Novosil növénykondícionáló 1 l

T12686
Házikerti felhasználás: 50 ml/10 l víz. Novosil virágzásban is használható növénykondicionáló A növényi immunrendszer és növekedés természetes stimulátora, amely hatékony a gombás fertőzések megelőzésében NÉBIH engedély: 04.2/1587-2/2012, módosítva a 04.2/1324-4/2018. sz. határozattal A készítmény a szibériai jegenyefenyő tűleveléből nyert... Részletes leírás
7 274 Ft (nettó: 5 728 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti felhasználás: 50 ml/10 l víz.

Novosil virágzásban is használható növénykondicionáló

A növényi immunrendszer és növekedés természetes stimulátora, amely hatékony a gombás fertőzések megelőzésében

NÉBIH engedély: 04.2/1587-2/2012, módosítva a 04.2/1324-4/2018. sz. határozattal

A készítmény a szibériai jegenyefenyő tűleveléből nyert extraktum vizes emulziója. A terméket a Novoszibirszki Akadémiai Város kutatói dolgozták ki. Mivel a Novosil készítmény tiszta természetes alapanyagból készül, alkalmazása természetbarát, ökológiailag előnyös.


Milyen hatása van a Novosil készítménynek?

A Novosil készítményt egyrészt a vetés előtti vetőmagkezelésre, másrészt a növény aktív növekedési szakaszában történő lombkezelésre alakították ki. Alkalmazási referenciával rendelkezik minden zöldségfélére, gabonafélékre, ipari növényekre, fa-, cserje- vagy bokoralkatú gyümölcsökre, stb.

A készítmény hatása a jegenyefenyő tűleveléből kivont triterpénsav tartalmon alapul, ami a növény immunrendszerének stimulálása útján a következőket eredményezi:

2-4-szeres mértékben csökkenti a növény gombás megbetegedésekre való fogékonyságát;
Növekszik a kedvezőtlen külső tényezőkkel (fagy, szárazság) szembeni ellenálló képesség;
Felgyorsítja a mag csírázását és megnöveli a csírázóképességet, valamint a kezdeti növekedési aktivitást;
3-6 nappal felgyorsítja a termés érését;
2-4 %-al megnöveli a terméshozamot;
Jelentősen csökken a tárolási veszteség.Mire kell figyelmet fordítani?

A Novosil készítménnyel nem lehet a növényt gyógyítani, azaz olyan növénybetegség ellen alkalmazni, amely már kifejlődtek.

Ennek ellenére alkalmazása jelentősen megnöveli a növény ellenálló képességét a fitopatogének széles körével szemben, ami lényegesen csökkenti magának a betegség kialakulásának a valószínűségét. Minthogy a Novosil természetes alapanyagból készül, a környezetben a komponensei ugyanilyen természetes úton lebomlanak, és felhasználódnak a növények és a talaj-mikroflóra metabolikus folyamataiban, így nem halmozódnak fel a termésben, illetve az emberi és állati szervezetben.Technikai információk

Hatóanyag: Szibériai jegenyefenyő tűleveléből nyert terpénsavak természetes elegye.

Hatóanyag-tartalom: Az eredeti koncentrátumban 100 g növényi kivonat/liter, azaz 10 % m/v

Köztes munkaoldatban 5 g növényi kivonat/liter, azaz 0,5 % m/v

A készítmény formája: vizes emulzió

A készítmény felhasználásra előkészített Köztes munkaoldatként kerül forgalmazásra.

A készítmény keverhetősége: összeférhető a GeoSan Kft. élősejtes algás lombtrágyájával (AlgaSanBa), folyékony fej- és lombtrágyáival (GeoLomb termékcsalád), oldatos starterjeivel (GeoStart termékek) és új generációs folyékony mikroelemes készítményeivel (GeoMicro termékek), valamint a herbicidek, fungicidek és inszekticidek többségével, azokkal tankkeverék formájában használható.

Veszélyességi minősítés: A munkaoldat lenyelése esetén állatra és emberre is kisfokú az egészségügyi kockázat. A növényen vagy a talajon történő – felhasználási utasítás szerinti – alkalmazás esetén a készítmény teljes mértékben veszélytelen.Felhasználási útmutató

Felhasználás előtt felrázandó! (Kötelező!)

A Novosil készítmény vizes emulzió, ami azt jelenti, hogy egy folyadékban másik folyadék fázis kis cseppecskéi fordulnak elő, így a hatóanyag a tárolás alatt hajlamos a kiülepedésre, vagy nagyobb cseppek képzésére az apróbbak egyesülésével. Ez azért jelenthet gondot, mert így a hatóanyag eloszlása nem egyenletes, azaz nem is oszlatható el egyenletesen a kezelendő növényi felületen. Ez az állapot szüntethető meg a tárolóedényben lévő készítmény alapos felrázásával.Alkalmazási dózisok a köztes munkaoldatra vetítve

Felhasználás előtt a Novosil koncentrátumból munkaoldatot kell készíteni. Ennek első lépése üzemi feltételek biztosítását igényli, ezért azt a Geosan Kft. előre elvégzi és az így nyert köztes munkaoldatot bocsátja forgalomba. A felhasználó a köztes munkaoldatot újabb felrázást vagy felkeverést követően önti be a kijuttató eszköz tartályába, és hígítja tovább környezeti hőmérsékletű vízzel alkalmazási koncentrációra (kijuttatási munkaoldat) (l. a köv. fejezetben).

Az engedély szerinti kultúrákra vonatkozó alkalmazási előírás:

gabonafélék kondíciójának javítására és ellenálló képességének fokozására
vetőmagok kezelésére tonnánként 1 l köztes munkaoldat vízzel 10 l térfogatra hígítva (magkezelési munkaoldat)
levélkezelésre bokrosodáskor és kalászhányáskor hektáronként 1 l köztes munkaoldat (búza esetében 0,6 l köztes munkaoldat) vízzel 300 l térfogatra hígítva (kijuttatási munkaoldat)
paradicsom kondíciójának javítására és ellenálló képességének fokozására 3 alkalommal (az első, második és harmadik virágzat első virágának nyílásakor), hektáronként 1 l köztes munkaoldat mennyiségben, vízzel 300 l térfogatra hígítva a növényre permetezve
szőlő ültetvények kondíciójának javítására és ellenálló képességének fokozására 2 alkalommal, a virágzás kezdetén, majd 12 nappal később, hektáronként 1 l köztes munkaoldat mennyiségben, vízzel 600 l térfogatra hígítva, a levélre permetezve.További információk a Novosil alkalmazásához

Vetőmag vetés előtti kezelése

2-3 nappal a vetést megelőzően vagy közvetlenül előtte a vetőmagot magkezelési munkaoldattal nedvesítjük be, 30 percig (l. a köv. táblázatot is). A kezelt vetőmagot a vetésig árnyékos, jól átszellőző helyen tároljuk.

Novosil alkalmazása növényen

A kijuttatási munkaoldatot finomporlasztásra alkalmas lombtrágyaszóró eszközzel vagy permetező berendezéssel juttatjuk a növényi felületre, a kezelt növényi kultúrától függően. A Haszonállat-génmegőrzési Központ Méhészeti és Méhbiológiai Intézet (Gödöllő) vizsgálata szerint a készítmény méhekre nem veszélyes, így virágzásban is alkalmazható, illetve kifejezetten ajánlott.

Novosillal történő ismételt kezelést általában 2-3 hét elteltével alkalmazzunk.

Novosil alkalmazása szobai és kiskerti méretben

Lakáson belüli alkalmazásra a köztes munkaoldatot felrázást követően legalább 100-szoros térfogatra hígítjuk, pumpás flakonba, kisméretű permetezőbe töltjük és a növényi felületre juttatjuk.

Kiskerti növénytermesztésben bármely vetőmag kezelhető a köztes munkaoldatból vízzel tízszeres térfogatra felöntve és elkeverve nyert magkezelési munkaoldattal. Ebben a magokat 30 percig áztatjuk, majd az oldatot leöntjük, a maganyagot vízzel leöblítjük és elvetjük. A kezelés elősegíti az energikus növényfejlődést.
Súly: 1 kg
Szélesség: 100 mm
Magasság: 100 mm
Hossz: 300 mm
Elérhetőség: 1-4 nap
Kultúra: Díszkert, Dísznövény, Gyümölcs, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.