Bögrevirág Rocalba 1 g

T14013
A bögrevirág, vagy csupros harangvirág (Campanula medium) a harangvirág (Campanula) nemzetségbe tartozó közepesen magas kétnyári növény. Fehér, lila vagy rózsaszín virágaival tavasz végén, valamint nyár elején díszít. Nevét csuporra emlékeztető virágairól kapta, melyek szirmai visszahajlanak, peremet alkotnak. Látványos virágai tartósak, vágott... Részletes leírás
990 Ft (nettó: 780 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
A bögrevirág, vagy csupros harangvirág (Campanula medium) a harangvirág (Campanula) nemzetségbe tartozó közepesen magas kétnyári növény. Fehér, lila vagy rózsaszín virágaival tavasz végén, valamint nyár elején díszít.

Nevét csuporra emlékeztető virágairól kapta, melyek szirmai visszahajlanak, peremet alkotnak. Látványos virágai tartósak, vágott virágként a lakásunknak is igazi díszei lehetnek. Levélzetét alul kerek és nagy levelek, míg felül, lándzsaszerű, fogazott szélű levelek alkotják.

Ültetési helyéül, napos, világos és félárnyékos helyet is választhatunk, lehetőség szerint jó vízáteresztő, lúgos vagy semleges kémhatású talajba ültessük. Rendszeres öntözést igényel, akkor fejlődik a legszebben, ha földjét, mindig kissé nedvesen tartjuk.

Célszerű karózásról is gondoskodni, a támaszték segítségével megelőzhető, hogy erős szélben, viharban kidőljön.

Betegségekre és kártevőkre is érzékeny növény. Kártevők közül a levéltetvek, takácsatkák, valamint a házas és házatlan csigák is gondot okozhatnak. Betegségek közül a lisztharmat támadja meg leggyakrabban.

Szaporítani tavasszal lehet magvetéssel, viszont mivel kétnyári növény, ezért a vetés évében nem fog virágozni, csak a következő évben.
Súly: 0.001 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.