Vízőr (Water Retainer) 400 ml

T12397
WATER RETAINER (VÍZŐR) Organikus alapú talajkondicionáló készítmény az öntözővíz felhasználásának és az aszály okozta kiszáradás csökkentésére. TÖBB, MINT EGY ÉVTIZEDES KUTATÁS EREDMÉNYE A fejlesztők a mezőgazdaság széles rétegei számára gondot okozó aszálykár érdemi mérsékelésére kerestek öntözési beruházást nem igénylő megoldást. A VízŐr fejle... Részletes leírás
12 338 Ft (nettó: 9 715 Ft)

Szállítás
face
Személyes átvétel:
Akár a mai napon info
Akár még a mai napon. A rendelés leadása után összekészítjük a csomagot, majd sms - ben vagy e - mailen értesítjük, hogy a termékek átvehetőek (Gazdabolt_2 üzletünkben, hétfőtől - péntekig 8:00 - 17:00 óra között).
Futárral:
raktáron info
A rendelés leadása után a futárszolgálat 1-7 munkanap alatt szállítja ki a csomagot, melyről e-mailben értesítjük.
WATER RETAINER (VÍZŐR)
Organikus alapú talajkondicionáló készítmény
az öntözővíz felhasználásának és az aszály okozta kiszáradás csökkentésére.
TÖBB, MINT EGY ÉVTIZEDES KUTATÁS EREDMÉNYE
A fejlesztők a mezőgazdaság széles rétegei számára gondot okozó aszálykár érdemi mérsékelésére kerestek öntözési beruházást nem igénylő megoldást. A VízŐr fejlesztésben részt vettek az ELTE TTK és a Szent István Mezőgazdasági Egyetem kutatói, mezőgazdasági-, és közgazdasági szakemberek, gazdálkodók. A Water Retainer (VízŐr) hatóanyagai megkötik a talaj pórusaiban a mélyebb talajrétegekből felfelé vándorló nedvességet, a hajnali órákban a keletkező harmatot és azt vízcseppekké alakítva a növények gyökérzete számára hozzáférhetővé teszik.
ADAGOLÁS
A Water Retainer (VízŐr) minimális dózisa 10l/ha. A 10 literes kiszerelés 1 hektárra elegendő.
20-100-szoros hígitásban alkalmazható.
Higított állapotban a készítmény PH értékes semleges, 6,8-7-es PH értékű.
3 hónapon belül félidőben végzett ismétlő kezelés esetén időarányosan, fél adaggal kell kezelni a talajt.
(Gyep esetén dupla adaggal való kezelés javasolt!)
KIJUTTATÁS
Lehetőség szerint vetésekor, kelés előtt, a zöldtömeg megjelenése előtt (pl. az indító növényvédelemmel) kell kijuttatni a VízŐr-t, hogy közvetlenül a talajra kerülhessen.
Levélre kerülve 2,5mm esőztető öntözéssel le kell mosni, mert a szer nedvszívó hatását a kijuttatás helyén fejti ki, így a zöldtömeg nedvességtartalmára is hatással lehet.
Kijuttatható

permetezéssel (zöldtömeg jelenléte esetén levél alá permetezéssel)
öntözéssel bármikor (zöldtömeg jelenléte esetén 2,5mm esőztető öntözéssel le kell mosni a növényről)
kultivátor lapát mögé szórással (pl. ismétlő kezelés esetén).
A VÍZŐR HATÁSÁNAK IDŐTARTAMA 3 HÓNAP

Water Retainer (VízŐr) a levegőből és a talajból felveszi és megköti, a növények gyökérzete számára felvehető állapotúvá alakítja a nedvességet. Hatását a talaj felső rétegében, a növények gyökérzónájában fejti ki.
Azzal, hogy a VízŐr a felszínen, a felszínhez közel, sekély mélységben vizet tart meg, nedvesíti a talajt, annak szerkezete és felszíne is más lesz, mint a nem kezelt talajé. A folyamatosan meglévő párolgás intenzitását csökkenti, s ezáltal nem csak a VízŐr által „összegyűjtött” víz mennyiségge szaporodik a talajban, hanem a párolgási veszteség csökkenésével relatív gyarapodás is történik.
A VízŐr kijuttatása után nem szükséges külön öntözővíz hozzáadása, a talaj már meglévő nedvességtartalmát, illetve a levegőben lévő párát használja fel, köti meg.
Hatását akkor kezdi el kifejteni, amikor a talaj nedvességtartalma az ideális szint alá csökken.

Kontroll kísérletek és tapasztalatok bizonyították, hogy a VízŐr-rel kezelt területeken akár 50%-kal kevesebb öntözővíz is elegendő ugyanannyi termés eléréséhez.
Súly: 0.15 kg
Elérhetőség: raktáron
Kultúra: Pázsit, Zöldség
Értékesítési alapegység: db

0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.


0 értékelés, összesen: 0

Megvásároltad? Értékeld a terméket!

Oszd meg a termékkel kapcsolatos tapasztalataidat más vásárlókkal is.