Biofil Alga 1 l

T15208
A Biofil Alga bemutatása: Alkalmazása: A BIOFIL® Alga mikrobiológiai készítmény, két mikroalga és három talajbaktérium törzset tartalmazó, a hazai piacon egyedülálló lombtrágya. A BIOFIL® Alga készítménnyel végzett vizsgálatok alapján összegezhető, hogy a kezelt növény gyökérfejlődése nagyobb mértékű, megnő a zöldfelület is és annak klorofill ta... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

A Biofil Alga bemutatása:

Alkalmazása:

A BIOFIL® Alga mikrobiológiai készítmény, két mikroalga és három talajbaktérium törzset tartalmazó, a hazai piacon egyedülálló lombtrágya. A BIOFIL® Alga készítménnyel végzett vizsgálatok alapján összegezhető, hogy a kezelt növény gyökérfejlődése nagyobb mértékű, megnő a zöldfelület is és annak klorofill tartalma, emelkedik a terméshozam. Az általános stressztűrés és így a szárazságtűrés is kifejezetten javul.

Valamennyi szántóföldi kultúra állománykezelésére 1-2 l/ha mennyiségben, egy tenyészidőszak során két alkalommal, 250-300 l/ha vízmennyiséggel kijuttatva.

A méhek és egyéb beporzást végző rovarok védelme érdekében virágzási időszakban nem alkalmazható! Virágzó gyomnövények jelenléte esetén nem alkalmazható!

Kijuttatás során kerülni kell az erős napsugárzást, szeles időjárást, heves esőzést! Nem keverhető algaölő, baktericid és fungicid hatású készítményekkel!

Tulajdonságok:

Átlagos élőcsíraszám:

  • Alga komponens: legalább 108 sejt/ml.
  • Baktérium komponens: legalább 5 x 106 sejt/ml.

Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

A BIOFIL® Alga két mikroalga törzset (Chlorella vulgaris, Chlorella zofingiensis és három talajbaktérium törzset (Azotobacter vinelandii, Azospirillium canadense, Bacillus proteolyticus) tartalmazó, kombinált hatású mikrobiológiai készítmény.

Hűtési, eltarthatósági útmutató:

 

BIOFIL Alga

0–5 °C

10 hónap

5–10 °C

6 hónap

10–20 °C

3 hónap

20–25 °C

1 hónap

25 °C felett

1 hét

Hatásmechanizmus:

A pozitív hatást a készítmény elsősorban a leveleken és kisebb mértékben a talajon keresztül fejti ki.

Levélen keresztül kifejtett hatása:

Az algasejtek és a készítményben található hasznos baktériumok képesek közvetlen kapcsolatot kialakítani a növénnyel. Egyes baktériumok be tudnak jutni a növény légcsere nyílásain (sztómákon), mások a levél felszínét kolonizálják. A mikroalgák és baktériumok által termelt, hasznos tápanyagok (makro-, mezo- és mikroelemek, aminosavak, vitaminok stb.) és a növényi hormonok, hormonhatású anyagok diffúzióval kerülnek a növényi sejtekbe. A levélfelületről történő felszívódás majdnem teljes, 90% feletti. A készítményben található mikroalgák és növényi növekedést serkentő (PGP) baktériumok támogatják a növényt a patogén gombák elleni védekezésben.

Talajon keresztül kifejtett hatása:

Korai fenofázisokban alkalmazott kezelés során a lombtrágya egy része a talajra kerül. A készítményben található mikroszervezetek a talajon keresztül, − a gyökerek mikroflóra általi kolonizációját segítve − javítják a növények életképességét.

Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.