Burgonya vetőgumó lila "Blaue St. Galler" 50 db

T14457
Lila húsú és héjú kőzépkorai burgonyafajta. Hosszú nyugalmi idejű, kezdetben lassan csírázó fajta. Ültetés előtt javasolt meleg lakásban, napon előmelegíteni, hogy elősegítsük a csírázást. Ültetése tartósan 8°C fölötti talajhőmérséklet mellett ja... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.
Lila húsú és héjú kőzépkorai burgonyafajta.
Hosszú nyugalmi idejű, kezdetben lassan csírázó fajta. Ültetés előtt javasolt meleg lakásban, napon előmelegíteni, hogy elősegítsük a csírázást. Ültetése tartósan 8°C fölötti talajhőmérséklet mellett javasolt. Fitoftóra ellen a szokásos védekezésnél több figyelmet nem igényel. Varasodásnak, feketelábúságnak az átlagosnál jobban ellenáll.
Sok gumót köt, nem nőnek túl nagyra a gumók, de ahhoz, hogy ki tudja nevelni őket a növény kiegyenlített csapadékellátásról gondoskodni kell (esővíz a legjobb).
A lila színét antociánnak köszönheti, amiknek antioxidáns hatása van (mint a céklának), így valamivel egészségesebb a hagyományos burgonyafajtáknál. Lila színe tűnhet bizarrnak, de megfelelően tálalva igazán különlegessé teszi az ünnepi vacsora asztalt. A-B főzési típusú, tehát inkább egyben főzve, előfőzés után sütve javasolt elkészíteni a termést. Főzés után veszít a színéből, de a lila az lila marad. Megfelelő mennyiségű vajjal, rendkívüli burgonyapüré készíthető belőle.
Súly: 1.2 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.