Bioalga 5 l

T14660
Az időjárásváltozással a növények egyre kiszolgáltatottabbá válnak. Ezekre a változásokra reagálnunk kell. A talajállapotok romlásával lehetőséget az állományok levéltrágyázása jelent. Emiatt a levéltrágyázás szerepe felértékelődik. Nem mindegy mit és hogyan csinálunk. A jelenlegi levéltrágyázásnak sajnos sok hiányossága van. A tápanyagok a növé... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Az időjárásváltozással a növények egyre kiszolgáltatottabbá válnak. Ezekre a változásokra reagálnunk kell. A talajállapotok romlásával lehetőséget az állományok levéltrágyázása jelent. Emiatt a levéltrágyázás szerepe felértékelődik. Nem mindegy mit és hogyan csinálunk. A jelenlegi levéltrágyázásnak sajnos sok hiányossága van. A tápanyagok a növények „építő kövei”. Nem csupán az a néhány tápanyag amelyre a mai tápanyag ellátás koncentrál hanem a teljes értékű tápanyag ellátottság hoz olyan eredményt amely stressztűrő, magas beltartalmú, betegségekre kevésbé fogékony és magas hozamokkal aratható növényeket eredményez. Viszont ha figyelembe vesszük a mai levéltrágyázási gyakorlatot akkor azt látjuk, hogy rengeteg anyagot kellene mindehhez használni, ráadásul szintetikus anyagokat használunk amelyeknek a hasznosulása a biológiai körülmények (időjárások és környezeti tényezők) változása miatt tovább romlik.

Továbbá a levéltrágyázási gyakorlatnál figyelembe kell venni a Liebig törvény hatását. Vagyis akármit is használunk, akármekkora hatóanyag tartalma van, akkor is csak annak mértékében tudnak a hatóanyagok hasznosulni mint a növényben rendelkezésre álló legkisebb mennyiségű tápanyag. Azaz hiába „etetjük túl” a növényt mert a növényben legkisebb mértékben lévő elem mennyiségével megegyező mértékben tud felvehetővé válni a többi is. Ez áll az alkalmazott anyagok (pl műtrágyák) alacsony hatóanyag hasznosulásának hátterében. Amíg nem szüntetjük meg ezeket a hiányállapotokat addig nagy plusz költségeket és egyben veszteségeket fizetünk meg. A legfontosabb megértenünk, hogy a mai önköltségek mellett olyan anyagok felé kell fordulni amelyek a Liebig törvény káros hatását megszüntetik. Ezt csak úgy tudjuk ha mindent magában foglaló és szerves anyagot alkalmazunk. A szerves anyagra azért van szükség mert a környezeti hatásoknak kevésbé van kiszolgáltatva. Így egyszerre tudunk minden elemet pótolni és a hasznosulást is biztosítani. Ez azért is különösen fontos mert a mikroelemek szerepe a magas hozamhoz és a kimagasló hozambiztonsághoz elengedhetetlen. Azért mert az enzimek és vitaminok – melyeket a növény maga elő tud állítani - csak akkor tudják élettani szerepüket betölteni ha azokat egy adott mikroelem aktiválja. Viszont a mikroelemeket a növény nem képes előállítani. Tehát azokat pótolni kell.

Mindemellett a környezeti változások miatt egyre inkább arra kell törekedni, hogy a levéltrágyázásnak nem csak a teljes értékű tápanyag ellátásra és mikroelem bevitelre kell fókuszálni hanem másodsorban növényvédelmi szerepet is be kell töltenie. A gombák, patogén szervezetek erősödésével nőnek a növényvédelmi költségek és a terméskiesés kockázata is. A kérdés, mindezt meddig bírjuk el?

A Bioalga technológia több szempontból is megoldást jelent a problémákra. A Bioalga élő mikroalga trágya. Speciálisan, irányítottan tenyésztjük őket, a mikroalgák maguk is növények. Minden tápanyagot, mikro-, makro-, mezoelemet, vitaminokat, enzimeket, esszenciális aminosavakat és ásványi anyagot szintetizálnak saját magukban. Ellentétben a szántóföldi, gyümölcs vagy kertészeti kultúrákkal ezt a teljes növényvilágban egyedüliként képesek és a leghatékonyabban teszik. A Bioalga technológia kifejlesztésénél arra törekedtünk, hogy olyan technológiát hozzunk létre amely egyszerre tud minden tápanyagot biztosítani, mindezeket szerves formában amely nemcsak a gyors és teljes körű beépülést biztosítja hanem a hasznosulása ellentétben a szervetlen anyagokkal nincs kiszolgáltatva a környezeti tényezők változásainak. A Bioalga technológia egyfajta okos levéltrágyázás. Ez azt jelenti, hogy képes a növényt ért hatásokra, stresszre reagálni és éppen azokkal a tápanyagokkal ellátni a növényt amelyekre adott stressz kivédéséhez szükség van.


A Bioalga mikroalga technológia mikroalgái a kijuttatását követően a gázcserenyílásokon keresztül bejutnak a növénybe, a nedvkeringésen keresztül sejt szinten képesek hasznosulni. Mivel a növények leveleinek fedőszövete átengedi a napfényt, a Bioalga mikroalgák folyamatosan képesek fotoszintetizálni, a napenergia felhasználásával ami biztosítja a folyamatos tápanyag ellátást a növény számára. Mivel élő anyagról beszélünk, ennek hatékonysága éppen ebben van, hogy folyamatosan szintetizálja a tápanyagokat, a növényt valójában „belülről etetjük”. A folyamatosság miatt a tartamhatása ellentétben a ma alkalmazott anyagokkal tartós. A Bioalga mikroalgák speciális előállítási technológiának köszönhetően nagy mennyiségben állít elő klorofillt. A szántóföldi növényekhez képest akár a 100-szorosát is. A klorofill élettani szerepe megkerülhetetlen, az oxigént szállítja és a növények „vére”. Az oxigén gazdag növényben a patogén szervezetek sem tudnak megtelepedni. Olyan antioxidánsokat is előállít amelyekkel bizonyos betegségek megelőzhetők vagy kezelhetők. A Bioalga komplexitása révén új távlatot nyitott a növénytáplálásban és növényvédelemben egyszerre. Alkalmazása sok éve üzemi szinten igazolja mindezt, akárcsak az évek alatt elvégzett laboratóriumi kísérletek is.

Ezért használja a Bioalgát állományban:
teljes körű, komplex tápanyag ellátás
szerves formában, azonnali hasznosulás, nincs időjárási kitettség
megszünteti a hiányállapotokat, amiatt minden más anyag hasznosulása megnő
folyamatos tápanyag előállítás, tartós tartamhatás
nagyobb zöldtömeg, magasabb termés
sejtöregedést gátol, „fiatalon” tartva a növényt, szárazságban életmentő
gátolja a klorofill bomlását, biztosítva a megfelelő oxigén felvételt
legyengült növényeket gyorsan regenerálja
hatékony CO2 megkötés, így a fotoszintézishez több oxigén áll rendelkezésre
stressztűrő növények
szárazságtűrés
kisebb szárítási költségek az ideálisabb vízleadás miatt
magasabb beltartalom, magasabb értékesíthetőség növényeknél
nem lehet túladagolni, nem éget
0 nap egészségügyi várakozási idő
minden tekintetben megfelel a legmagasabb környezeti és élelmiszerbiztonsági elvárásoknak
Bioalga technológiai javaslat
Őszi vetésű növények
Búza, árpa, tririkálé, rozs őszi kezelés: tél előtt 10 liter/Ha
tavaszi 1. kezelés: bokrosodáskor 15-20 liter/Ha
tavaszi 2. kezelés: virágzás előtt 15 liter/Ha
Repce őszi kezelés: tél előtt 10 liter/Ha
tavaszi 1. kezelés: szárba indulás időszakában 20 liter/Ha
tavaszi 2. kezelés: becők érésének kezdetén 20 liter/Ha
Súly: 5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Pázsit, Szobanövény, Szőlő, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.