Bioclean Pond Clarifier bioremediációs mikrobakészítmény 250 g

T15430
Egy darab 250 g-os tasak egy, akár 40 m3 térfogatú tó 3 havi fenntartó kezelésére elegendő!  A tavak ökológiai állapotának romlása, öregedése, feltöltődése megállítható, alga- és vízinöv&e... Részletes leírás
2 475 Ft (nettó: 1 949 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Egy darab 250 g-os tasak egy, akár 40 m3 térfogatú tó 3 havi fenntartó kezelésére elegendő! 

A tavak ökológiai állapotának romlása, öregedése, feltöltődése megállítható, alga- és vízinövény kontrollja megvalósítható, a káros folyamatok biológiai úton visszafordíthatók, vízminősége javítható, ezért alkottuk meg a Bioclean Pond Clarifiert.

 • Alkalmazása növeli a víz átlátszóságát, megállítja az algák burjánzását (NEM ALGICID, hanem indirekt, biológiai úton gátolja az algák szaporodását, a fejlődésükhöz szükséges nitrogén- és foszforvegyületeket távolítja el a vízből)
 • Gátolja a vízinövények, különböző hínárfajok burjánzását
 • Gyorsítja a természetes öntisztulási folyamatokat
 • Alkalmazása esetén nagyobb tavak kotrása szükségtelenné válik
 • Biológiai úton lebontja a vízoszlopban lévő természetes vagy mesterséges eredetű oldott, vagy szilárd formájú szerves anyagokat
 • A mikroorganizmusok a fenéken megkötődve megkezdik a fenékiszap szerves frakciójának bontását, csökkentik és stabilizálják az üledékréteget
 • Alkalmazása megszünteti az üledék gázkibocsátását, az üledék anaerob rothadásából származó kénhidrogén, ammónia és merkaptánvegyületek szaghatását, és ezek mérgező hatásából bekövetkező halpusztulást
 • Stabilizálja az oldott oxigénháztartást a víz minden rétegében
 • Csökkenti a fertőző baktériumszámot
 • Helyreállítja a felborult ökológiai egyensúlyt, élhetőbb környezetet teremt a halak és a többi vízi élőlény számára
 • Önszabályozó biológiai rendszer, még túladagolva sem okoz kárt a tó élővilágában
 • 100%-ban természetes eredetű, vegyszermentes, fermentációval készült mikrobiológiai adalék
 

Alkalmazás és adagolás

A tó víztérfogata, felülete és ökológiai állapota nagyban befolyásolja az adagolást. Alapvetően kijelenthető, hogy minél nagyobb egy tó, annál fejlettebb a mikrobiológiai állománya, és nagyobb a természetes öntisztuló képessége, azaz ökológiai problémáinak megoldására fajlagosan kisebb adagolás szükséges. A legrosszabb helyzetben a kis kerti tavak és az 1 hektár felület alatti hobbitavak vannak, ahol a természetes öntisztulási képesség minimális, ezek esetén kell a legmagasabb fajlagos adagolást alkalmazni.

Kerti tó tulajdonosok számára a 250 g-os kiszerelésű csomagot ajánljuk, míg nagyobb tavak  gazdái, tulajdonosai számára gazdaságosabb a 25 kg-os ömlesztett kiszerelés.

5 hektár feletti tavak gazdái és tulajdonosai számára egyedi árajánlatot is tudunk küldeni, rendelendő mennyiségtől függően, amennyiben hívnak minket a +36 30 377 8089 telefonszámon, vagy ajánlatkérést küldenek az info@malatechwater.com e-mail címre. Kérem, a gyorsabb ajánlatadás érdekében, a „Hasznos tudnivalók” fejezet 4. pontjában (ld. lent) elérhető adatkérőnket küldjék el kitöltve e-mail-ben ajánlatkéréskor.

0.1 hektárnál kisebb felületű kerti tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, és a vízminőségtől függ, 2-8 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó, amennyiben nagymértékű vízszennyezés nem történt. Szezon alatt (tavasztól őszig) havonta egy kezelés javasolt.

0.1-2 hektár felületű tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, a vízcsere mértékétől és a vízminőségtől függ, 1.3 – 4 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó, amennyiben nagymértékű vízszennyezés nem történt. Szezon alatt (tavasztól őszig) 4-6 kezelés javasolt. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

2-10 hektár felületű tavak esetén: 

Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, a vízcsere mértékétől, a vízminőségtől és a tó ökológiai állapotától is függ, 0.3 – 1.3 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó, amennyiben nagymértékű vízszennyezés nem történt. Szezon alatt (tavasztól őszig) 3-4 kezelés javasolt. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

10 hektár feletti felületű tavak esetén: Az adagolt mennyiség a tó víztérfogatától, a vízcsere mértékétől, a vízminőségtől és a tó ökológiai állapotától is függ, 0.03 – 0.25 gramm termék / m3 víztérfogat / kezelés értéktartomány a mérvadó, amennyiben nagymértékű vízszennyezés nem történt. Szezon alatt (tavasztól őszig) 3-4 kezelés javasolt. Szakmai és adagolási tanácsért hívja a +36 30 377 8089 telefonszámot, vagy írjon nekünk az info@malatechwater.com e-mail címre.

Tárolás és szavatosság

40 °C alatti hőmérsékleten, közvetlen napfénytől elzárva, gyermekek számára hozzáférhetetlen helyen tartandó. Minőségét a termék a gyártástól számított 4 évig őrzi meg.

Egészségügyi előírások

A termék nem veszélyes, nem gyúlékony, 100% természetes eredetű összetevőkkel rendelkezik, fermentáció útján készült. A termék emberi és állati fogyasztásra alkalmatlan. OTH engedély száma: OTH 4698-2/2006

Hasznos tudnivalók

 •  Sekély, 5-50 m mélységű kútból táplálom a tavamat, baj-e ez?

  Sok kerti tó tulajdonos dönt úgy, hogy a párolgási veszteséget 50 m-nél nem mélyebb rétegből, általajvizet adó fúrt kútból pótolja. Ez gazdasági szempontból érthető, hiszen jóval olcsóbb, mint az ellenőrzött minőségű vezetékes víz, vagy a tiszta, mély rétegekből származó talajvíz. Szakmai szempontból viszont ez sajnos hiba, ami a kerti tó ökológiai problémáit állandósítja, és emiatt folyamatos kezelést igényel a kerti tó, sokszor a fent leírt adagolásnál intenzívebben, és gyakrabban. Az általajvíz általában nitrogén- és foszforvegyületekkel erősen terhelt, ami az algák és vízinövények elsődleges táptalaja, tehát folyamatos szennyezést visz a tulajdonos a tóba a vízpótláskor. Hiába szép, átlátszó a kútvíz, még az is lehet, hogy emberi fogyasztásra is alkalmas lehet az általajvíz, ezek a vegyületek ettől még benne vannak az emberi civilizáció káros hatásának eredményeként. Rosszabb esetben szerves szennyezést is vihetünk a tóba, attól függően, hogy a területen hígtrágyával vagy szennyvízzel terhelt-e az általajvíz. Az állandó terhelés miatt a Bioclean Pond Clarifier is lassabban fejti ki a hatását.

 •  Miért kell kis tavakba fajlagosan magasabb mennyiséget alkalmazni Bioclean Pond Clarifier-ből?

  A kis kerti tavak vízfelület/átlag vízmélység aránya rendkívül rossz, az öntisztuló képességük minimális. A vízforgatás, levegőztetés, mesterséges oxigénbevitel általában szükséges, a kerti tavak biológiai kezelésénél is a legmagasabb fajlagos adagolást igénylik a Bioclean Pond Clarifier-ből.

 •  Elvégezte az első kezelést, már eltelt 1 hét, és nincs eredmény?

  Nem meglepő, hiszen egy mikrobiológiai úton ható adalék, amelyet élővizek rehabilitációjára fejlesztettek ki (azaz még túladagolás esetén is biztonságos a használatuk, kárt nem lehet velük okozni), nem képes villámgyors eredményt produkálni. A hatásmechanizmus lassú, de hosszan tartó javulást biztosít a víztestben, a teljes mikrobiológiai állományt optimalizálja, elindítja és kíséri a tavat a folyamatos javulás útján, előírt rendszeres használat esetén nem is hagyja letérni a tavat a gyógyulás útjáról, a teljes ökológiai rehabilitáció, a tó teljes megfiatalítása elvégezhető a Bioclean Pond Clarifier-rel.

 •  Mennyi idő szükséges a fenéküledék csökkentéséhez?

  A fenéküledék (köznyelven iszap) rétegvastagságának csökkentése, és az üledékben zajló mikrobiológiai folyamatok optimalizálása a Bioclean Pond Clarifier-rel történő rehabilitáció fontos része. Az üledék felső néhány cm vastagságú, híg rétegét (lágyiszap) a megfelelően végrehajtott kezelés már az első évben stabilizálja, a lágyiszap többnyire teljesen eltűnik. A szilárdabb alsó réteg vastagságának csökkenése az üledék szerkezetének és szervesanyag tartalmának függvénye. Átlagosan 8-20 cm között csökken a rétegvastagság az első évi kezelés után.

 •  Mennyi ideig tart a biológiai rehabilitáció folyamata egy nagyobb tó esetén?

  Egy tó teljes biológiai rehabilitációja 3-5 évig tart, megfelelő Bioclean Pond Clarifier mennyiségekkel és rendszerességgel végrehajtott kezelések esetén. Egyévi kezelés 10-20 évi eutrofizáció okozta negatív hatásokat képes megszüntetni.

 •  Aszály és vízhiány nagyobb tavak esetén, kiszáradás, mocsarasodás, halpusztulás veszélye, tényleg feltett kézzel kell várni a véget, és a katasztrófa elkerülhetetlen?

  Az elmúlt évek aszályos időjárásának tudatában ez egy érdekes kérdés, amit mindjárt két részre kell bontani: nyilván a teljes kiszáradás ellen nincs ellenszer, ha egy tó elveszíti a teljes víztérfogatát, és teljesen kiszárad a medre, akkor a tó elpusztult, annak felsőbbrendű élővilágával együtt (halak, kétéltűek stb.). Erre is láttunk sajnos precedenst az elmúlt években. Viszont amire több példát láttunk, aszerint a tó jelentős vízveszteséget szenvedett (pl. Velencei-tó), de nem száradt ki, az ökológiai katasztrófa viszont bekövetkezett (elszaporodó fertőző baktérium állomány, halpusztulás stb.). Nos, ez nem törvényszerű, hogy bekövetkezzen, ezt az adott tó ökológiai állapota határozza meg, és ilyenkor nem csupán a vízutánpótlás lehetőségeit célszerű biztosítani. Több mint 100 magyarországi élővíz biológiai rehabilitációját végezte cégünk 2006. óta, és a fent leírt katasztrófák nem következtek be egyik tónál sem, amelyet folyamatosan, több éve kezeltünk, pedig több esetben 40-60 cm-re csökkent az átlagos vízoszlop magasság aszályos nyarakon. Amennyiben a tó ökológiai állapota megfelelő, az oldott oxigénháztartás stabil, a kémiai és mikrobiológiai vízminőség jó, a tulajdonos/kezelő fegyelmezett és felelősségteljes halállomány gazdálkodást biztosít, a meleg és a vízoszlop magasság drasztikus csökkenése nem feltétlenül kell, hogy ökológiai katasztrófával járjon.

Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.