Burgonya vetőgumó lila "Blaue St. Galler" 50 db

T14457
Különleges vetőburgonya- Blaue St. Galler, a lila vetőgumó: Jellemzői: Lila húsú és héjú kőzépkorai burgonyafajta. Hosszú nyugalmi idejű, kezdetben lassan csírázó fajta. Ültetés előtt javasolt meleg lakásban, napon előmelegíteni, hogy elősegítsük a csírázást.Sok gumót köt, nem nőnek túl nagyra a gumók, de ahhoz, hogy ki tudja nevelni őket a növé... Részletes leírás
Szállítás
block
A termék most nem kapható. Később még valószínűleg elérhető lesz.

Különleges vetőburgonya- Blaue St. Galler, a lila vetőgumó:

Jellemzői:

Lila húsú és héjú kőzépkorai burgonyafajta.
Hosszú nyugalmi idejű, kezdetben lassan csírázó fajta. Ültetés előtt javasolt meleg lakásban, napon előmelegíteni, hogy elősegítsük a csírázást.Sok gumót köt, nem nőnek túl nagyra a gumók, de ahhoz, hogy ki tudja nevelni őket a növény kiegyenlített csapadékellátásról gondoskodni kell (esővíz a legjobb).
A lila színét antociánnak köszönheti, amiknek antioxidáns hatása van (mint a céklának), így valamivel egészségesebb a hagyományos burgonyafajtáknál. Lila színe tűnhet bizarrnak, de megfelelően tálalva igazán különlegessé teszi az ünnepi vacsora asztalt. A-B főzési típusú, tehát inkább egyben főzve, előfőzés után sütve javasolt elkészíteni a termést. Főzés után veszít a színéből, de a lila az lila marad. Megfelelő mennyiségű vajjal, rendkívüli burgonyapüré készíthető belőle.

Termesztése:

Ültetése:

Tartósan 8°C fölötti talajhőmérséklet mellett javasolt.

Növényvédelem:

Fitoftóra ellen a szokásos védekezésnél több figyelmet nem igényel. Varasodásnak, feketelábúságnak az átlagosnál jobban ellenáll.

Súly: 1.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.