasak egy 60 m3 térfogatú tó akár 1 évi fenntartó kezelésére elegendő!  Mert a halak életminőségét, egészségét, szaporodóképességét, fejlődését elsősorban egy tóban az... Részletes leírás
4 048 Ft (nettó: 3 187 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Egy darab 250 g-os tasak egy 60 m3 térfogatú tó akár 1 évi fenntartó kezelésére elegendő! 

Mert a halak életminőségét, egészségét, szaporodóképességét, fejlődését elsősorban egy tóban az élővízi környezet minősége határozza meg.

 • Természetes úton csökkenti a tóban a potenciális fertőzést okozó mikroorganizmusokat táplálék-kompetíció útján
 • A halpusztulások veszélye radikálisan csökkenthető
 • A bekövetkezett, folyamatos, baktériumfertőzés okozta halpusztulás esetén a kár jelentősen enyhíthető
 • A tavi vízi élőhely minőségének javításával kedvezőbb feltételeket teremt a halak szaporulatához
 • Természetes úton akadályozza a többsejtű algák és hínárfélék szaporulatát a tóban
 • Javítja a víz átlátszóságát
 • Serkenti a természetes öntisztulási folyamatokat
 • Biológiai úton bontja a vízben oldott és szilárd formában jelen lévő szerves anyagot, akvakultúrában csökkenthető a vízcsere mértéke
 • Gyors ammóniumkoncentráció csökkentésre képes
 • 100% természetes eredetű hasznos mikroorganizmusokból álló termék
 

Alkalmazás és adagolás

A Bioclean Aqua a Bioclean Pond Clarifier kiegészítője kerti tó, vagy nagyobb élővíz (horgásztó, holtág stb.) esetén. Önmagában történő alkalmazása többnyire haltermelésben történik. A tó víztérfogata, felülete és ökológiai állapota nagyban befolyásolja az adagolást. Alapvetően kijelenthető, hogy minél nagyobb egy tó, annál fejlettebb a mikrobiológiai állománya, és nagyobb a természetes öntisztuló képessége, azaz ökológiai problémáinak megoldására fajlagosan kisebb adagolás szükséges. A legrosszabb helyzetben a kis kerti tavak és az 1 hektár felület alatti hobbitavak vannak, ahol a természetes öntisztulási képesség minimális, ezek esetén kell a legmagasabb fajlagos adagolást alkalmazni.

0.1 hektárnál kisebb felületű kerti tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, és a vízminőségtől függ, 0.4-1.2 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó fenntartó/megelőző kezelésnél. Szezon alatt (tavasztól őszig) havonta egy kezelés javasolt. Fertőzés jelenléte, halpusztulás esetén 1.5-3 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés, ebben az esetben a kezelés hetente-kéthetente ismétlendő a probléma megszűnéséig.

0.1-2 hektár felületű tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, és a vízminőségtől függ, 0.1-0.2 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó fenntartó/megelőző kezelésnél. Szezon alatt (tavasztól őszig) 4-6 kezelés javasolt. Fertőzés jelenléte, halpusztulás esetén 0.4-0.8 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés, ebben az esetben a kezelés kéthetente ismétlendő a probléma megszűnéséig. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

2-10 hektár felületű tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, és a vízminőségtől függ, 0.1-0.2 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó fenntartó/megelőző kezelésnél. Szezon alatt (tavasztól őszig) 3-4 kezelés javasolt. Fertőzés jelenléte, halpusztulás esetén 0.4-0.8 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés, ebben az esetben a kezelés kéthetente ismétlendő a probléma megszűnéséig. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

10 hektár feletti felületű tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, és a vízminőségtől függ, 0.04-0.1 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó fenntartó/megelőző kezelésnél. Szezon alatt (tavasztól őszig) 3-4 kezelés javasolt. Fertőzés jelenléte, halpusztulás esetén 0.2-0.4 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés, ebben az esetben a kezelés kéthetente ismétlendő a probléma megszűnéséig. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

Tárolás és szavatosság

40 °C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. Minőségét a termék a gyártástól számított 4 évig őrzi meg.

Egészségügyi előírások

A termék nem veszélyes, nem gyúlékony, 100% természetes eredetű összetevőkkel rendelkezik, fermentáció útján készült. A termék emberi és állati fogyasztásra alkalmatlan. OTH engedély száma: OTH 001/2007/KT

Hasznos tudnivalók

 •  Mi a Bioclean Aqua kijuttatásának helyes módja?

  A kezelés módja: kisebb tavakon, kerti tavakon a kijuttatás szuszpenzió formájában javasolt, azaz a poralakú terméket vízzel, célszerűen a tó saját vizével célszerű elkeverni, majd egyenletesen kijuttatni a tó felületére. A kijuttatás módja nincs kőbe vésve, a lényeg, hogy egyenletesen kerüljön a vízzel kevert Bioclean Pond Clarifier és Aqua (keverhető egymással a két termék) a tó teljes felületére: kis kerti tavak esetén locsolókannával körbejárva a tavat is megoldható, nagyobb tavak esetében általában csónakból végzik a kezelést, bejárva a tavat. A kijuttatás nagyobb tavak esetében történhet motoros szivattyúval, tömlővel, de ha motorral szerelt a csónak, a legegyszerűbb egy csövekből összeállított egyszerű adagolót szerelni a csónak oldalára, így fáradozás-mentesen és gyorsan lehet kezelni. Példaképpen az alábbi képeken látható egyszerű szerkezetet mutatjuk, amennyiben nagyobb tó kezelését kell végrehajtani és van a tavon motorral felszerelhető, megfelelő stabilitású csónak. Így nem kell előzetesen vízzel keverni a Bioclean Pond Clarifier-t és Aqua-t, a szilárd anyag adagolható fándlival a függőleges csőbe, és a motorcsónak haladásával a vízáram bekeveri az anyagot, ami a csónak végén, a motornál hagyja el a csőszakaszt, ami még jobb keveredést-elterülést biztosít:

 •  Használhatom-e önmagában a Bioclean Aqua-t, vagy csak a Bioclean Pond Clarifier-rel együtt javasolt?

  A Bioclean Aqua-t élővizek esetén a Bioclean Pond Clarifier-rel együtt célszerű használni, csak termelői halastavak/intenzív akvakultúra esetén javasolt önmagában alkalmazni.

  Bekövetkezett fertőzés miatti folyamatos halelhullás esetén mennyi idő, mire a probléma megszűnik?

  A Bioclean Aqua nem antibiotikum, nem gyógyszer. A halak immunrendszerét sem közvetlenül, hanem az élőhelyük, a vízi környezet minőségének javításával erősíti, ugyanígy a fertőző baktériumokat is természetes úton, táplálékért folytatott versenyben szorítja vissza. Első alkalmazástól számított 1-2 héten belül általában látványos javulást produkál a Bioclean Aqua. 

Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.