Artis Pro 100 g

T12529
Artis Pro - Termésnövelő mikrobiológiai készítmény Biológiai rovarölő/talajfertőtlenítő készítmény a Kwizdától, amely hurokvető gombaként gyérítő hatással van a talajban élő kártevőkre (lótetűre/lótücsökre, cserebogár pajorra, fonálférgekre)A termék a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely kedvezőtlen feltételeket teremt a talajban e... Részletes leírás
9 583 Ft (nettó: 7 546 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
1-5 nap info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.

Artis Pro - Termésnövelő mikrobiológiai készítmény

Biológiai rovarölő/talajfertőtlenítő készítmény a Kwizdától, amely hurokvető gombaként gyérítő hatással van a talajban élő kártevőkre (lótetűre/lótücsökre, cserebogár pajorra, fonálférgekre)A termék a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely kedvezőtlen feltételeket teremt a talajban előforduló egyes rovarok és fonálférgek számára. Minden kertészeti kultúrában alkalmazható

Az Artis Pro Hatóanyaga:

Beauveria bassiana gomba BOV1 (NCAIM 155/2012) törzse

Az Artis Pro Hatásmechanizmusa:

Az Artis Pro a Beauveria bassiana gomba spóráit tartalmazza, mely gombafaj a szakirodalom szerint a jelenlétével rontja a különböző talajban élő rovarlárvák és fonálférgek életkörülményeit, kártételüket jelentősen csökkenti, optimális feltételek
(pH, talajnedvesség, só koncentráció) között megszüntetheti. Paprika, paradicsom, uborka, gyökérzöldség, hagyma, burgonya és egyéb kertészeti kultúrákban az elmúlt évek vizsgálatai alapján egyértelműen fokozzák a termőképességet, mind a talajba
dolgozással és a csepegtetéssel kijuttatva egyaránt. A gyökérzöldségek esetében javul az elsődleges minőségű termés aránya.

Az Artis Pro hatásspektruma

Az integrált növényvédelmet szem előtt tartva ezen biológiai szervezetek használhatók a károk mérséklésére az agrotechnikai, kémiai védekezést kiegészítve, a toxicitási veszélyek csökkentésével a fenttarthatóság és környezettudatosság szemléletében.

Hogyan használjuk az Artis Pro-t?:

A termék tárolása:

Spórát (áttelelő képletet) tartalmaz, azaz hidegre abszolút nem érzékeny, sőt, fagyasztva évekig tárolható. Melegre viszont érzékeny, 15 °C alatt célszerű tárolni, eltarthatósága 6 hónap. Ettől magasabb hőmérsékleten a tárolhatósága 3 hónapra csökken.

Kezdeti lépések, a permetlé keverése:

Használat előtt 24–36 órás kézmeleg vízben történő áztatás gyorsítja és javítja a termék hatását. A permetezést követően értelemszerűen be kell dolgozni vagy be kell öntözni, mert hatását a talajban fejti ki. Nem hő- és fényérzékeny, a bedolgozás a legjobb biológiai hatás eléréséhez szükséges (talajlakó gomba).

Az elkészült permetlé használata:

Talajkezelésre 1,5-6,0 kg/ha mennyiségben (paprikában, paradicsomban 3-6 kg/ha) maximum 1%-os töménységben vizes szuszpenzióban vetés, palántázás előtt a talaj felszínére permetezve, majd sekélyen bedolgozva.Az intenzív növekedés időszakában a talaj öntözésére 1,5-6,0 kg/ha mennyiségben és legfeljebb 0,1%-os töménységben kijuttatva, majd igény szerint megismételve.

Csepegtető öntözés esetén:

Az öntözési rendszer mikroszűrőjét el kell távolítani és az öntözés után a rendszert tiszta vízzel át kell mosni!

Permetezés esetén:

Az üzemi nyomás mértéke a hatékonyságra semmilyen negatív hatással nincsen akár 30-40 bar sem árt neki, nincs jelentősége!

Fontos tudnivalók az Artis Pro használatához!

  • Virágzásban nem használható!
  • Minden kertészeti kultúrában alkalmazható.
  • Keverhető: talajjavító baktériumokkal, tápanyagokkal.
  • Száraz talajban nem dolgozik, de nem pusztul el!
  • A talajban várhatóan 1-2 hónapot él. Minél melegebb van és minél intenzívebb a technológia (fólia, üvegház), annál hamarabb elpusztul, mert túlszaporodik, kimosódik, melege van.
  • Alapvetően 4,5 alatti és 8 fölötti pH kerülendő!

Az Artis Pro KEVERHETŐSÉGE:

Fungicid készítményekkel, biopreparátum gom­bákra is ható talajfertőtlenítő szerekkel, valamint Trichoderma alapú készítményekkel együtt nem alkalmazható!

Súly: 0.1 kg
Elérhetőség: 1-4 nap
Kiszállítható növényvédőszer: kiszállítható növényvédőszer
Kultúra: Zöldség
Növényvédőszer forgalmazási kategória: III. szabadforgalmú
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.