Prohumin 10 l

T13782
ProHumin természetes fulvosav-, és huminsav tartalmú talajkondicionáló koncentrátum Prohumin a terméketlen humusszegény talajt, mint folyékony humusz képes termékennyé változtatni.A ProHumin természetes fulvosav-, és huminsav tartalmú talajkondicionáló koncentrátum, a talajban lévő humuszalkotó elemei. Természetes lignit és/vagy leonardit felhas... Részletes leírás
26 554 Ft (nettó: 20 909 Ft)
30 175 Ft
3 621 Ft (12%)
Az akció már csak eddig érvényes

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

ProHumin természetes fulvosav-, és huminsav tartalmú talajkondicionáló koncentrátum

Prohumin a terméketlen humusszegény talajt, mint folyékony humusz képes termékennyé változtatni.
A ProHumin természetes fulvosav-, és huminsav tartalmú talajkondicionáló koncentrátum, a talajban lévő humuszalkotó elemei. Természetes lignit és/vagy leonardit felhasználásával készül, biológiai stabilitása kiemelkedő. Amikor olyan talajon szeretnénk eredményes növényfejlődést elérni, amiben humusz alig van vagy egyáltalán nincs, akkor normális talajéletünk sincs (mikrobiális tevékenység) ami a szerves tápanyagot a növény számára felvehető formába átalakítja. Akkor gyorsított eljárással, rövid időn(többszöri kezelés) belül a prohuminnal képesek leszünk megváltoztatni ezt a terméketlen állapotot a humuszalkotóknak köszönhetően.

3+1 érv a Prohumin mellett:

  • Humusztartalma intenzív növekedésre serkenti a növényeket, nagyobb gyökértömeget növesztenek és füvesítésnél lerövidül tőle a csírázási idő.
  • Fulvosav tartalma megköti a talajban a toxinokat, nehézfémeket, így azok nem jutnak be a növényekbe. A Prohumint mezőgazdasági alkalmazásra fejlesztették, évek óta bizonyít sokezer hektáron!
  • Rendszeres használatával a talaj vízmegtartó képessége is nő, kevésbé lesz aszályérzékeny a kert.
  • Stabil állagú, nem válik szét alkotóira, így nagyon könnyű dolgozni vele bármikor!

Mia szerepe a Prohumin két fő összetevőjének?

A fulvósav kis molekulamérete miatt a legmozgékonyabb molekula, azonnal a növény rendelkezésére tud állni. A huminsav pedig jobban a talajhoz kötődik és adja a talaj” puffer képességét”
(pH egyensúlyfenntartás).

AZONNALI SEGÍTSÉG PROBLÉMA ESETÉN

Prohumin megállítja a talaj romlását hosszútávon jó erőben tartja a kert immunrendszerét, Fulvósav tartalma méregtelenít, Huminsav tartalma azonnali energialöketet ad a növénynek.

Néhány jellemző probléma, melyben segítségére lehet a Prohumin:

Sárga foltosodás esetén:

10 liter vízhez 0,5 liter Prohumint kell keverni és alaposan be kell locsolni vele a foltos területet. Szükség esetén ismételhető a kezelés, és feltétlenül utána kell járni a probléma forrásának!

Örökzöldek sárgulása, barnulása esetén:

Cserepes növényeknél 10 liter vízhez 1,5 dl Prohumint kell adni, majd bőségesen belocsolni a növényeket akár minden héten.

Díszcseréjék és örökzöldek esetén:

10 liter vízhez 0,5 liter Prohumint keverj, és ezt oszd el 2-3 növény között alaposan beiszapolva.


Tömörödött, humuszban szegény talajok esetén:

10 liter vízbe 1 liter Prohumint kell keverni, majd kipermetezni (300 nm-re elegendő). A talaj állapotától függően 3-5 ismétlés javasolt 1 hetes ciklusokban.

Hogyan hat a Prohumin?

Feltölti humusszal a talajt és segíti a mikrobiális aktivitást. Segíti a talajban a levegő-, víz- és tápanyag körforgást újraindítani, hogy a növények hozzá tudjanak férni az éltető elemekhez.
Igazán látványos eredményt összehangolt talajjavítással lehet elérni: a műtrágyák és vegyszerek elhagyásával, az organikus tápanyagok, a szerves trágyát tartalmazó talajjavítók és a talajélet támogató növény- és talajkondicionálók segítségével.
Rendszeres használata segít a növények és a talaj védekezőképességét fenntartani, ha pedig baj van gyors segítséget nyújt a túléléshez, amíg a probléma valós forrását megtalálod és kezeled. Egész évben használhatod, csak arra kell vigyáznod, hogy barna színe fog, ezért alaposan kell locsolni a keretet a használata után, hogy mielőbb bemosódjon teljesen a talajba.


PROHUMIN HASZNÁLATA

Permetezéshez:

10 liter vízbe 0,5l Prohumint kell önteni.
A gyengébb, ritkásabb részek kapjanak nagyobb adagot. A 10 liter kb. 250 - 300 nm-re elegendő. Ezzel a keverési aránnyal egész évben kezelheted a gyepállományt bármikor, de a kertápolási szezonban inkább az esti órákban használd,mert éjszaka a levélen felszívódva sok hatóanyag közvetlen hasznosul,majd a reggeli öntözéssel a talajra is jut belőle (támogatva a mikrobiomot). A Prohumin barna színű, és erősen fog, ezért a kertet a lemosódásáig nem javallott használni.

A foltok beöntözéséhez:

10 liter vízbe 0,5 l Prohumint kell önteni, és alaposan átitatni a problémás területen a talajt. 10 liternyi keverék kb. 3-4 négyzetméterre elengedő. Fagymentes (+5°C feletti), szép időben bármikor alkalmazható.

Összetétele, tulajdonságai:

  • Fulvósav: 2,5 m/m% legalább
  • Humin 11,5 m/m% legalább
  • K2O 1,5 m/m% legalább
  • H2O tartalom: 84,5 m/m%

Állaga stabil, nem válik szét humuszrészecskék és víz összetevőkre hosszabb idő elteltével sem.

Minőségi jellemzője: habzásra képes, ezért a vízbe keverjük és nem a vizet öntjük hozzá.

Súly: 10.1 kg
Szélesség: 230 mm
Magasság: 190 mm
Hossz: 300 mm
Elérhetőség: raktáron
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.