Biofil Klíma A3 1 l

T15204
A Biofil Klíma A3 jellemzői: Alkalmazása: A BIOFIL® KLÍMA Talajszerkezet- és Vízháztartásjavító Talajoltó Baktérium Készítmény homoktalajokra, homokos vályog fizikai féleségű talajokra, humuszos homoktalajokra, laza, vagy leromlott szerkezetű porosodó talajokra (5,0 – 8,0 pH között) alkalmazható a talaj mikrobiális életének serkentésére, a talaj... Részletes leírás
20 477 Ft (nettó: 16 124 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Biofil Klíma A3 jellemzői:

Alkalmazása:

A BIOFIL® KLÍMA Talajszerkezet- és Vízháztartásjavító Talajoltó Baktérium Készítmény homoktalajokra, homokos vályog fizikai féleségű talajokra, humuszos homoktalajokra, laza, vagy leromlott szerkezetű porosodó talajokra (5,0 – 8,0 pH között) alkalmazható a talaj mikrobiális életének serkentésére, a talaj szerkezetének, illetve a talaj és a növény vízháztartásának javítására, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában, a talaj nedvességtartalmától és a kijuttató eszköztől függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel, talaj előkészítéskor, vagy legkésőbb vetéssel egy menetben a talajra permetezve, majd 5 – 10 cm mélységben beforgatva.

A termék kétkomponensű:

„A3” komponens dózisa:

1-2 l/ha (kertészeti kultúrákban 2 l/ha).

„Extra” adalék komponens dózisa:

1-2 l/ha (1,5 %-nál alacsonyabb humusz tartalmú homoktalajok és kertészeti kultúrák esetében legalább 2 l/ha).

A BIOFIL® „Extra” adalék termék bármilyen másfajta BIOFIL® készítménnyel együtt is kijuttatható! Kijuttatás előtt célszerű előzetesen keverhetőségi próbát végezni!

A készítmények használata nem javasolt erősen kötött – agyagos vályog, agyag, illetve szikes agyag - talajok esetében! Forgatás nélküli (ún. ’no till’), vagy direktvetéses művelés esetén a készítmény a vetőbarázdába 30-40 l/ha vízmennyiséggel kijuttatható.

Tulajdonságok:

Átlagos élőcsíraszám:

  • "A3" komponens: 1,12 x 109 sejt/ml.
  • Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

"A3" komponens: Kocuria sp. törzsek, Pseudomonas sp. törzsek, Azospirillum sp..

"BIOFIL Extra" adalék komponens: növényi kivonatok, növényi eredetű cukrok, víz.

Hűtési, eltarthatósági útmutató:

 

BIOFIL Klíma

0–5 °C

6 hónap

5–10 °C

4 hónap

10–20 °C

1 hónap

20–25 °C

2 hét

25 °C felett

-

Hatásmechanizmus:

Az „A3” komponens olyan baktériumokat tartalmaz, melyek nagy mennyiségben képesek „ragasztóanyag hatású” és biofilmet képző speciális EPS (exopoliszacharid) termelésére, mely szükséges az aprómorzsás talajszerkezet kialakulásához és a vízmegtartáshoz. Az „Extra” komponens a baktériumok felszaporodásához szükséges tápanyagokat, növényi eredetű cukrokat és különböző kivonatokat tartalmaz. A baktériumok által termelt poliszacharidok (EPS nyálkaanyagok) ragasztó szerepet töltenek be az aggregátumok építésében és biofilmet képeznek az aggregátumok felületén. A BIOFIL® Klíma termékben lévő baktériumtörzsek is ilyen speciális nyálkaanyagokat (EPS-t) termelnek nagy mennyiségben, támogatva az aggregátum képződést és a vízmegkötést.

Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.