Idemio 250 g

T15400
Hosszú hatástartamú, az ökológiai termesztésben is engedélyezett mikrobiológiai gombaölő szer, a talajlakó és a talajból fertőző gombás eredetű kórokozók ellen. Hatásmechanizmus A Trichoderma összetett módon védi a... Részletes leírás
44 933 Ft (nettó: 35 380 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.

Hosszú hatástartamú, az ökológiai termesztésben is engedélyezett mikrobiológiai gombaölő szer, a talajlakó és a talajból fertőző gombás eredetű kórokozók ellen.

Hatásmechanizmus

A Trichoderma összetett módon védi a növényeket a káros gombák ellen. A gyökérzóna kolonizálásával kiszorítja és egyben gombafonalaival fizikailag parazitálja is a kórokozókat. Antibiotikus hatású anyagokat termel, ezzel gátolja a patogén gombák szaporodását és jelentősen rontja az életkörülményeiket is. Jelenlétével indukált rezisztenciát vált ki a kezelt növényekben így fokozza azok ellenálló képességét. A bomlástermékeiből felszabaduló hormonszerű (auxin) anyagok jelenlétével pedig jelentősen javítják a növények növekedési és fotoszintetikus aktivitását, ezzel a várható terméspotenciált is. 

Felhasználási területek:

Hajtatásban, palántanevelésben:

Magvetés (ültetés) vagy átültetés előtt a termesztő közegbe dolgozva, amelynek során a készítményből 10 grammot
100 l vízben kell elszuszpendálni és az így nyert szuszpenziót talaj literenként 100 ml felhasználásával a termesztési közegbe kell keverni. Zöldségféléknél a hatékonyságot fokozza a kezelés és a magvetés/átültetés közötti néhány napos időtartam beiktatása. Magvetés illetve gyökereztetés előtt vagy közvetlenül azt követően a talaj felszínére történő permetezéssel, amelynek során talaj négyzetméterenként 0,5 g készítményt 150–200 ml víz felhasználásával kell kipermetezni (5 cm talajmélységgel számolva). Átültetést követő beöntözéssel, amelynek során a készítmény 0,01 g-ját kell felhasználni 1 l termesztőközeghez egyszeri alkalommal, vagy a készítmény 0,005 g-ját felhasználva 1 l termesztőközeghez kétszer, 1 hetes időközzel. A 0,01 g/l termesztőközeg dózis esetén 10 g terméket szuszpendáljunk
100 l vízben és 1 liter termesztőközeghez alkalmazzunk 100 ml szuszpenziót a beöntözéskor. A 0,005 g/l termesztőközeg dózis esetén 5 g terméket szuszpendáljunk 100 l vízben és 1 liter termesztőközeghez alkalmazzunk 100 ml szuszpenziót a beöntözéskor. Hajtatott dísznövényeknél egy további felhasználási mód a dugványok gyökereinek közvetlenül az ültetés előtti bemártása/beáztatása a készítmény 0,01 g/l töménységű vizes szuszpenziójába (akár több órás, vagy egész éjszakai áztatás is javasolt), továbbá az ültetés után közvetlenül és a termesztési időszak alatt
2–3 havonta elvégzett talajbeöntözés, amelynek során a készítmény 0,005 g-ját alkalmazzuk 1 liter termesztőközeghez. A 0,005 g/l termesztőközeg dózis esetén 5 g terméket szuszpendáljunk 100 l vízben és 1 liter termesztőközeghez alkalmazzunk 100 ml szuszpenziót a beöntözéskor. A beöntözéseket javasolt a fokozott fertőzési veszélyhelyzetekhez, valamint a növényeket ért erősebb stressz hatásokhoz időzíteni.

Szabadföldi körülmények között:

Vetés vagy ültetés (átültetés) előtt a magvetéshez/ültetéshez használt közegbe dolgozva, amelynek során a készítményből 10 grammot 100 l vízben kell elszuszpendálni és az így nyert szuszpenziót talaj literenként 100 ml felhasználásával a termesztési közegbe kell keverni. A hatékonyságot fokozza, ha a kezelés a vetést (ültetést)/ átültetést néhány nappal megelőzi. Vetést, ültetés előtt, vagy azt követően a csíráztatásra, palántanevelésre használt közeg felszínére permetezve, amelynek során talaj négyzetméterenként 0,5 g készítményt 4–5 l víz felhasználásával kell kipermetezni (5 cm talajmélységgel számolva). A szuszpenziót a fentebb már leírt módon kell elkészíteni és a kezelést legalább egy héttel az átültetés előtt kell elvégezni. Szabadföldön vetés, ültetés előtt permetezéssel, amelynek során
0,25 kg/ha készítményt szükséges a talaj felszínére kijuttatni, majd sekélyen bedolgozni. Vetést, ültetést követő beöntözéssel, amelynek során javasolt a növénysorokat a készítmény egyszeri 0,25 kg/ha (vagy megosztva 2 x 1,25 kg/ha) dózisával, 2500–10000 l öntözővíz felhasználásával kijuttatni.

A különböző felhasználási módok kombinálhatóak (pl.: magvetés előtti talajba keverés, majd a vetést követő talajra permetezés és később az átültetést követő beöntözés is megengedett), de egy termesztési időszakban a készítmény hajtatásba legfeljebb 3, szabadföldön legfeljebb 2 (öntözéses osztott kezelésnél 3) alkalommal juttatható ki.

Súly: 0.25 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.