Laser Duplo 500 ml

T13523
Házikerti felhasználás: 2 ml/10 l víz Hatóanyag: 480 g/l spinozad A termék hatékony a következő kártevők ellen Almamoly (Cydia pomonella) Burgonyabogár (Leptinotarsa decemlineata) Dohánytripsz (Thrips tabaci) Fehérlepkék Foltosszárnyú muslica (Drosophila suzukii) Gyapottok bagolylepke (Helicoverpa spp.) Körtelevélbolha (Cacopsylla pyricola)... Részletes leírás
157 062 Ft (nettó: 123 671 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
1-4 nap info
A rendelés leadása és a termékek raktárunkba történő beérkezése után (1-4 nap) összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
Nem kiszállítható info
A jelenleg érvényben lévő szabályozás értelmében ez a termék csak üzletünkben személyesen átvehető. Futárszolgálattal kiszállítása nem lehetséges.
Házikerti felhasználás: 2 ml/10 l víz

Hatóanyag:
480 g/l spinozad

A termék hatékony a következő kártevők ellen

Almamoly (Cydia pomonella)
Burgonyabogár (Leptinotarsa decemlineata)
Dohánytripsz (Thrips tabaci)
Fehérlepkék
Foltosszárnyú muslica (Drosophila suzukii)
Gyapottok bagolylepke (Helicoverpa spp.)
Körtelevélbolha (Cacopsylla pyricola)
Levélaknázó molyok
Nyugati virágtripsz (Frankliniella occidentalis)
Szőlőmoly (Lobesia botrana)

Javasolt növényvédelmi technológia
Káposztafélékben a fehér lepkék (káposztalepke, répalepke) és a bagolylepkék lárvái ellen a védekezés időzítése meghatározó jelentőségű. A permetezést a rajzás megfigyelést követően, a fiatal (L1-L2-es) fejlődési stádiumú hernyók ellen kell elvégezni. A kezelést 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni. A Spintornak érintkeznie kell a hernyókkal, a káposztafejbe már berágott lárvák ellen nem használható.

Burgonyában a permetezést az L1-2 fokozatú lárvák tömeges megjelenéséhez célszerű időzíteni. A készítmény a lárvák ellen hatásos. A kezelést a kelés intenzításától függően 7-14 naponta 1-2-szer ajánlott megismételni.

Hajtatott paprikában és dísznövényekben a nyugati virágtripsz ellen, kék vagy sárga ragacslapos rajzásfigyelés alapján a védekezést a betelepedés, illetve a felszaporodás kezdetétől 2+1 vagy 1+2 alkalommal, 5-7 napos időközökkel, más készítmények közbeiktatásával javasolt elvégezni.

Hajtatott paprikában gyapottok-bagolylepke ellen az első permetezést a fiatal (L1-L2) hernyók ellen kell időzíteni. A keze lések gyakoriságát a termesztőberendezés napi átlaghőmérsékletétől függően kell megválasztani. 25°C fok alatt 7 naponta, 25°C fok felett 5 naponta javasolt védekezni.

Szőlőben szőlőmolyok ellen a védekezést a lárvakelés kezdetén kell elvégezni, és a rajzás intenzitásától függően blokkszerűen 7-14 naponként célszerű 1, maximum 2 alkalommal megismételni.

Hajtatott kultúrákban, a rezisztencia kialakulásának elkerülése érdekében a készítmény egy termesztési ciklusban legfeljebb 3 alkalommal használható.

Bogyósokban (áfonya, ribiszke, köszméte, szamóca, málna, szeder) foltosszárnyú muslica ellen a gyümölcsérés kezdeti időszakában, sárga ragacsos lallap történő előrejelzés alapján ajánlott védekezni. nyugati virágtripsz ellen kék fogólapos rajzásmegfigyelés és virágvizsgálat alapján, az imágók betelepülésétől (észlelésétől) kezdődően kell védekezni. A kezelés a betelepedés ütemének megfelelően áfonya, ribiszke, köszméte esetében 7 nap múlva, szamóca, málna szeder esetében 10 nap múlva célszerű megismételni. Üvegszárnyú ribiszkelepke hernyói ellen a permetezést a fiatal (L1-2 fejlődési állapotú) lárvák ellen kell időzíteni. Hosszabb idejű rajzás esetén a kezelés ismétlése indokolt.

A kezelésekhez szükséges vízmennyiségek javasolt értékek. A kijuttatás során a permetlé mennyiségét a kezelendő növényállomány fejlettségétől, lombfelületétől és művelésmódjától, valamint az alkalmazott növényvédelmi gép típusától függően kell megválasztani. Káposztában és paprikában a kijuttatáshoz tapadásfokozó szer használata indokolt. Dísznövényekben a kezelést megelőzően fitotoxicitási próba végzése szükséges.

A készítmény kijuttatásához melegködképző berendezés nem használható!

Keverhetőségi előírások
Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

Egy tenyészidőszakban 3 alkalommal lehet felhasználni, kivétel bogyósgyümölcsűek (málna, szeder, áfonya, ribiszke, köszméte), ahol 2 alkalommal lehet használni

Hatásmechanizmus
A készítmény hatóanyaga, a spinosad a talajban megtalálható Saccharopolyspora spinosa baktérium fermentációs tevékenységéből nyert természetes termék. Emberre és melegvérű élőlényekre rendkívül alacsony toxicitással rendelkezik. A kártevők a hatóanyagot táplálkozással és éríntkezéssel veszik fel, miközben a gyomorméreg hatása 5-10x erősebb, mint a kontakt hatás. Az első hatás már néhány perccel a hatóanyag felvétele után jelentkezik, amikor irreverzibilis bénulás, majd néhány órán belül a kártevő pusztulása következik be. A spinosad hatékony a lepkékre (Lepidoptera), bogarakra (Coleoptera), kétszárnyúakra (Diptera) és a tripszekre (Thysanoptera) is. Ezek mellett hatékony még a levélbolhákra é́s a fülbemászókra is. A spinosad külön hatóanyag csoportot alkot, amely nem mutat keresztrezisztenciát más rovarölőkkel, így rezisztens fajok (almamoly, ilonca, fehérmoly, nyugati virágtripsz) ellen is hatékony.

Dózis
Szőlő:
3 kezelésnél: 0,1 l/ha
2 kezelésnél 0,2 l/ha

Káposztafélék: 0,2 l/ha

Burgonya: 0,075 l/ha

Paprika (hajtatott): 0,02%

Dísznövények (hajtatott): 0,02%

Szamóca (szabadföldi, hajtatott): 0,15 l/ha

Málna, szeder: 0,2 l/ha

Áfonya, ribiszke, köszméte: 0,2 l/ha

Kijuttatás Időzítése
Utolsó kezelés ideje:
Szőlő: 2 héttel a szüret előtt

Káposztafélék: 80%-os fejméret

Burgonya: gumónövekedés vége

Paprika (hajtatott): a jellemző bogyóméret és alak kialakulásáig

Dísznövények (hajtatott): 2 héttel forgalomba kerülés előtt

Szamóca (szabadföldi, hajtatott): érés kezdete

Málna, szeder: fajtára jellemző színeződés kezdete

Áfonya, ribiszke, köszméte: fajtára jellemző színeződés kezdete

Formulációk
folyékony szuszpenzió koncentrátum (SC)

Hatóanyag csoport - HRAC/FRAC/IRAC besorolás
IRAC 5 (spinozinek)

M.V.I.: 0 nap É.V.I.: szamóca 1 nap, káposztafélék, bogyós gyümölcsűek (málna, szeder, áfonya, ribiszke, köszméte), hajtatott paprika 3 nap, burgonya 14 nap, szőlő 15 nap Figyelem! A készítmény mérsékelten toxikus a fürkészdarazsakra, gátolja lárvakelésüket. Az üvegházi molytetű elleni biológiai védekezés esetén az Encarsia formosa parazitoid minimum 1 héttel a kezelés után telepíthető. A poszméhek kaptárait a védekezés előtt 1,5-2 órával le kell zárni, és a permetlécseppek felszáradásáig zárva kell tartani. AKG programokban felhasználható

Forgalmazási kategória
II. (alapfokú növényvédelmi képesítéshez kötött)

Keverhetőség
Levéltrágyákkal történő keverés eshetőségéről érdeklődjön a levéltrágyát gyártó cégnél. A keverhetőségről a kezelés előtt kérje ki a szaktanácsadó kollégáink véleményét! Minden esetben keverési próba elvégzése javasolt!

További Információk
A növényvédő szereket mindig biztonságosan és felelősségteljesen használja! A készítmény felhasználása előtt olvassa el és kövesse a termék csomagolásán lévő címke felhasználási utasításait valamint az engedélyokiratban szereplő előírásokat!
Súly: 0.5 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Növényvédőszer forgalmazási kategória: II. engedélyköteles

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.