Biofil Talajőr B 1 l

T15203
A Biofil Talajőr B tulajdonságai: Alkalmazása: A BIOFIL® Talajőr talajoltó baktérium készítmény különféle kémhatású talajok (pH 4,5-9) mikrobiális életének serkentésére, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 0,2-0,4 l/ha dózisban, a talaj nedvességtartalmától és a kijuttató eszköztől függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel, talaj előkészít... Részletes leírás
42 575 Ft (nettó: 33 524 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A Biofil Talajőr B tulajdonságai:

Alkalmazása:

A BIOFIL® Talajőr talajoltó baktérium készítmény különféle kémhatású talajok (pH 4,5-9) mikrobiális életének serkentésére, valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 0,2-0,4 l/ha dózisban, a talaj nedvességtartalmától és a kijuttató eszköztől függően 50-400 l/ha vízmennyiséggel, talaj előkészítéskor, vagy legkésőbb vetéskor a talajra permetezve, majd 5 – 10 cm mélységben beforgatva.

A BIOFIL Talajőr tenyészidőszak alatt is használható 0,4 l/ha mennyiségben, legfeljebb 0,5 %-os töménységben, az intenzív növekedési időszakban kijuttatva, de ebben az esetben a növényre kerülő készítményt öntözéssel a talaj felszínére kell lemosatni.

Forgatás nélküli (ún. ’no till’), vagy direktvetéses művelés esetén a készítmény a vetőbarázdába 10-20 l/ha vízmennyiséggel kijuttatható.

Tulajdonságok:

Átlagos élőcsíraszám:

1,26x109 sejt/ml.

Közegészségügyi szempontból növényre, állatra, emberre nem mérgező, nem veszélyes, nem fertőző.

Összetétel:

A BIOFIL® Talajőr Bacillus sp. törzseket tartalmaz, a növényt több, egymást kiegészítő hatás útján védi elsősorban a talajból fertőző kórokozó gombáktól. A spórás állapotnak köszönhetően a Talajőr hűtés nélkül, szobahőmérsékleten tárolva 2 évig sem veszít garantált élőcsíra számából. A spórák ugyanis csíraképességüket hosszú ideig képesek megtartani kedvezőtlen körülmények között, ugyanakkor a talajra permetezve és beforgatva, kedvező körülmények közé kerülve rohamosan csírázásnak indulnak és a baktériumok a talajban fölszaporodnak.

Hűtési, eltarthatósági útmutató:

0-30 °C közötti hőmérsékleten 24 hónapig (szobahőmérsékleten, hűtés nélkül)

Hatásmechanizmus:

A Bacillus baktériumtörzsek elsősorban a talajból fertőző növényi kórokozókat gátolják (fuzáriumok, szklerotínia, Aspergillus, Botrytis, Alternaria, Macrophomina, Rhizoctonia). Emellett növényi növekedést serkentő hatásúak (PGP). A törzsek sziderofór molekulákat termelnek, melyek a gyökérkörnyezetből megkötik a vasat vas-sziderofór formában. A gyökérkörnyezet így vashiányossá válik sok patogén gomba számára, mert a vas-sziderofórokat nem tudják felvenni, hasznosítani, ezáltal növekedésük, elterjedésük visszaszorul, gátlódik. Ugyanakkor vas-sziderofórokat a növényi gyökerek képesek felvenni.

Súly: 1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Gyümölcs, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.