Izlandi mák Rocalba 1 g

T14018
Papaver nudicaulePapaver nudicaule / Kép forrása: Pixabay.com CityGreen.huSzerző: CityGreen.hu Megosztás Az izlandi mák (Papaver nudicaule) bemutatása, gondozása Az izlandi mák alacsonyabb termetű évelő növény, mint a korábban bemutatott díszpipacs, kifejlett magassága 40-50 cm. Az izlandi mák neve kissé becsapós, emiatt sokan tévesen úgy gondol... Részletes leírás
990 Ft (nettó: 780 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Papaver nudicaulePapaver nudicaule / Kép forrása: Pixabay.com
CityGreen.huSzerző:
CityGreen.hu
Megosztás
Az izlandi mák (Papaver nudicaule) bemutatása, gondozása
Az izlandi mák alacsonyabb termetű évelő növény, mint a korábban bemutatott díszpipacs, kifejlett magassága 40-50 cm. Az izlandi mák neve kissé becsapós, emiatt sokan tévesen úgy gondolják, hogy Izlandról származik ez az évelő növény.

Az izlandi mák Ázsia, Észak-Amerika és Európa északi területein egyaránt előfordul. Változatosan felhasználható dísznövény, ültethetjük vegyes virágágyásba, sziklakertbe, de akár még vágott virágként az otthonunkat is díszíthetjük vele.

Rendkívül színgazdagság jellemzi az izlandi mákot, sárga, narancs, lazac, rózsaszín, krém és fehér árnyalatban, valamint kétszínű változatban is előfordul. Levelei szeldeltek vagy karéjosak, tőlevélrózsát alkotnak. Levelei ilyen formában át is telelnek.

Az izlandi mák jól társítható a menyecskeszemmel (Coreopsis), a zsályával (Salvia) valamint a füzérajakkal (Physostegia). Ültetési helyéül világos helyet válasszunk és öntözzük mérsékelten. Legszebben tápanyagban gazdag, jó vízáteresztő képességű, lazább szerkezetű talajban fejlődik.
Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.