Arab kávécserje (Coffea arabica) 5 szem

T14010
Kávécserje eredete, leírása A kávécserje, latinul Coffea arabica egy szubtrópusi területeken őshonos növény, amelyet manapság gyakran tartanak mutatós szobanövényként, amelynek életkora legalább 3 év. A leveleinek a széle hullámos és ovális alakú, az erezete pedig rendkívül mély. Nagyjából 20-100 cm nagyságúra nőhet meg. Kávécserje gondozása, i... Részletes leírás
2 878 Ft (nettó: 2 266 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Kávécserje eredete, leírása
A kávécserje, latinul Coffea arabica egy szubtrópusi területeken őshonos növény, amelyet manapság gyakran tartanak mutatós szobanövényként, amelynek életkora legalább 3 év. A leveleinek a széle hullámos és ovális alakú, az erezete pedig rendkívül mély. Nagyjából 20-100 cm nagyságúra nőhet meg.

Kávécserje gondozása, igénye
A gondozása nem bonyolult, ha megadjuk a számára fontos igényeket érdekes fehér és illatos virágokat is hozhat, kb. május tájékán.

Fényigénye
A világos helyeket kedveli, de ne tegyük tűző napra, mert az elpusztulását okozhatja, valamint túl sötét helyre sem, mert levelei lehullhatnak. Nyáron akár a szabadba is kitehetjük, nem napos, félárnyékos helyre, például erkélyre.

Kávé cserje hőigénye
A hőmérsékletet tekintve nincsenek nagy igényei, mindössze annyi, hogy nem bírja a hideget. Télen ne hagyjuk, hogy 15 foknál alacsonyabb legyen a hőmérséklet körülötte, hiszen ha ennél alacsonyabb, akkor ledobja a leveleit.

Coffea arabica vízigénye
Nincsen nagy vízigénye, figyeljünk arra, hogy ne árasszuk el. A földjét mindig tartsuk kicsit nyirkosan, ne hagyjuk kiszáradni.

Kávécserje tápoldatozása
Az aktív fejlődési időszakában, a télen kívül rendszeresen tápoldatozzuk, hiszen ezzel segíthetjük elő a gyors fejlődését. Ha havonta 1-2 kétszer tápoldatozzuk az öntözővízhez keverve, a megfelelő hígításban, akkor megkapja az elegendő tápanyagmennyiséget.

Kávécserje átültetése, szaporítása
Átültetése:
Az átültetésre akkor van szükség, ha a növény kinövi a cserepét. Ha erre lenne szükség, lehetőleg február és március között tegyük meg. Ezen kívül ne nagyon bolygassuk.

A növény az általános virágföldet szereti, amely laza és tőzeges.

Szaporítása:
A kávécserjét kétféleképpen szaporíthatjuk, dugványozással és magvetéssel.

Kávécserje dugványozása:
Az anyanövényről kell levágnunk fiatal hajtásokat, távolítsuk el az alsó leveleket és vízbe tegyük és adjunk hozzá egy kevés tápoldatot. Egy kicsi idő után jelennek meg az első gyökerek, akkor tegyük cserépbe, jó vízáteresztő és tápanyagokban gazdag földbe.

Kávécserje szaporítása magról:
A másik módszer a magról történő szaporítás. Ebben az esetben február végén, amikor kb. 15-18 fokos hőmérséklet beköszöntött, vessük el, kb. 2-3 hét alatt észrevehető növekedése. A magokat nedves talajba vessük, pár centi mélyen, közepes mennyiségű földdel fedjük be. A cserepét fedjük le, tegyük langyos, világos helyre.

Kávécserje magról neveléséről részletesebben:
Kávécserje betegségei, kártevői és védekezés ellenük
Gyakori problémák közé tartozik az, ha a leveleinek széle bebarnul, ezt a túl sok tűző napfény okozhatja, egyszerűen tegyük árnyékosabb helyre. Ha a levelei elkezdenek elszáradni azt a túl magas hőmérséklet teszi, próbáljuk elhelyezni egy olyan területre, ahol kicsit hűvösebb van. A kávécserje levelei elkezdenek fakulni, ha túl kevés tápanyaghoz jut, egyszerűen tápoldatozással tudunk ez ellen tenni. A leggyakrabban a levélhullás fordul elő, ami annak az eredménye, ha a növény túl kevés fényt kap, tegyük világosabb helyre.

Levél szélek barnulása – túl sok tűző napfény.
Levelek száradása – magas hőmérséklet.
Fakó levelek – kevés tápanyag.
Levelek lehullása – kevés napfény.
A kártevők közül a pajzstetvek és a takácsatkák támadhatják meg, használjuk rovarírtószert ellenük.
Súly: 0.005 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Szobanövény
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.