Metélőpetrezselyem Simalevelű 5g ZKI

T12764
A metélőperezselyem jellemzése: A kissé duzzadt gyökérnyakból indulnak ki a tőlevelei. Az emberi táplálkozás szempontjából értéktelen gyökérzetével szemben dús, burjánzó levélzetetfejleszt. Ezek a levelek, illetve a második éves növény alsó levelei többszörösen szárnyasán összetettek, a levélkék szeldeltek. A levélszél csipkézett és fodrozott. A... Részletes leírás
370 Ft (nettó: 291 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

A metélőperezselyem jellemzése:

A kissé duzzadt gyökérnyakból indulnak ki a tőlevelei. Az emberi táplálkozás szempontjából értéktelen gyökérzetével szemben dús, burjánzó levélzetetfejleszt. Ezek a levelek, illetve a második éves növény alsó levelei többszörösen szárnyasán összetettek, a levélkék szeldeltek. A levélszél csipkézett és fodrozott. A levélnyél hosszú és halványzöld. A levél színe tompa sötétzöld, de előfordulnak sárgászöld színű fajták is. A második évben kialakuló magszáron a levelek tagoltsága és a levélnyelek, hossza a virágzat felé fokozatosan csökken. 100-150 cm magas csupasz magszára szögletes és belül üreges, általában elágazó. Második évben, a magérés után a növény befejezi fejlődéséi és elhal.

A metélőpetrezselyem környezeti igényei:

Hőigénye:

A sárgarépához hasonlóan hidegtűrő, de még annál is kisebb a hőigénye. Teljesen kifejlett állapotban mínusz 10 °C-ot is elviseli. Vethető tél alá, de ha nyár végén vetjük, akkor a fagyokig megerősödik, míg ha késő ősszel, akkor a mag telel át és kora tavasszal, már 2-3 °C-os talajhőmérsékleten csírázásnak indul. A meleget is jól bírja.

Fényigénye:

A félárnyékot, gyenge fényt is elviseli, árnyéktűrő növény. Gyenge fényigénye miatt kiválóan alkalmas téli hajtásra. Felmagzásra az első évben egyáltalán nem hajlamos, ez is növeli termesztésének biztonságát.

Talajigény:

Erősen elágazó, mélyretörő gyökere jó vízfelvevő. Apró magjainak nagy olajtartalma miatt csírázása sokszor elhúzódik, különösen akkor, ha kevés a csapadék. Ezért tavasz-szal, mihelyt rá lehet menni a talajra, vessük el, mert ilyenkor a talajba került téli csapadék még elegendő számára. A későbbi vetést ajánlatos öntözni. Vigyázzunk, hogy a talaj felszíne ne cserepesedjen, mert a csírázásnak indult magok befulladnak. A kelést követően 3-4 hétig lassan fejlődik, főleg, ha a talaj felső rétege kiszárad és a kis gyökerek nem tudnak elegendő vizet felvenni. Későbbi öntözést nem igényel, sőt a túl sok csapadék károsan hat hozamára. A talajjal és annak kémhatásával szemben közömbös. A gyökérzöldségekkel ellentétben minden talajon jól termeszthető, sőt a jó tápanyagtartalmú kötött talaj a legmegfelelőbb számára. Pangó víz vagy túl magas talajvízszint esetén levélhozama csökken.

Tápanyaigigény:

Közepesen tápanyagigényes, külön szervestrágyázni nem szükséges. A gyökérpetrezselyemmel ellentétben alacsony a foszforigénye, viszont jóval nagyobb a nitrogénszükséglete.

A levélpetrezselyem termesztése:

Magvetés:

2 °C talajhőmérsékletnél már vethető, február végén-március elején. Kelés után nem szükséges egyelni.

Térállás:

35 cm x 40 cm sor é őtávolságra vessünk.

Betakarítás:

A levélzet júliustól betakarítható.

 

 

 

Súly: 0.005 kg
Szélesség: 1 mm
Magasság: 110 mm
Hossz: 150 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.