Biokal 01 5 l

T12474
Házikerti felhasználás: 0,5-1 l/10 l víz. NATUR Biokal 01 Természetes növényerősítő és növényvédő szer Egyszerű természetes megoldás a növények életerejének fokozására és védelmére! A Biokal 01 tisztán természetes kivonat, mely fokozza a növények életerejét, a növekedéshez szükséges összes tápanyagot biztosítja mindenfajta növény részére,... Részletes leírás
9 281 Ft (nettó: 7 308 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
Házikerti felhasználás: 0,5-1 l/10 l víz.

NATUR Biokal 01 Természetes növényerősítő és növényvédő szer

Egyszerű természetes megoldás a növények életerejének fokozására és védelmére!A Biokal 01 tisztán természetes kivonat, mely fokozza a növények életerejét, a növekedéshez szükséges összes tápanyagot biztosítja mindenfajta növény részére, és nem műtrágya. 100 %-ban organikus termék, biztonságos a növények és az állatok számára, és használ a természetes környezetnek, ezzel csökkenti a költséges műtrágyák felhasználását. A Biokal 01-et hígításra kész oldat formájában van palackozva, készen az egyszerű és azonnali használatra. Erősen koncentrált, így könnyű és költséghatékony módja egészségesebb és élénkebb növények nevelésének.Javasolt felhasználási területek:

1.) Bio-vetőmag csávázás a fenntartható mezőgazdaság érdekében

A megfelelő vetőmag csávázás kiteljesítheti a teljes körű magcsírázásban, a robusztus növény kialakulásában rejlő lehetőségeket és nagyobb hozamot jelenthet.

A természetes szerrel végzett vetőmag csávázás megfizethető és hatékony módja annak, hogy kiteljesítsük a teljeskörű magcsírázásban, a robusztus növény kialakulásában, a korai gyors fejlődésben rejlő lehetőségeket, és így nagyobb hozamot érjünk el. A gazdálkodó számára ez az egyik legkisebb pénzügyi befektetés is annak érdekében, hogy növelje termelékenységét és javítsa jövedelmezőségét.

természetes csávázószer, és serkenti a gyökérzet növekedését.
tartalmaz olyan összetevőket is, amelyek serkentik a bennszülött mikrobák fejlődését a gyökér zónában.
bizonyítottan megbízható teljesítményt nyújt akár alacsony, akár pedig magas csapadékú területeken, és minden talajtípus esetében alkalmazható.


Miért csávázzuk a vetőmagokat?

A magok elültetését követően fontos, hogy a csírázás egyenletesen és gyorsan történjék meg. Ha a talaj túl hideg, a csírázás késhet, s ennek következtében a vetőmagok károsodhatnak, egyenetlenül csíráznak ki, olyannyira, hogy bizonyos esetekben, meg kell ismételni a vetést. A vetőmagcsávázás különösen ott fontos, ahol a talaj hideg és nedves (elsősorban korlátozott talajzavarással járó, illetve tarlóvetéses eljárások) és alacsony nedvességtartalommal bíró területeken. A csávázás problémák széles köre ellen is hatásos, ilyen lehet a mag rothadása, palánta betegségek és a talajlakó kórokozók.

A természetes szerekkel végzett vetőmagcsávázás a talajban fellelhető bizonyos, a növények számára nehezen elérhető foszfátokat elérhetővé teheti, elősegíti a nitrogén megkötését, a gyökérzet fejlődését és a gyors csírázást, serkenti a sejtosztódást és növeli a stressztűrő képességet. Ezen kívül, az effajta mag kezelés növelheti a kezelt növények életerejét és segít nekik, hogy a gombakártevőknek ellenálljanak és a befülledés elkerülhető legyen. A természetes anyagokkal történő csávázás eredményei jellemzően:

korai gyökérnövekedés, és nagyobb gyökerek,
sokkal erősebb szár, jobb tartás megnövekedett hozam.
A nagyobb gyökérzet jobb hozzáférést biztosít a növény számára a vízhez és tápanyagokhoz, ami végül is a növény teljes élettartama alatt jobb egészségi állapotot eredményez.

A növények természetes fejlődési sajátossága, hogy a gyökerei körül létrejön egy "kimerült tápanyagtartalmú” zóna és az új tápanyagforrásokhoz történő hozzáférés érdekében a növény (1) több gyökeret és gyökér szőrszálat növeszt, vagy (2) szimbiotikus kapcsolatot alakít ki egy gombával, amelynek gombafonalai képesek felvenni a tápanyagokat, s ezt a növények számára továbbítani. A legtöbb csöves szárú növény alkothat ilyen kapcsolatokat, ezek az ún."mikorrhiza"-k. Mikorrhiza gombák közé tartozhatnak azok, amelyek a növények felszínen élnek és azok is, amelyek behatolnak a növény szervezetébe .

A vetőmagcsávázás képes „gyarmatosítani” a növények gyökereit és gyökérszálakat indítani a környező talajba. Ezek a szálak mintegy hidat képeznek, amely a növény gyökereit nagy területen (ami akár 200-szor nagyobb, mint a gyökérzóna) kötik össze a környező talajjal és úgy működnek, mint egy " csővezeték ": ezen keresztül csatornázza be a tápanyagokat a növény. Cserébe, a növény a gyökerein át olyan vegyületeket bocsát ki, melyek ösztönözik a gombák növekedését. A gombák hatékonyságát a talajlakó mikroorganizmusok, például a Bacillus sp. is ösztönzi. Ezek a baktériumok, amelyek közül sok aerob, befolyásolják a gyökér kolonizációt és úgy működnek, hogy vitaminokat, hormonokat és más vegyületeket termelnek, amelyek elősegítik a gombák növekedését.

A gombák legismertebb tulajdonsága az, hogy az alacsony foszfáttartalmú talajokban képesek javítani a növény növekedését azzal, hogy foszfátot szállítanak a növény számára. A gombák általi gyökér kolonizációhoz társított egyéb előnyök közé tartozik a nitrogén, kálium, magnézium, réz, cink, kén, bór, molibdén stb. fokozott felszívódásának segítése. Nagyrészt az egyes talaj mikrobák és gombák e társulása miatt, sok ilyen nem-hozzáférhető formában rendelkezésre álló elemet a mikrobák tesznek vízben oldódóvá. Ezeket azután a gombák elnyelik, s a gombaszálak "csővezetékén" keresztül elszállítják a növénynek.

A gombák növelhetik a növények gyökér-kórokozók elleni betegség-ellenállóságát, különösen akkor, amikor a gombák a kórokozók támadása előtt megfelelő időben meg tudtak telepedni a gyökérzeten. A gombák fontos szerepe a talaj morzsalékosságának kialakítása a talaj részecskék fonalas tömegbe rögzítésével, valamint ragadós anyagok termelésével, ami e részecskéket összetartja. Elsősorban a növény jobb táplálkozása következtében a gomba-kolonizáció a növény szárazságtűrő képességét is javítja.

A talajszerkezet megszaggatása, például tárcsázással, károsíthatja a gombaszál–hálózat kapcsolatait a növények gyökereivel. A gombák mennyisége a kiterjedt ugaroltatás és az árvizek miatt is csökken. A gombák aktivitási szintjét úgy határozhatjuk meg, ha a növény gyökérzetén megvizsgáljuk a kolonizáció százalékos arányát.2.) Talajjavítás

Általában a kikelés előtt általános kondicionálóként alkalmazva javítja a talaj öko-egyensúlyát.

Olyan tényezők, mint például a savas eső, a mezőgazdasági vegyszerek és ugyanazon kultúra ismételt termesztése károsíthatják a talajt és ellehetetleníthetik az alapvető mikroorganizmusok növekedését.

A Biokal 01 növényi életerő fokozó alkalmazásával ezen mikroorganizmusok fejlődését és helyes egyensúlyát fent lehet tartani. Használata javasolható mind az otthoni kertészkedéshez, mint pedig az üzemszerű, fenntartható növénytermesztés területén .

erősíti a gyökereket és lehetővé teszi, hogy a növény a talajban lévő tápanyagokat és ásványi anyagokat hatékonyabban használja.
javítja a növény vízgazdálkodását, ellenállóbbá teszi a növényt tartósabb szárazság vagy rendszertelen csapadék idején,
erősebb, zöldebb leveleket teremt, ami a fotoszintézis és a további fejlődés elengedhetetlen feltétele,
erősíti a növény ellenálló képességét a kártevőkkel és a szélsőséges időjárási körülményekkel szemben,
a szerben lévő szerves anyagok, ásványi sók és nyomelemek hosszú időre előre növelhetik a talaj ásványi átviteli képességét.


3.) Lombtrágyázás

Meglepő módon a növények sokkal hatékonyabban veszik fel a tápanyagokat a levelekben található sztómákon (növényi pórusokon), mint a gyökereken keresztül. A növésben lévő növényeknek nagy lökést adhatunk, ha azokat meghatározott időközönkénti Biokal 01 természetes lombtrágyát tartalmazó oldattal permetezzük.

Nem csak általános roboráló szerként alkalmazható, hanem jó módszer arra, hogy stresszes, fáradt, vagy beteg növényeinket azonnal stimuláljuk és újraélesszük.

Tények a lombtrágyákkal kapcsolatban:

Vizsgálatok kimutatták, hogy a leveleken át történő táplálás 8-10-szer hatékonyabb lehet, mint a talajon keresztül történő.
A levéltrágyaként alkalmazott anyagok akár 90 %-a, kevesebb mint egy órán belül eljut a növény gyökereihez.
A lombozaton keresztül történő táplálás hatékony módja annak, hogy a talaj hiányosságait, és a tápanyagokban szegény talajból történő tápanyagfelvételt kompenzálja.


Így a Biokal 01 leghatékonyabb és leggazdaságosabb alkalmazási módszere a lombozatra történő permetezés. Ezt több alkalommal kell ismételni, lehetőleg 3 hetes időközönként.

A növény teljes növekedési ciklusa főbb állomásai során (pl. csírázás-kelés, gyökér és levélfejlődés, bokrosodás, szárasodás, virágzat megjelenése (bimbóképződés), virágzás, termés-magérés) biztosítani kell a megfelelő tápanyagellátást, annak érdekében, hogy a kezelt növény a legoptimálisabb módon fejlődjön.

A permetezést akár egy egyszerű porlasztós palackkal is elvégezhetjük. Kis kertekben a Biokal 01 oldat megfelelő hígításban kézi vagy háton hordozható permetező berendezéssel is kihordható.4.) Természetes kártevő-riasztó

A kártevők elleni védekezés logikus megközelítése, hogy az udvaron vagy a kertben található különféle organizmusok egyensúlyban legyenek. Egy változatos ökoszisztémában a kártevő-populációk szabályozása természetes módon történik. Az egyensúly kialakításánál a legkevésbé mérgező termékek használata javallott, hogy a hasznos rovarok a legkevesebb károsodást szenvedjék el.

Ha a kerti kártevők jelen vannak, először a legkevésbé toxikus módszert kell alkalmazni: a Biokal 01 jó megoldás. Úgy működik, mint egy akadály, vagy mint a szögesdrót, a csúszó-mászó kártevőket, mint a hangyák, kívül tartja. Speciális illóolaj tartalma hatékony védelmet nyújt a hangyák ellen, anélkül, hogy veszélyeztetné gyermekeinket és a háziállatainkat.

Speciális illóolaj tartalom

Különleges illóolaj tartalma miatt nagyon hatásos a különböző növényi kártevők (levéltetvek, rovarok, atkák stb.) ellen. Ahhoz, hogy egy parazita vagy kórokozó ellen a növényt a legjobban megvédjük, a kezelést több alkalommal (általában három alkalommal) ismételni kell, annak érdekében, hogy a kártevők egy következő generációja ellen is hatékony legyen a védelem, csakúgy, mint az egyéb hagyományos növényvédő szerek esetében.

Kórokozók

Ez a termék számos vírus, baktérium és gomba elszaporodását csökkenti, ezért önmagában, vagy más anyagokkal kombinálva célszerű használni a kórokozók leküzdésére. Nagyon hatékony az Erwinia amylovora ellen is.Melyek azok a problémák, amelyekre megoldást nyújthat a Biokal termékcsalád?

Humuszhiány
A Biokal termékcsalád minden tagjának alapvető összetevője a biohumusz, mely a megfelelő formában (oldat és tápkocka) hosszan tartó tápanyag utánpótlást biztosít.
Szárazság
Az időjárást sajnos még nem tudjuk befolyásolni, bár mindent megteszünk, hogy kivédjük viszontagságait. A Biokal javítja a növény vízgazdálkodását, így az jól hasznosítja az egyenlőtlen csapadék mennyiséget, átsegíti a növényzetet az átmeneti szárazabb időszakokon.
Kicsi, apró a termés (gyökér, répa, málna, eper, alma)
Az apró termés részben a szárazság és a tápanyaghiány miatt következik be, részben a növény fajtájának hibája. A Biokal-lal kezelt növény – mivel egészséges és erőteljes és vízháztartása is megerősített – nagyobb szem, nagyobb mennyiség és egészségesebb termést hoz.
Rövid a virágzási időszak, kevés megtermékenyített mag
A Biokal NÖVÉNYERŐSÍTŐ meghosszabbítja a virágzási időszakot, ezáltal javítja a megtermékenyített magok arányát (kötésarányt). A napraforgó esetén például a Biokal-technológia alkalmazása jelentősen csökkenti az üres magok kialakulását.
Alacsony a búza sikértartalma
Biokal használatával - a mennyiség növelése mellett - a gabona sikértartalma nő, minősége javul. A kiváló magyar gabona hírneve újra visszaállítható!

A Biokal 01 természetes, méreg nélküli csávázószer, melyet több éves kutatómunka bizonyít!

Tulajdonságok:
100%-ban szerves és természetes
nem mérgező
könnyen használható
mindenfajta növény esetében hatékony
koncentrált a hosszú eltarthatóság végett
költséghatékony (erősen koncentrált, hígítható oldat)
javítja a növények általános egészségét és biokémiai jellemzőit,
erősíti a növények immunrendszerét (természetes ellenálló képességét),
segíti a növények vegetációs ciklusa során az élettani tartalékok teljeskörű beépülését és serkenti a normális anyagcsere-folyamatokat
növények jobban ellenállnak a kedvezőtlen termesztési feltételeknek,
a teljes növekedési ciklus folyamán segíti a növényeket, hogy jobban átvészeljék a kritikus időszakokat,
gyorsítja a növekedést,
használatával nagyobbak, fényesebbek, s ennek következtében klorofillban gazdagabbak a levelek,
elősegíti, hogy a növények többet virágozzanak, a virágzási idő megnő,
jobb, nagyobb, dúsabb termés: a gyümölcs/termés minősége javul, mennyisége nő.

Növényi kultúra Kisfelhasználók Nagyüzem/ha Technológiai javaslat
Gabonafélék 0,6L/ 10L vízhez 10L/ 300L vízhez 1x a kikelés után és 1x virágzáskor
Magcsávázás 3L/ 10L vízhez 350 kg magvetéshez összekeverés, majd 1-2 nap után vetés
Bogyós növények, hüvelyesek 0,6L / 10L vízhez 10L/ 250L vízhez 16-21 nap 3-4 permetezés egy vegetációs időszakban
Szőlő 1L /10L vízhez virágzás után Biokal 02 12L/ 300L vízhez virágzás után Biokal 02 12 naponta jún.5-júl.25-ig. A fertőzések idején más gombaölő készítményekkel is fontos keverni.
Virágok 0,7L/ 10L vízhez 12L/ 250L vízhez 10-12 naponként
Díszcserjék, pázsit 1L/10L vízhez 12L/ 300L vízhez 15-20 naponként
Zöldségfélék 0,5L/10L vízhez 10L/ 250L vízhez Kikelés és palántadölés ellen, palántázást követően 10 naponként
Gyümölcsfák 0,8L Biokal 01-02 10L vízhez 12L Biokal 01-02 350L vízhez Lemosó, valamint rügyfakadást követően 14 naponta

A permetezési anyag előkészítése:
Permetező oldat egy egységének elkészítéséhez megadott mennyiségű Biokal 01-et keverjen 10 liter vízhez egy tiszta edényben. A víz és permetező anyag bekeverését a permetező toronyban, vagy a permetezési adapter tartályában lehet biztonságosan végrehajtani. Mindkét esetben a vonatkozó alkalmazási utasítást be kell tartani.

A permetező berendezés előkészítése:
A permetező berendezést vagy adaptert a használati útmutatóban foglaltaknak megfelelően kell előkészíteni. Fontos, hogy a permetezéshez szükséges nyomást pontosan beállítsuk, és a berendezés sebességét előre meghatározzuk. A permetezés után a berendezéseket tiszta vízzel mossuk el.

Biztonság:
Biokal 01-et az organikus termékekre vonatkozó irányelvek szerint gyártjuk. A gyártási folyamatban felhasznált anyagok az organikus irányelveknek és az engedélyezett anyagok listájának megfelelő, a természetben előforduló és fenntartható forrásokból származnak. A Biokal 01 NEM tartalmaz szintetikus vegyi anyagokat, állati összetevőket, állati termékeket, trágyát vagy trágya melléktermékeket. Környezetbarát, az állatokra, növényekre és emberekre nem káros.

Összetevők:
különböző gyógynövények speciális termálvizes kivonata (57 %)
biohumusz esszencia (38%)
illó olajok (5%)

Különleges illóolaj tartalma miatt nagyon hatásos a különböző növényi kártevők (levéltetvek, rovarok, atkák stb.) ellen. Ahhoz, hogy egy parazita vagy kórokozó ellen a növényt a legjobban megvédjük, a kezelést több alkalommal (általában három alkalommal) ismételni kell, annak érdekében, hogy a kártevők egy következő generációja ellen is hatékony legyen a védelem, csakúgy, mint az egyéb hagyományos növényvédő szerek esetében.

Hatóanyag tartalom:
makro- és mikroelemek, tápanyagok,
aminosavak,
más szerves savak,
gyökér növekedését serkentő anyagok,
enzimek,
fehérjék,
vitaminok,
ásványi anyagok: kationok (1007,30 mg/l) és anionok (2240,70 mg/l)
Súly: 5 kg
Elérhetőség: raktáron
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.